Minun alueeni
Apu

Passeli+ Standard käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Lähetä -toiminto mahdollistaa laskujen lähettämisen asiakkaille Maventan kautta. Palvelun käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen kyseisen palvelun käyttäjäksi. Käyttöönotto uusille Maventa käyttäjille: Maventa verkkolaskutuspalvelun käyttöönotto Passelissa voidaan tehdä Laskutus ja myyntireskontra osion Lähetä –toiminnon kautta. Avaa Passeli ohjelma ja valitse Laskutus ja myyntireskontra tai Ostoreskontra -osio Valitse osiosta Lähetä–toiminto Valitse avautuvasta ikkunasta Maventa –välilehti ja sen jälkeen paina linkkiä ”Rekisteröidy ja luo käyttöönottotunnukset” Syötä ja täydennä avautuvaan ikkunaan yrityksesi sekä käyttäjän tiedot. Valitse palvelut joita haluat Maventalta. Huomioi, että voit halutessasi kaikkia palveluita muuttaa tai ottaa käyttöön Maventan verkkosivuston kautta tai suoraan Passeli ohjelmasta. Esimerkkejä asetuksista ja palveluista: ”Estä saman laskunumeron käyttö palvelussa” on toiminto jonka avulla voit olla varma että samaa laskua ei kahteen kertaan lähetetä eteenpäin Maventan kautta. ”Älä lähetä sähköpostitse” on toiminto, jolla estetään laskujen lähettäminen asiakkaiden sähköpostiin. ”Print & Send” palvelu on Maventan tulostuspalvelu. Voitte halutessanne lähettää myös Maventan kautta laskut, jotka ei ole verkkolaskuja. Tällöin Maventa tulostaa laskunne ja lähettää Postitse paperisen laskun. Käyttöönotto rekisteröityneille: Maventa verkkolaskutuspalvelun käyttöönotto Passelissa voidaan tehdä Yrityksen yhteystietojen syötön kautta. Avaa Passeli ohjelma ja valitse yläpalkista ”Perustiedot” -> ”Yrityksen yhteystiedot” Valitse avautuvasta ikkunasta Maventa –välilehti Syötä avautuvaan ikkunaan käyttäjän API avain sekä yrityksesi UUID tunnistetiedot. Molemmat tiedot löytyvät Maventan verkkopalvelusta. Huom! 1.7.2022 alkaen, uuden Maventaan rekisteröitävän Yrityksen tulee suorittaa sähköisellä allekirjoituksella valtuutus, ennen kuin Yritystiliä voidaan käyttää verkkolaskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen.   Ohjeistus aiheeseen Passeli Yritys ohjelman käyttövinkeissä: https://community.visma.com/t5/Passeli-Yritys-kayttovinkit/Maventa-verkkolaskutus-ja-Yrityksen-vahvistaminen-rekisteroinnin/ta-p/505223
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 13:58 (Päivitetty 29-06-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1262 Näytöt
 Asennusohje Ohjelma asennetaan koneelle latauslinkistä. Latauslinkin ohjelman asennusta varten saat Visma Passelin asiakaspalvelusta tilaamalla sen esimerkiksi s-postitse osoitteesta helpdesk@passeli.com  Saatuanne asennuslinkin, käynnistetään asennus  suoraan linkistä josta latautuu asennustiedosto josta ohjelman asennus suoritetaan koneelle,pääset eteenpäin asennusohjelmassa valitsemalla "Seuraava". Lue Loppukäyttäjälisenssi. Hyväksyttyäsi ohjelmistolisenssin ehdot, jatkat jälleen painamalla ”Seuraava”. Ensiasennuksessa ehdotetaan asennuskansioksi C:\Program Files\Visma Passeli\Passeli+ Standard. Voit halutessasi vaihtaa asennushakemiston. Huom! Suosittelemme kuitenkin pitämään valinnat oletuksen mukaisina. Jatka asennusta painamalla ”Seuraava”. Tietokoneesi Käynnistä-valikkoon luodaan ohjelmaryhmä nimeltä Passeli+ Standard. Voit vaihtaa ohjelmaryhmän nimeä, sekä valita luodaanko ohjelmaryhmä vain kirjautuneelle käyttäjälle vai kaikille käyttäjille. Jatka painamalla ”Seuraava”. Passeli+ Standard on valmis aloittamaan asennuksen. Aloita asennus painamalla ”Seuraava”. Odota kunnes näytölle ilmestyy ilmoitus ”Asennus onnistui”. Kuittaa se painamalla ”Valmis”.  