Huomaathan, että ohjeistukset ovat pääosin ajalta 2018 jolloin tulorekisteri otettiin käyttöön. Ohjeen paikkansapitävyys on saattanut muuttua joltain osin.
Varmenteen noudon ohjelman käyttöön voi tehdä miltä tahansa koneelta koska Visma Amplio tallentaa varmenteen Visma Amplion säilöön, ei siis käytettävälle tietokoneelle, näin esimerkiksi uudelle koneelle ohjelman käyttöönotettaessa, varmenne on myös otettavissa helposti käyttöön. Luo lisää varmenteen käyttöönotosta täällä.
Tehtävänimikkeen/Ammattiluokka määrityksen voi yrittäjän osalta jättää tarpeen mukaan tyhjäksi. Tai mikäli yrittäjästä maksetaan tapaturmavakuutusmaksuja on olettettavasti hänen kohdallaan tapaturmavakuutusyhtiö-papereissa määritelty oikea ammattiluokka jota voi käyttää
Tarvitseeko olla poletteja Tulorekisteriaineiston lähettämiseen? Minulla ei ole sellaisia toimintoja Passelissa, jotka tarvitsevat poletteja.
Tulorekisteriaineistojen lähetykseen käytetään poletteja ja ajantasaisen hinnaston löydät täältä. Työnantajan erillisilmoituksen lähettäminen, korjausilmoitusten lähettäminen ja mitätöinti-ilmoitusten lähettäminen ei kuluta poletteja.
Passelissa on kaksi yritystä, haetaanko molemmille oma varmenne normaalisti vai tilitoimistovarmenne?
Halutessasi voit hakea molemmille yrityksille oman varmenteen mutta jos olet täyttänyt varmenne hakemuksessasi kohdan 1 lisäksi kohdan 2: Organisaationi ilmoittaa tulorekisteriin tietoja toisen tahon puolesta. saat käyttöösi varmenteen jonka voit ottaa kaikille niille yrityksille käyttöön johon olet saanut valtuudet.
MItä jos yritys ei ole TES:n alainen, vaan noudattaa Työsopimuslakia
Palkkatietoilmoitus muodostetaan palkkatapahtumien hyväksynnässä mutta Tulorekisteriaineistoihin Palkkatietoilmoitus siirtyy vasta Palkan maksu-toiminnon maksun kuittauksen tai maksuaineiston luomisen jälkeen. Palkkakauden hyväksynnän voi perua ja asioita voi muokata ja tämän jälkeen tulee hyväksyntä suorittaa uudelleen jolloin Palkkatietoilmoitus muodostuu uusien tietojen mukaisesti.
Onko viikottaista työaikaa pakko merkitä koska se vaihtelee?
Hyvä olisi että työajat olisivat henkilökorteilla. Tarvittaessa voi määrittää työehtosopimuksissa tai työaikalaissa määritetyt viikottaiset ja päivittäiset työajat.
Emme halua ilmoittaa poissaolotietoja tulorekisteriin, se on vapaaehtoista vaikka käyttäisi laajempaa ilmoitustapaa. Miten saamme estettyä tämän Passelista, haluamme silti kerätä näitä tietoja
Poissaolokoodit voi luoda ja poissaolot voi kirjata ohjelmaan kuten ennenkin,jos ei haluta poissaolotietojen siirtyvän Palkkatietoilmoituksilla Tulorekisteriin tulee huolehtia siitä ettei tee poissaolokirjauksissa tehtyjä poissaolojen tuontia palkkalaskelmille palkkojen pohjaksi. Poissaolokoodeilta voi myös jättää palkkalajin asettamatta ja vastaavasti palkkalajin takaa voi jättää poissaolokoodin asettamatta,joten ohjelma ei voi tuoda poissaolokirjauksen tietoja palkkalaskelmille.
Henkilökortiston Tehtävänimike -kenttään tilastokeskuksesta tieto, miten sen saa?
Saat lisättyä tehtävänimikkeille Tilastokeskuksen ammattiluokkatiedon täällä: Perustiedot-Tehtävänimikkeet. Ammattiluokka kohtaan tulee kirjata ammattiluokkanumero.Ammattiluokat saat avattua Tehtävänimikkeet-toiminnon Ammattiluokat-kohdalta ja voit etsiä tarvittavat ammattiluokat avautuvasta listasta.
