avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Ny innlogging på alle Visma.net tjenester

av Mina Røisland1 (Oppdatert ‎27-02-2018 11:11 av Knut Andreassen1 VISMA )

Visma tar sikkerhet på alvor, og vi oppdaterer nå alle våre skytjenester med en ny og bedre håndtering av sikkerhet relatert til innlogging. Oppgraderingen vil finne sted 02.05.2017 på ettermiddagen.

 

Sikkerhetsoppgradering og ny innlogging

Sikkerhetsoppgraderingen gir bedre sikkerhet for deg som kunde ved å ha et strengere krav til passord, samt tilby to faktor autentisering for de som ønsker det.

For deg som kunde betyr dette at du etter oppgraderingen vil møte en ny påloggingsside til Visma.net. Her vil du måtte legge inn et nytt passord. Det nye passordet har strengere krav til kombinasjon av tegn og sifre. 

App'ene vil fortsette å fungere med de gamle passordene inntil du evt. logger seg på Visma.net og oppretter nye passord. Så det er kun pålogging i nettleser som trigger en passord endring.

Innlogging

Du husker gammelt passord

 
1. Legg inn brukernavn og passord og logg inn:
2. Legg inn gammelt og nytt passord:
 
3. Logg inn med ditt nye passord.

Bruker husker ikke passordet:

1. Trykk på “Glemt ditt passord?” når du er på innloggingssiden.
 
 2. Legg inn din e-postadresse, og send forespørsel om nytt passord:
3. Klikk på “Angi nytt passord” linken og du vil få opp en side hvor nytt passord kan angis:
 
4. Når du har lagt inn nytt passord, og valgt “Endre passord”, rutes du videre til den vanlige påloggingssiden:
 

Varsel

Vi vil også gjøre dere oppmerksom på at når den nye innloggingen er aktivert er det også satt opp standard varsling på f.eks. at du logger på en ny enhet, bytter brukernavn, endret passord osv. Hvis du ikke ønsker varsel på dette kan det slås av under “Mine opplysninger i Visma.net”

To faktor autentisering

Med den nye innloggingen er det også mulig å aktivere To faktor autentisering. To faktor autentisering innebærer at man i tillegg til brukernavn og passord også vil benytte en engangskode fra mobil.Vi anmoder våre kunder om å ikke aktivere To faktor autentisering før man er familiær med funksjonaliteten relatert til dette, da det vil påvirke alle brukere hos den kunden.

Dette kan dere selv slå på under “Mine opplysninger” eller Customer Admin har muligheten til å slå på dette i “Admin / Konfigurasjon”.

 

Spørsmål til endringen?

Informasjon om påloggingen finner du også på selve påloggingssiden. Hvis det er ytterligere spørsmål må brukeren kontakte den som er administrator for Visma.net i bedriften. Dette er ofte en person med en rolle innen IT, økonomi eller lønn. Hvis en administrator har behov for ytterligere hjelp, så er det Visma Partner eller Visma support som kan bistå.

Et av de mest vanlige scenarioene som kan oppstå er at brukeren ikke husker det gamle passordet, som kreves før du legger inn nytt. Dette løser brukeren selv med “glemt passord funksjonen”. Men det kan også være brukere som ikke husker brukernavnet. Administrator har også tilgang til å finne brukernavn på brukerne i sitt selskap.