Käyttöönottokoodi ja aktivointi Tuplaklikkaa ohjelmasi pikakuvaketta hiiren vasemmalla näppäimellä. Ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä Passeli+ Standard pyytää syöttämään käyttöönottokoodin ja lisenssinhaltijan. Käyttöönottokoodin ja lisenssinhaltijan löydät lisenssitodistuksestasi. Lisenssitodistuksen löydät samaisen s-postin liitteestä jolla latauslinkkisi saapui sinulle. Huolehdi, että kirjoitat isot ja pienet kirjaimet oikein. Kun olet syöttänyt tiedot, paina ”Ok”. Seuraavaksi ohjelma pyytää sinua kirjoittamaan käyttäjän nimen, käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Kirjoita tiedot niille varattuihin kenttiin ja paina ”Tallenna”. Kirjautuaksesi ohjelmaan anna käyttäjätunnus ja salasana. Ohjelmisto tulee aktivoida ensimmäisen käyttökerran yhteydessä. Jos aktivointia vaaditaan, niin painamalla ”Ok” pääset valitsemaan aktivointitavan. Voit suorittaa aktivoinnin ”Automaattisesti Internetin välityksellä” tai ”Käsin puhelimen välityksellä”. Suosittelemme pitämään valinnan oletuksen mukaisena (Internetin välityksellä). Jatka painamalla ”Seuraava”. Aloita aktivointi painamalla ”Seuraava”. Odota, että ruudulle tulee ilmoitus ”Aktivointi suoritettu” ja paina ”Valmis”.
Näytä koko artikkeli
03-02-2021 14:55 (Päivitetty 03-02-2021)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 3047 Näytöt
Valtiokonttorin ohjeet verkkolaskun EN16931 Eurooppa-normin vaatimuksista
Näytä koko artikkeli
24-06-2019 07:37
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1248 Näytöt
PASSELI HENKILÖTIETOAPURI Lataa henkilötietoapuri tästä   Mikäli sinulla on tarve anonymisoida tai poistaa henkilötietoja niin voit ladata Henkilötietoapuri lisäohjelman koneellesi, jossa on myös Passeli asennettuna.  Ohjelman käyttö edellyttää aktiivista palvelusopimusta. Ohjelma on tietokantaan yhteydessä samoin kuin varsinainen ohjelma. Ohjelmaan sisäänkirjautuminen on mahdollista Pääkäyttäjä-tunnuksella, huomioiden ohjelmatasot.    Eräitä huomioitavia asioita: Työntekijöihin liittyviä tietoja poistettaessa ohjelma poistaa valitun työntekijän tiedot, ilman että se tarkastaisi ovatko tiedot yli 10 vuotta vanhoja(Iso varoituskolmio näkyy). Tietojen säilytysvelvollisuus mainitaan Ennakonperintälaissa. Asiakkaan tapahtumia ei voi poistaa jos: Kyseessä on Lasku tai kuitti ja se on tehty vuoden alusta 6v sisällä Tietojen säilytysvelvollisuus mainitaan Arvonlisäverolaissa. Muissa tapahtumissa tapahtuma on tehty vuoden sisällä vuoden alusta tai tapahtumaa ei ole käsitelty loppuun (esim. voimassaoleva tarjous). Henkilö- ja asiakaskortti on poistettava käyttäjän toimesta. Myyjäkortti on poistettava käyttäjän toimesta. Ostotilauksia ja -toimituksia ja ostolaskuja ei ohjelma käsittele. Toiminnanohjauksen kirjauksia ohjelma ei käsittele. Pankkiyhteysohjelman tiliotetietoja ohjelma ei käsittele, tiliotteet saattavat pitää sisällään hekilötietoja. Pääsääntönä asiakkaiden tapahtumilta anonymisoidaan vain ne kentät, joissa on melko varmasti henkilötietoa(esim. ei viitteenne- ja muistio-kenttiä). Ohjelma listaa toimintoon ne asiakkaat jotka luokitellaan yksityisasiakkaiksi, eli ei niitä asiakkaita joilla on Y- tai alv-tunnus.