Vielä haluaisin tarkennuksen milloin tapaturmavakuutusluokkia ja maksuosuuksia ei tarvitse välttämättä laittaa Passeliin?
Mikäli tapaturmavakuutus laskutetaan erikseen laskulla, ei tapaturmavakuutuksia välttämättä tarvitse perustaa ja palkansaajille ei tarvitse tapaturmavakuutusluokan tietoa ja prosenttia määritellä. Näin ohjelma ei muodosta palkkatapahtumiin tapaturmavakuutuksen palkkatapahtumia ja kirjanpidon tiliöintejäkään ei muodostu.
Mitä jos päivittäinen työaika muuttuu, laitetaanko Päivittäinen työaika -kenttään keskiarvo?
Hyvä olisi että työajat olisivat henkilökorteilla. Tarvittaessa voi määrittää työaika-kenttiin työehtosopimuksissa tai työaikalaissa määritetyt viikottaiset ja päivittäiset työajat.
Passelin kautta palkkojen maksun voi suorittaa luomalla palkanmaksuaineisto ja lähettämällä sen Pankkiyhteyden kanssa pankkiin maksettavaksi. Voi edelleen toimia niin että Palkan maksu-toiminnossa palkat kuitataan maksetuksi (eli tiedoksi ohjelmalle että palkat on maksettu). Tulorekisteriaineistojen muodostumisen vuoksi “kuittaa maksetuksi” toiminto tulee vähintään suorittaa voidakseen lähettää Tulorekisteriaineistoja Tulorekisteriin.
Jos yhden ihmisen palkkatiedoissa on vikaa, pitääkö kaikkien palkkatiedot lähettää uudelleen vai riittääkö virheellisen uudelleen lähetys?
Jos vain yhden palkansaajan palkkatietoilmoitus on sisältänyt virheellisiä tietoja tulee kyseisen henkilön osalta tehdä korjaustosite ja toimittaa korjausilmoitus Tulorekisteriin. Korjausilmoittamisesta saatte lisätietoa 3.1 pidettäväsä webinaarissamme.
Pitääkö palkkalajit vaihtaa tulolajeiksi vai tuleeko ne päivityksessä. Kyse on kuukausipalkoista eikö se pitäisi olla 200 sarja?
Järjestelmästä löytyville järjestelmän palkkalajeille on määritelty tulolajikoodi ja kyseinen tieto siirtyy palkkatietoilmoituksissa Tulorekisteriin. Mikäli olet luonut itse palkkalajeja tai muokannut järjestelmästä löytyviä palkkalajeja tarkistathan että palkkelajeiltasi löytyy tulolajikoodit.
Päivityksen arvioitu julkaisu on joulun välipäivinä,varmaa päivää emme valitettavasti voi vielä antaa.
Miten matkalaskut (jos ilmoitetaan palkanmaksussa) saadaan korvauksen lisäksi verottajalle näkyviin ajetut kilometrit tai päivärahamaksut? Välittyykö verottajalle viestirivi?
Palkkatietoilmoituksessa menee tietenkin se tieto mitä on maksettu esim. km-korvaus ja myös kilometrit ilmoitetaan sekä maksettava summa. Tarkemmin voi tutustua Tulorekisterin vaatimuksiin näiden ilmoitusten osalta halutessaan.
Palkat maksatetaan edelleen kuten ennenkin. Jos käytössänne on pankkiyhteys voitte luoda Palkan maksu -toiminnossa aineiston jonka sitten lähetätte Pankkiyhteys-ohjelmalla eteenpäin pankkiin maksatettavaksi. Vaihtoehtoisesti voitte painaa ohjelmassanne “Kuittaa maksetuksi” jolloin ohjelma saa tiedon että palkat on maksettu ja käytte sitten verkkopankkinne kautta maksamassa palkat. Tulorekisteriaineistot-toiminnossa hallitaan ja ilmoitetaan vain tulorekisteriin siirrettäviä aineistoja kyseinen toiminto ei ole tarkoitettu palkkojen maksuun.
Palkkaennakoista: Eli jos työntekijä pyytää kiirreellisesti 100 euroa ennakkoa, niin minun pitää laskea paljonko "alkusumma" on ennen veroja ym.?