26 Kommentarer
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Oversikt over alle brukere du har i din Visma.net løsning finner du under Settings. Du kan også bruke Admin hvis du har tilgang til den. Denne gjør det samme, men er mer brukervennlig, og vil etterhvert erstatte Settings.
av Oddbjørn Mangrud
Hei. Hva betyr "Oppgraderingen vil finne sted 02.05.2017." At systemet er nede hele dagen for at dere skal endre dette, eller at dette er på plass morgenen 2. mai eller at dette skjer en gang i løpet av dagen?
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous
Fint at dere tar sikkerhet på alvor. I den anledning bra med mulighet for 2 faktor autentisering. Imidlertid synes jeg dere overdriver passordkravene, hvis det er obligatorisk med et passord iht. det som illustrasjonene i artikkelen viser. Ikke noe annet sted kan jeg huske å ha blitt møtt med like mange krav! Det bør holde med 3 av de 4 gruppene store/små/numerisk/spesial, og jeg synes ikke det blir rett å diktere at man ikke kan ha ett eller flere "avsluttende sifre". I følge eksperter har det for tida mer å si at man har tilstrekkelig lengde på passordet, så 10 tegn som krav kunne være fornuftig. Så lenge man ikke velger Toyota eller passord som passord, så tar det lang tid å bruteforce detteeretlangtpassord. Husk at brukerne (kundene) benytter ulike moduler i Visma.net, og at passordkravene derfor kan føles urimelig strenge for de som kun benytter løsninger som ikke stiller krav til streng fortrolighet eller medfører stor sårbarhet.
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Nei, ingen tjenester vil være nede. En bruker vil ikke merke noe hvis vedkommende er inne å bruker tjenesten. Etterhvert som nye brukere logger på vil de måtte endre passord. Tjenesten ble faktisk "deployet" forrige helg, men blir da først aktivert 02.05.17.
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Det vil sikkert være ulike syn på hva som skal til for at et passord er sikkert nok. Visma er et internasjonalt konsern, og vi benytter underliggende plattformer fra blant annet Microsoft og Amazone. De valgene som er tatt er gjort i av våre sikkerthetseksperter med tanke på brukere i mange markeder. Med tanke på de kommende GDPR (General Data Privacy Regulation) kravene fra EU så vil også tjenester som man kanskje tenker på som mindre kritiske få strenge krav til sikkert.
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
For spesielt interesserte presiseres det at OPG (som sørger for sikker kommunikasjon mellom lokalt installerte Visma løsninger og Visma.net) ikke blir berørt av endringen. I den sammenheng benyttes passordet kun i forbindelse med installasjon og oppsett, og ikke i daglig drift.
Morten Auen
CONTRIBUTOR *
av Morten Auen
Hei. Hvis vi skal informere alle brukerne om dette. Er det noen mulighet til å eksportere alle epostadressene til brukerne i csv, teksfil eller ligningene for å legge inn i outlook ?
Guri Svenberg
CONTRIBUTOR **
av Guri Svenberg
Hei! Vi har en del brukere som kun bruker Visma-app'ene på mobil (Visma Manager og Visma Attach) og ikke logger seg på nettsiden Visma.net. Hvordan påvirkes de? Kan de opprette de nye passordene direkte i appen, eller må de på nettsiden for å gjøre det? Vil app'ene fortsette å fungere med de gamle passordene inntil de evt. logger seg på Visma.net og oppretter nye passord?
Nancy Sonen
CONTRIBUTOR *
av Nancy Sonen
Er linken til Visma Attach borte nå? En ansatt får ikke hentet opp filer fra Visma Attach-appen.
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Vi har fått flere spørsmål om varsling av brukere. Alle brukere får informasjon direkte i påloggingsbildet om den forestående endringen, og de vil få tilsvarende informasjon med mer i detn nye påloggingsbildet. Tror ikke det er noen rutine for eksport av brukere.
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Ingen endringer vedr. Attatch, men det hører ikke hjemme på denne tråden:-)
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Hei Guri, App'ene vil fortsette å fungere med de gamle passordene inntil de evt. logger seg på Visma.net og oppretter nye passord. Så det er kun pålogging i nettleser som "trigger" en passord endring.
av Helga Marie Auran
@Nancy legg gjerne inn spørsmålet ditt i forumet for Visma.net Expense, det finner du her; https://community.visma.com/no/software/produkter/Tilleggsprodukter/Vismanet-Expense/Brukerforum1/brukerforum-vismanet-expense/
Nancy Sonen
CONTRIBUTOR *
av Nancy Sonen
Jeg tenkte det var en sammenheng med oppgradering av visma net expense og attach-appen nå under oppdatering av visma net
av Anne Christine Bråthe-Storeide
Hei! Flott at dere tar sikkerheten på alvor. MEN dere har sporadisk aktivert gamle roller på brukere som lenger ikke er aktiv! Dette har dere gjort en gang tidligere og. Det skaper masse ekstra for oss nå å gå gjennom hva roller som ligger og i tillegg får disse epost når vi endrer på rollene. (om vi finner ut hvordan vi endrer på rollene, det sa ikke seg selv inne i det nye bildet).
av Anne Christine Bråthe-Storeide