Näytä koko artikkeli
09-05-2018 10:29 (Päivitetty 23-05-2018)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 893 Näytöt
Passelin varmistuspalvelu (Pilvivarmistus)   Passelin Pilvi Varmuuskopiot tallennetaan Eu alueelle (Irlanti). Tallennusalustan palveluntarjoajana toimii Microsoft (Azure). Kaikki liikenne pilvipalvelun ja Passelin välillä tapahtuu https protokollan mukaisesti salattuna.  Asiakas voi itse lisätä tietoturvaa entisestään, jos määrittää Passelin varmuuskopiot salasanalla suojatuksi.
Näytä koko artikkeli
09-05-2018 10:29
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1218 Näytöt
MITÄ HENKILÖTIETOJA PASSELI+ STANDARD OHJELMA SISÄLTÄÄ? Asiakaskortisto, sisältää asiakkaan nimi ja yhteystiedot, asiakaskortti voi pitää sisällään henkilön tietoja. Tarjous, myyntitilaus, myyntitoimitus ja lasku sisältää asiakkaan nimen ja yhteystiedot. Suoritukset, sisältää asiakkaan nimen. Tulosteet, sisältää asiakkaan nimen ja mahdollisesti yhteystiedot. Raportit, sisältää asiakkaan nimen.   Kysymykseen, mitä ja millaisia tietoja minusta on teidän järjestelmästänne, voi kysyjälle kertoa kohtien 1. - 5. mukaiset asiat, riippuen missä roolissa tietoja ohjelmaan on henkilöstä tallennettu. Mikäli kysyjä haluaa nähdä tiedot, on mahdollista asiakaskortistosta ja henkilökortistosta tulostaa asiakkaasta ja henkilöstä tuloste. Varsinaisista tapahtumista kuten tarjouksista, tilauksista ja laskuista voi tietoja tulostaa näytettäväksi.   Henkilötietojen anonymisoimiseksi ja poistamiseksi on sopimusasiakkaalla mahdollista käyttää Passeli Henkilötietoapuri ohjelmaa. Ohjelmalla on anonymisoitavissa tarjouksien, myyntitilauksien, laskujen ja laskusuoritusten tietoja. Tietojen anonymisoinnin tai poiston jälkeen asiakkaan tai henkilön kortti on vielä ohjelmassa, kortit tulee poistaa käyttäjän toimesta manuaalisesti.   Anonymisoinnin jälkeen anonymisoiduilla tiedoilla teksti Anon pp.kk.vvvv, päiväys on anonymisoinnin suoritus päiväys ja yhteystiedot ovat tyhjät.   Anonymisointi kohdistuu asiakkaan laskujen ja suorituksien tapahtumiin joiden päiväyksestä on kulunut vähintään kuusi vuotta (Arvonlisäverolaki).    Tapahtumien asiakastiedoista anonymisoidaan asiakasid ja -numero nimi, nimi2, osoite, postinumero, -toimipaika, maa, maakoodi, kieli, puhelin ja sähköposti, molemmista laskutus sekä toimitusasiakas tiedoista.   Asiakaskortin tiedot käyttäjä anonymisoi itse, tai poistaa ko. asiakkaan asiakaskortin.   Laskuilla on lain määräämä säilytysvelvollisuus. (Arvonlisäverolaki)
Näytä koko artikkeli
09-05-2018 10:28 (Päivitetty 09-05-2018)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 887 Näytöt
MITÄ MINUN TULEE TIETÄÄ HENKILÖ-/ASIAKASTIETOJEN SÄILYTYKSESTÄ?    EU:n tietosuojalain uudistuksen mukainen tietosuoja-asetus (GDPR) tulee voimaan 25.5.2018 alkaen. Tietosuoja-asetusta sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn. Tietosuoja-asetus määrää säännökset rekisteröityjen oikeuksista sekä rekisterinpitäjän ja henkilötietojen käsittelijän velvollisuuksista. Lain tarkoituksena on taata korkeatasoinen ja johdonmukainen suoja henkilötietojen käsittelyssä sekä helpottaa henkilötietojen vaihtoa viranomaisten kesken. Tietosuoja-asetusta on tarkoitus  täydentää ja täsmentää kansallisella lainsäädännöllä. Tietosuojalain on tarkoitus tulla voimaan 25.5.2018.   Tiedoilla on myös säilytysvelvollisuus, kuten palkkojen ja verovapaiden matkakustannusten säilytysvelvollisuus, palkkakirjanpito on säilytettävä tilikauden päättymisestä kymmenen vuotta.   