2019 vuoden vaihteesta Palkkaennakon ja vähennyksen käsittely muuttuu tulorekisterin tullessa käyttöön. Palkkaennakosta tulee tilastoida ja maksaa tavanomaiset työnantaja ja työntekijä kulut. Palkkaennakkoa ja sen vähennystä tullaan käsittelemään kuten normaalia rahapalkkaa. Lisää palkkaennakoiden käsittelystä löydät täältä
Entäpä esim. taksipuoli, jossa kuskit jättävät välillä käteismaksut tilittämättä ja ne kirjataan silloin palkkaennakoksi, miten ne pitää jatkossa käsitellä ja kirjata?
Tämä on yrityskohtainen tapa toimia joten tulee miettiä toimitapoja näiden asioiden suhteen yrityksen sisäisesti. Lisää palkkaennakoiden käsittelystä löydät täältä
Entäpä ne palkkaennakot jota maksetaan tämän vuoden puolella, mutta vähennetään maksuista ensi vuoden palkanmaksun yhteydessä. Miten ne käsitellään
Palkkaennakot tulee käsitellä Tulorekisterin vaatimusten mukaisesti Tulorekisterin tullessa voimaan vuonna 2019. Palkkaennakothan olisi tullut käsitellä tämän nyt pakotetun tavan mukaan koko ajan,vain tilanteissa joissa palkkaennakon maksu ja pidätys tehdään saman kuun aika olisi voinut käsitellän ko.maksun ja vähennyksen niin ettei se näy henkilölle kertyneissä rahapalkoissa vaan ennakkopalkoissa. Lisää palkkaennakoiden käsittelystä löydät täältä
Säilyykö palkkakaudet samalla tavalla kuin tähän asti eli jos joutuisi maksamaan palkkaennakkoa tuleeko tälle perustaa oma palkkakausi?
Kun halutaan maksaa palkkaennakkoa niin palkkaennakoiden maksuja varten tehdään omat palkkakaudet ja palkkaennakot voidaan vähentää seuraavan palkkakauden palkanmaksussa. Lisää palkkaennakoiden käsittelystä löydät täältä
Omassa passeli versioissani en löydä kohtaa "tulorekisterin varmenne" on vain kohta tulorekisterin ohjattu käyttöönotto? mistä löytyy?
Vuodenvaihde päivityksen jälkeen on mahdollista päivittää tarvittavat arvot ohjelmaan napin painalluksella,automaattisesti arvot eivät päivity.Päivitykset tulee tehdä Perustiedot-Palkanlaskennan yleistiedot toiminnossa jokaisella välilehdellä erikseen ja tietojen päivityksen jälkeen ne tulee tarkastaa ja vasta sitten tallentaa.Verokortit tulee toki päivittää myös kun uuden verokortin tiedot astuvat voimaan tulee uudet verotiedot perustaa Perustiedot-Henkilökortisto-Verotiedot välilehdellä.
Joulukuun palkat maksetaan normaalisti vanhaan malliin?olihan niin?
Mikäli joulukuun palkkojen maksupäivä on joulukuussa 2018 toimitaan vanhan mallin mukaisesti. Mikäli joulukuun palkkojen maksupäivä on tammikuussa 2019 toimitetaan ilmoitukset Tulorekisteriin ilmoitusten määräpäiven mukaisesti
Jatkossa palkoista tehtävät ilmoitukset tehdään Tulorekisteriin ja ne on tehtävissä suoraan Passeli ohjelmastasi. Lisätietoa Tulorekisteristä löydät täältä
Kaikki poissaolot olisi hyvä kirjata, oli poissaolon syy mikä tahansa. Poissaolotiedot siirtyvät palkkatietoilmoituksilla Tulorekisteriin, josta tiedon käyttäjät sitten saavat tiedon poissaolon syystä ja poissaoloajanjaksosta
Jos yritys ei pidätä palkasta muuta kuin verot, saako silti suoraan laitettua tiedot tulorekisteriin
Kun yritys maksaa palkkoja ja/tai matkalaskujen korvauksia, tulee maksuista tehdä palkkatietoilmoitukset ja työnantajanerillisilmoitukset tulorekisteriin, kaikki nämä ilmoitukset sekä korjausilmoitukset ja mitätöinti-ilmoitukset saat tehtyä Passelistasi. Lisätietoja siitä, mitä tulisi ilmoittaa, tai voi ilmoittaa, tai voi jättää ilmoittamatta saatte suoraan Tulorekisteriltä.