Hei! Flott at dere tar sikkerheten på alvor. MEN dere har sporadisk aktivert gamle roller på brukere som lenger ikke er aktiv! Dette har dere gjort en gang tidligere og. Det skaper masse ekstra for oss nå å gå gjennom hva roller som ligger og i tillegg får disse epost når vi endrer på rollene. (om vi finner ut hvordan vi endrer på rollene, det sa ikke seg selv inne i det nye bildet).
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous
Har ikke fått kommet inn i Visma.net i hele dag. Får bare feilmelding når jeg får logget på. Hva skjer? I hele går og slutten av forrige var det bare bøll med Visma.attach og nå Visma.net Expense? 😞
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Anne Christine Bråthe-Storeide, foreslår at du tar dette problemet med vår support. Vet ikke hvilke Visma.net tjenester du bruker. (Jeg kan ikke se hvilken kunde du jobber hos). Forøvrig har det vært en feil i Visma.net som i noen tilfeller har ført til reaktivering av inaktive firmaer og brukere. Denne feilen er rettet og legges ut i plattformen 09.05. Det kan være du er berørt av dette. Evnt. sendt meg en epost på stian.estil@visma.com, så skal jeg rute deg riktig.
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Siden aktiveringen av Visma Connect på tirsdag har over 28 000 brukere vært inne og brukt en eller annen Visma.net tjeneste. I denne perioden har ingen av tjenestene hadde noe ordinære innloggingsproblemer. Noen har hatt problemer, og så langt har det vært lokale forhold som er årsaken. Den mest vanlige årsaken er gamle "cookies" eller "cache" i nettleseren som lager problemer, og som gjør at brukeren ikke får opp selve påloggingssiden. En test som raskt kan avklare hva som er problemet er og starte en "inkoginito" sesjon i nettleseren. Da brukes ikke lagret informasjon lokalt. Hvis du da kommer frem til påloggingsiden, er det tydelig hvor problemet ligger. Kommer du fortsatt ikke inn så ta kontakt med vår support så vil vi hjelpe deg. Hvis du overhodet ikke kommer inn i en Visma.net tjenste, og tror at det er selve tjenesten som er årsaken, så skal status.visma.com til en hver tid vise oversikt over status på våre skytjenester, og eventuelle problemer som påvirker stabilitet og innlogging skal vises her.
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous
Vi har en kunde som nå ikke kommer videre fra velkomstvinduet.. Han har altså kommet forbi innloggingen, men kommer ikke videre til approval fra velkomstvinduet. Jeg har forsøkt å logge inn med brukeren i Chrome og Explorer, også i inkoginito, på server og lokalt på pc, og finner rett og slett ikke veien videre fra det statiske velkomstvinduet. Kunden har brukt Approval i flere år, og det er ingen endringer i hans tilgangsrettigheter. Har ikke hørt at andre kunder har hatt problemer med akkurat dette. Forslag?
Gøran Habberstad
CONTRIBUTOR ***
av Gøran Habberstad
Vi hadde samme problemet som Tine Holm-Hansen, og det viste seg at brukeren har klart å lage en ny bruker med en annen epostadresse. Denne ser ikke jeg i oversikten over brukere. Når hun logget på med det "gamle" brukernavnet, dukket applikasjonene opp igjen. Er det mulig å lage seg en ny bruker uten rettigheter i Visma.net?
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous
Det er faktisk akkurat det som Gøran Habberstad beskriver som har skjedd her også. Brukeren har trodd at en annen mailadresse var brukernavnet hans, og har klart å opprette en ny bruker, som da ikke har tildelt rettigheter på noen firma, og åpningsvinduet leder dermed ikke videre til noen tjenester. Jeg vet ikke hvordan vinduene har sett ut for han og hva han da har klikket på, men oppfatter denne kunden som såpass oppegående teknisk at jeg mener dette må være lett å misforstå?
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Mandag morgen kl. 0900 har 48 854 kunder oppdatert sitt passord på Visma.net. Det er to supporthenvendelser som fortsatt går igjen. Den ene er omtalt av andre her på forumet, med at man ikke kommer frem til påloggingssiden. Noen kjente årsaker er allerede kommentert. Hvis det heller ikke hjelper må support hos partner eller oss kontaktes. Samtlige tilfeller som vært håndtert av support har skyldes lokale forhold. Den andre gjengangeren er at brukeren ikke husker brukernavnet, som = epostadressen. Av sikkerhetsmessige årsaker så får du ikke feilmelding hvis brukernavnet er feil. Da blir det i så fall lett å prøve seg frem til gyldige brukernavn for personer med dårlige hensikter. Hvis man benytter feil brukernavn vil man da heller ikke få tilsendt noen melding for resett av passord. Det er forøvrig kun administratorer hos kunde som kan opprette nye brukere.
Stian Estil
VISMA
av Stian Estil
Del gjerne erfaringer vedrørende løsningen på de problemene som oppleves, og ikke bare hva som er problemet:-)
Arnfinn Soløst1
CONTRIBUTOR *
av Arnfinn Soløst1
Vi har noen brukere på en RDP server som kommer tilbake til innloggingsbildet når brukernavn og passord er tastet. Brukernavn og passord fungerer på andre maskiner. Har slettet cache og resatt internettinnstillinger. Andre brukere på samme RDP server kommer inn som vanlig.
av Mina Røisland1
Hei Arnfinn. Dette er et ukjent problem du referer til. Alt tyder på at det skyldes lokale forhold. Her enbefaler vi at du tar kontakt med din Visma partner eller driftsleverandør.