Mikäli ohjelma sisältää henkilötietoja, rekisterinpitäjän on huolehdittava tietosuoja-asetuksien mukaisten tietosuojaperiaatteiden noudattamisesta, henkilötietojen käsittelyjen kaikissa vaiheissa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus oikaista virheelliset tiedot ja poistettava tarpeettomat tai vanhentuneet henkilötiedot. Henkilötietojen oikaisu- tai poistopyynnön vastaanottamisen jälkeen on viipymättä, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa ryhdyttävä niiden korjauksiin tai poistamiseen.   Tietosuojaperiaatteiden mukaan henkilötietoja on   käsiteltävä lainmukaisesti, asianmukaisesti ja rekisteröidyn kannalta läpinäkyvästi käsiteltävä luottamuksellisesti ja turvallisesti kerättävä ja käsiteltävä tiettyä, nimenomaista ja laillista tarkoitusta varten kerättävä vain tarpeellinen määrä henkilötietojen käsittelyn tarkoitukseen nähden päivitettävä aina tarvittaessa ‒ epätarkat ja virheelliset henkilötiedot on poistettava tai oikaistava viipymättä säilytettävä muodossa, josta rekisteröity on tunnistettavissa ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen tietojenkäsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten.   Yrityksessä on hyvä tehdä kartoitus henkilötietojen nykytilasta. Lisäksi kannattaa laatia suunnitelmat ja käytännöt henkilötietojen keräämisestä, päivittämisestä, säilyttämisestä ja poistamisesta. Yrityksen on voitava osoittaa noudattavansa rekisterinpitäjän velvollisuuksia, henkilötietolain mukaisesti. Yrityksen on varmistettava se, että henkilötietoja kysyvä taho on oikeutettu kysymään ja saamaan pyytämänsä tiedot, samoin on tietojen poistopyynnön suhteen. Yrityksessä on hyvä olla henkilö joka tuntee henkilötietolain vaatimukset henkilötietojen käsittelyn osalta ja vastaa niistä.
Näytä koko artikkeli
09-05-2018 10:25
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 831 Näytöt
Mikäli ohjelmassa ei ole valmiina kululajia, voidaan uusia kululajeja luoda joko kopioimalla olemassa olevan kululajin tiedot uuden pohjaksi tai tekemällä kokonaan uusi kululaji. Luodaan kululaji kopioimalla Avaa perustiedot -valikko ja valitse Kululajit Valitse kululaji, jonka tiedot kopioidaan uuden kululajin pohjaksi Paina työkaluriviltä Kopio -painiketta Anna kululajille puuttuvat tiedot ja tarkista että kopioidut tiedot ovat oikein Tallenna kululaji työkalurivin Tallenna -painikkeella Luodaan uusi kululaji Avaa perustiedot -valikko ja valitse Kululajit Paina työkaluriviltä Uusi -painiketta Anna kululajille tarvittavat tiedot Tallenna kululaji työkalurivin Tallenna –painikkeella
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:09
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 926 Näytöt
Henkilön perustamisen jälkeen matkalaskulle voidaan valita henkilö jolle matkalasku luodaan. Avaa Perustiedot-valikko ja valitse Henkilöt Paina työkaluriviltä Uusi henkilö -painiketta Anna henkilön tiedot ao. kenttiin Paina työkaluriviltä Tallenna-painiketta
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:09
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 810 Näytöt
Henkilön perustamisen jälkeen matkalaskulle voidaan valita henkilö jolle matkalasku luodaan. Avaa Perustiedot-valikko ja valitse Henkilöt Paina työkaluriviltä Uusi henkilö -painiketta Anna henkilön tiedot ao. kenttiin Paina työkaluriviltä Tallenna-painiketta
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:08
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 784 Näytöt