Varmenteella yksilöidään tieto tulorekisterille siitä mikä yritys lähettää tulotietoja. Varmennetta tarvitaan, mikäli halutaan laittaa ilmoituksia Passelista Tulorekisteriin WS-viivästettyä palvelukanavaa pitkin. Lisätietoja varmenteen hausta löydät täältä
Pitääkö osa-aikaisten työnkijöidenkin kohdalla kirjata poissaolot esim. liiton maksuja varten jos työntekijä saa myös suhteutettua päivärahaa?
Kaikki poissaolot olisi hyvä kirjata, on poissaolon syy mikä tahansa. Poissaolo tiedot siirtyvät palkkatietoilmoituksilla Tulorekisteriin, josta tiedon käyttäjät sitten saavat tiedon poissaolon syystä ja poissaoloajanjaksosta.
Onko niin, että katso tunnuksilla ei pääse tulorekisteriin vaan täytyy hakea se valtuutus suomi.fi:stä?
Valtuutukset tehdään joko palvelussa Suomi.fi-valtuudet tai Katso-palvelussa. Organisaatiomuoto määrittelee sen, kummassa palvelussa valtuutus tehdään. Lisätietoja tästä asiasta saat suoraan Tulorekisteriltä.
Kuinka yrittäjien puhelinetu saadaan kuukausittain ilmoitettu, jos palkkaa ei makseta
Tulee olla maksettavia palkkoja jotta ilmoituksia voidaan tehdä suoraan ohjelmasta. Mikäli on tilanteita joissa maksetaan esim. vain puhelinetuja tulee ilmoitukset näistä eduista tehdä suoraan Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.
Poissaoloilmoitus: meillä poissaolot merkitään jälkikäteen, jotta lomarekisteri yms. poissaolot ovat tallessa, mutta lähetetäänkö ne jälkikäteen tulorekisteriin?
Palkanlaskijoiden tulisi nyt miettiä palkanlaskenta rutiiniensa muuttamista mm. poissolokirjausten suhteen. Poissaolot tulisi kirjata oikea-aikaisesti ja tuoda työtä korvaaviksi tunneiksi tai päiviksi palkkalaskelmille jotta tietoa tarvitsevat tahot voisivat saada tiedot Tulorekisteristä. Tulorekisterin sivuilta kopioitu ohje: Tulonsaajan poissaolotiedot ilmoitetaan viimeistään seuraavan palkanmaksukauden ilmoituksella. Esimerkiksi palkanmaksukauden 01/20xx poissaolot ilmoitetaan siis viimeistään 02/20xx palkanmaksukauden ilmoituksella. Näin tietojen käyttäjät, kuten etuuksien käsittelijät, saavat poissaolotiedot riittävän nopeasti käyttöön.
Mikäli poissaolot jää alle 18 tuntia viikossa saadaanko nekin näkyviin passelliin (työaika kirjanpidon tyylisesti) eli mikäli liitosta pyydetään työssäolo selvitystä niin kuinka tarkkaan nämä voidaan kirjata?
Työnantajasuorituksista ja muutoksista ilmoituksiin voit lukea ja hakea tietoa lisää kyseisistä asioista vastaavalta taholta. Voit lukea mm. täältä lisää liittyen kysymääsi asiaan
Miten osa-aikaisten/satunnaisesti töissä käyvien ilmoitukset tehdään? Tuleeko jokaisesta työsuhde pätkästä tehdä erillinen työsuhde vai voiko työ suhde olla aktiivisena jatkossakin Passelissa, vai herjaako tulorekisteri tästä
Ilmoitukset tehdään Tulorekisterin määrämän käytännön mukaisesti, viiden päivän kuluessa palkanmaksusta. Palkkatietojen ilmoituksen yhteydessä välittyy ilmoituksessa myös palvelussuhdetiedot ja palvelussuhdetietojen voimassaolo tulorekisteriin. Palvelussuhteen voimassaolon tiedot on ilmoitettava toteutuneen mukaisesti, tiedon käyttäjät tarvitsevat todenmukaiset palvelussuhteen tiedot. Lisää asiaan liittyen voi tutustua tai tiedustella Tulorekisterin palvelussa
Varmenne haetaan varmaankin jokaiselle yritykselle erikseen? Pitääkö jokaisen Passelissa olevan yrityksen perustiedot käydä erikseen läpi?
Mikäli valtuutukset on kunnossa ja varmenne hakemuksen yhteydessä annetaan tiedoksi että “Organisaatio voi ilmoittaa tietoja toisen tahon puolesta” voidaan käyttää yhtä ja samaa varmennetta kaikilla yrityksillä. Varmenteen hausta tarkemmin lisätietoja täältä:
Hakeeko yritys itse varmenteen ja lähettää sen teille passeliin?
Passeli ei toimi asiakkaiden teknisenä yhteyshenkilönä varmenteen osalta. Yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen tulee tehdä varmenne hakemus Tulorekisteri-palvelussa ja määrittää tekninen yhteyshenkilö esim. palkanmaksaja varmenteen noutamista tarvittavien tietojen vastaanottajaksi. Varmenne noudetaan Passeliisi tulevan toiminnon avulla. Lisätietoja varmenteen hausta löydät täältä
Jos ilmoitan käsin tulorekisteriin, tarvitsen henkilökohtaisen tunnistautumisen. korvaako Passelin kautta käytetty varmenne tämän?
Mikäli haluat tehdä ilmoitukset tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa on se mahdollista mikäli olet yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö tai sinulle on myönnetty valtuudet. Varmennetta tarvitset vain, jos lähetät ilmoituksen viivästetyn ws-kanavan kautta suoraan Passelistasi. Lisätietoja varmenteesta ja varmennehakemuksesta sekä varmenteen noudosta löydät täältä
Olen antanut valtuutuksen kirjanpitäjälle, pitääkö minun hakea itselleni ne erikseen?
Ei tarvita tällöin matkalasku-osiota. Voit luoda palkanlaskenta osiossa oman palkkakauden kulukorvauksia varten. Matkakorvaukset voi maksaa myös normaalien palkkakausien yhteydessä, mikäli näin on erikseen sovittu. Huomattava on että 5 päivää maksusuorituksen jälkeen tulee tiedot ilmoittaa Tulorekisteriin.
Yrittäjän YEL-vakuutus .Voiko laittaa passeliin Tyel-lisäksi tuo Yel-vak yhtiö?
Ohjelmaan voi perustaa myös sekä YEL- että MyEl-valkuutuksen. Mikäli Yel tai MyEl on lisäksi lisätty henkilökortistoon henkilö taakse käyttöön välitetään tiedot Tulorekisiteriin.
Pitääkö puolenkuun "ennakosta" tehdä oma palkkalaskelma? Eli kuukaudessa on kaksi palkkajaksoa?
Jatkossa ennakkopalkan maksut tulee käsitellä kuin normaalit rahapalkat ja ilmoittaa ne Tulorekisteriin määritettyjen aikamääreiden mukaisesti. Lisää ennakkopalkan käsittelystä löydät täältä
Olen ymmärtänyt, että yhdistyksille ei vielä ole valmiutta saada tunnuksia suomi.fi-palveluun vaan toimivat katso-tunnisteille vielä toistaiseksi. Miten toimitaan?
Valtuutukset tehdään joko palvelussa Suomi.fi-valtuudet tai Katso-palvelussa. Organisaatiomuoto määrittelee sen, kummassa palvelussa valtuutus tehdään. Lisätietoja tästä asiasta saat suoraan Tulorekisteriltä.
Mistä sen tietää jos tulorekisteri hylkää palkkatiedot jos on jotain häikkää alkutiedoissa? tuleeko sieltä joku viesti?
Passeliisi tulevassa “Tulorekisteriaineistot” -toiminnossa olevassa hallintapaneelissa näet missä tilassa ilmoitusaineistosi ovat, tämän lisäksi näet mikäli aineistosi on mennyt virheeseen Tulorekisterissä. Mikäli aineistossasi on perustavaa laatua oleva puute ja/tai virhe, aineistoa ei tällöin oteta tulorekisteriin vastaan ollenkaan.
Mikäli yrityksen sairasloma-ajan palkat vakuutusyhtiön kautta työntekijöille niin ilmoittaako vakuutusyhtiö tiedot tulorekisteriin vai ilmoittaako palkkaa maksava yritys?
Suosittelemme tekemään ohjelmalla,mutta Tulorekisteri mahdollistaa tietojen syötön sähköisessä asiointipalvelussa. Emme suosittele ilmoittamista sekä ohjelman että sähköisen asiointipalvelun kautta vaan niin että palkkatiedot ilmoitetaan joko lähettämällä suoraan Passeli palkanlaskentaohjelmasta tai Tulorekisterin asiointipalvelussa.
Palkanlaskentaohjelmassa kaudelle voi ilmeisesti olla vain yksi maksupäivä per kausi?