Hyväksytyt matkalaskut kuitataan maksetuksi Matkalaskujen maksu -toiminnossa Avataan Matkalaskut-valikosta Matkalaskujen maksu Oletuksena kaikki maksamattomat matkalaskut ovat valittuna Tarkistetaan, että tiedot ovat oikein Merkitään valitut matkalaskut maksetuiksi Kuittaa maksetuksi -painikkeesta Huom! Passeli+ Standard -ohjelmassa ei muodosteta pankkiin siirrettävää maksuaineistoa Katso video-ohje   Hyväksytyt ja maksetut matkalaskut voidaan tulostaa Tarkistetaan ennen tulostusta ylävalikon Asetukset-valinnan takaa Lomakeasetuksista otetaanko kululajikohtainen lisätieto mukaan tulostukseen. Muutokset tallentuvat Käytä-napin painalluksella ja OK sulkee ikkunan. Matkalaskujen tulostus -toiminnossa voidaan tulostaa kaikki tulostamattomat matkalaskut tai valita, mitkä matkalaskut halutaan tulostaa. Tulostettavat matkalaskut valitaan Matkalaskujen tulostus -ikkunassa Ctrl-näppäin pohjassa voidaan hiirellä valita useita laskuja kerralla tulostukseen Valintojen jälkeen painetaan OK
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:07
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 874 Näytöt
Matkalaskut kirjataan Uusi matkalasku -kuvakkeesta avautuvassa kirjausikkunassa Valitaan kirjauspäivä ja henkilö Valitaan pankkitili tai annetaan halutut tilitiedot Annetaan matkalaskun selitetieto Kirjataan matkakulujen yksityiskohdat halutulla tarkkuudella Lopuksi tallennetaan tiedot työkalurivin Tallenna-painikkeella
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:07
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 840 Näytöt
Tarjoukset, jotka eivät johtaneet tilaukseen, voidaan merkitä käsitellyiksi tarjoustenhallintaikkunassa. Avataan Tarjoustenhallinta ja valitaan haluttu avoimessa tilassa oleva tarjous Painetaan ikkunan työkalurivin kuvaketta Merkitse valitut tarjoukset käsitellyiksi (tai vaihtoehtoisesti Hallinta ja Merkitse käsitellyksi) Tarjouksen tila on nyt muutettu halutuksi
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:05
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 777 Näytöt
Tarjouksen hyväksyminen siirtää tarjouksen tiedot laskuksi. Avataan Tarjoustenhallinta omasta kuvakkeestaan ja valitaan haluttu avoimessa tilassa oleva tarjous Valitaan joko Hyväksy valittu tarjous –kuvake (tai vaihtoehtoisesti ylävalikosta Hallinta ja Hyväksy tarjous) Huom! Hyväksyttyä ja laskutukseen siirrettyä tarjousta ei voi enää muokata Tarjous-osion puolella. Muutoksia ja täydennyksiä voi toki tarvittaessa tehdä Laskutus ja myyntireskontra -osion puolella.
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:05
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 776 Näytöt
Aiempien tarjousten tiedot voidaan kopioida uuden tarjouksen pohjaksi tarjoustenhallintaikkunassa. Avataan Tarjoustenhallinta ja valitaan haluttu tarjous Valitaan ikkunan työkalurivin Luo uusi tarjous kopioimalla -kuvake (tai vaihtoehtoisesti Hallinta ja Kopioi tarjous) Valitaan kopioidaanko tarjouksen yläosan tiedot vai koko tarjous ja painetaan OK Kopiointi voidaan tehdä myös tarjousten kirjausikkunassa Avataan Uusi tarjous Haetaan tarjous, jonka tiedot halutaan kopioida, työkalurivin suurennuslasin Etsi-toiminnolla tai nuolipainikkeilla Valitaan ylävalikon Muokkaus-valinnan takaa Kopioi tarjous uudeksi tarjoukseksi -vaihtoehto Valitaan kopioidaanko koko tarjous vai ainoastaan tarjouksen yläosan tiedot ja painetaan OK-painiketta Tarkistetaan uuden tarjouksen tiedot, tehdään halutut muutokset ja lopuksi tallennus
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:04
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 749 Näytöt
Tarjousten oletusvoimassaoloaika on määriteltävissä Passeliasetuksissa. Samalla voidaan myös valita oletustoiminto tarjouksen voimassaoloajan umpeuduttua. Avataaan ylävalikosta Asetukset ja Passeliasetukset Valitaan avautuvan ikkunan vasemmasta reunasta Tarjoukset Määritellään haluttu voimassaoloaika Valitaan Oletustoiminto voimassaolon päätyttyä -pudotusvalikosta haluttu toimenpide Muutosten jälkeen painetaan ensin Käytä- ja lopuksi OK-painiketta
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:04
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 740 Näytöt
Tulostusasetuksissa voidaan määritellä lähetteen tiedot siten, ettei lähetteelle tulostu nimikkeen hintatietoja. Avaa Laskutus osio Valitse asetukset -valikosta Lomakeasetukset Tarkista että lomaketyyppinä on lähete Ota lomake ja riviosa välilehdiltä kaikki hintatietojen kohdasta valinta tulostetaan pois Paina OK –painiketta
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 14:00
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 784 Näytöt
Suorituksia voidaan poistaa suoritusten kirjaus toiminnossa ja Laskutuksenhallinnan Suoritukset-näkymässä Avaa Laskutuksenhallinta ja vaihda näkymäksi Suoritukset Etsi poistettava suoritus Valitse Poista valitut suoritukset (Ctrl+Del) Vahvista poisto Kyllä-napin painalluksella Huom! Lukitulla kaudella olevia suorituksia ei voi poistaa
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 13:59
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 800 Näytöt
Laskuille voidaan kirjata suorituksia joko käsin tai lukemalla pankin tiliotteelta. Laskujen tilan tulee tällöin olla Avoin tai Osasuoritettu, eikä ajanjakso jolle suorituksia ollaan kirjaamassa saa olla lukittu. Suorituksen kirjaus käsin Etsi Laskutuksenhallinnasta haluttu lasku Valitse työkalurivin kuvakkeista Kirjaa laskuun suoritus (F3) Anna suorituksen kirjauspäivä ja tarkista kirjanpitotili Muuta suorituksen määrä tarvittaessa oikeaksi Kirjaa mahdolliset oikaisuerät ja/tai kurssierot Tallenna suoritus (Ctrl+S) Suoritusten kuittaaminen tiliotteilta Valitse ylävalikosta Laskutus ja Suorituksen kuittaus tiliotteelta Valitse haluttu pankkitunniste TAI luo tarvittaessa uusi painamalla Uusi tunniste -painiketta. Anna tunnisteelle pankin nimi. Paina lopuksi OK. Valitse hakemisto, johon olet tallentanut tiliotetiedostot ja paina OK Valitse haluamasi tiliotetiedosto Tiedostot-kentästä ja paina OK Avautuvassa Suorituksen kuittaus tiliotteelta -ikkunassa näkyy valitun tiedoston sisältö: Laskuno-sarakkeessa on laskun numero ja L-sarakkeessa OK, jos suoritus voidaan kohdistaa reskontrassa avoinna olevaan laskuun. Paina Kuittaa suoritetuksi -painiketta Kuittauksen jälkeen saat ilmoituksen kohdistetuista suorituksista Mahdollisia ongelmatilanteita Tiliotteen/Viiteluettelon valinnan jälkeen Suorituksen kuittaus tiliotteelta -ikkuna on tyhjä eikä näytä yhtään tapahtumaa: Tarkista yrityksen yhteystietojen pankkitilitiedot Tarkista tiliotteen/viiteluettelon sisältö Suorituksen kuittaus tiliotteelta -ikkuna näyttää suorituksia, mutta ne eivät kohdistu eli L-sarakkeessa lukee EI: Tarkista Laskuhaku-toiminnolla laskujen olevan Avoimessa tai Osasuoritetussa tilassa Suoritusten automaattinen kohdistus on mahdollista vain silloin kun maksuviitettä on käytetty Lukitulle ajanjaksolle ei ole mahdollista kuitata suorituksia. Suorituksen muokkaaminen Suorituksia voi helposti muokata Laskutuksenhallinnan Suoritukset-näkymän kautta Avaa Laskutuksenhallinta ja vaihda näkymäksi Suoritukset Etsi muokattava suoritus Valitse Näytä valittu suoritus (F10) Ota suoritus muokkaustilaan (Ctrl+E) Tee tarvittavat muutokset Tallenna muutokset (Ctrl+S) ennen ikkunan sulkemista Huom! Lukitulla kaudella olevia suorituksia ei voi muokata
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 13:58 (Päivitetty 29-12-2017)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1044 Näytöt
Lasku voi olla tilassa ”Suoritettu” vaikka suorituspäiväkirjalla tai suoritukset näkymässä ei ole nähtävillä suoritusta. Laskulla on käytetty maksuehtona käteinen, tai sellaista maksuehtoa, millä ei ole määritelty nettopäiviä. Tarkista tarvittaessa laskulle valittu maksuehto sekä maksuehtojen ylläpidossa järjestelmään luodut maksuehdot.
Näytä koko artikkeli
29-12-2017 13:57
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 660 Näytöt