Palkkakaudella voi kerrallaan olla vain 1 maksupäivä. Palkkakausia voi toki tehdä useita,vaikka joka henkilölle oman ja jokaiselle kaudelle oman maksupäivänsä, jos niin on tarpeen
Mutta voiko jokaiselle hakea varmenteen myös erikseen? Meillä eri ihmiset on vastuussa eri yritysten palkanmaksusta ja ilmoittamisesta?
Varmenne hakemuksen voi tehdä jokaiselle yritykselle erikseen ja jokaisen yrityksen osalta tarvittavat tiedot annetaan Passeliin tulevaan varmenteen nouto-toimintoon. Lisää varmenteen hakemisesta löydät täältä
Eli jos lähetänkin Passelin kautta, tarvitsenko varmenteen lisäksi vielä oman henkilökohtaisen tunnistautumisen (esim omat verkkopankkitunnukset)?
Varmennetta tarvitaan, kun tulorekisteriaineisto lähetetään suoraan Passelista. Lähetykseen ei tarvita lisäksi henkilökohtaista tunnistautumista. Henkilökohtainen tunnistautuminen tarvitaan ainoastaan, kun kirjaudutaan tulorekisterin ylläpitämään palveluun. Lisää valtuuksista löydät täältä
Onko kirjattavat poissaolot pitempiaikaisia poissaolojaksoja vai pitääkö esim. päivän pariin sairaslomat erikseen kirjata poissaolona?
Kaikki poissaolot olisi hyvä kirjata, oli poissaolon syy tai pituus mikä tahansa. Poissaolotiedot siirtyvät palkkatietoilmoituksilla Tulorekisteriin, josta tiedon käyttäjät sitten saavat tiedon poissaolon syystä ja poissaoloajanjaksosta.
Voi kun yhteyteni pätkii. Voitko kerrata mikä on katko? siisi ilmoitetaanko 2018 tietoja myös tulorekisteriin?
Tulorekisterissä on käyttökatko 17.12.2018-31.12.2018 välisen ajan jolloin varmenteita ei voi hakea. Vuoden 2018 ilmoitukset tehdään kuten aina ennenkin tarvittaville tahoille erikseen ei siis Tulorekisteriin.
Mikäli on maksanut palkat kirjautumalla pankkiin, eikä ole sähköistä sopimusta pitääkö tämä tehdä?
Kaikki poissaolot olisi hyvä kirjata, oli poissaolon syy mikä tahansa. Poissaolotiedot siirtyvät palkkatietoilmoituksilla tulorekisteriin, josta tiedon käyttäjät sitten saavat tiedon poissaolon syystä ja poissaoloajanjaksosta. Poissaolokoodeja luodaan tarpeen mukaisesti järjestelmään, myös mahdolliset palkattomat poissaolot tulee kirjata ja palkattomuuden peruste tulee olla asetettuna poissaolokoodeille.
Mitä osa-aikaisten viikottaiseen ja päivittäiseen työaikaan syötetään perustiedoissa vai jätetäänkö kentät tyhjiksi?
Mikäli henkilölle on määritelty osa-aikaisuuden prosentti, tällöin on tiedossa myös paljonko viikottainen ja päivttäinen työaika on. Kyllä kyseisten tietojen asettaminen henkilökortille on tarpeen.
Kuuluuko eläkeläiset myös osa-aikaisiin,meillä on eläkeläisiä hetkittäin tuuramassa.
Jokainen työtä tekevä henkilö tulee olla luotuna henkilökortistoon ja työsuhde tulee olla määriteltynä oikein sen mukaan mitä työsopimuksessa on sovittu. Työsuhteen tiedot siirtyvät palkkatietoilmoitusten mukana tulorekisterille.
Miten käsitellä yksittäisiä luentopalkkioita, maksetaan kerran? Ennakonpidätyksen lisäksi ei muita vähennyksiä (ei tel, ei tt.vak.maksua)
Palkkioiden maksuun tulee valita haluttu palkkalaji ja tarvittaessa täpätä palkkalajin takana olevat tiedot joissa voidaan määrittää ettei tiettyjä pidätyksiä ko.palkkalajilla maksettaessa saa pidättää. Lisäksi palkkojen kirjauksessa pitää määrittää, että palkka on kertatulo.
Pitääkö myös kirjata tulorekisteriin erikseen jos työntekijä ottaa palkkaennakkoa käteiskassasta?
Jatkossa ennakkopalkan maksut tulee käsitellä kuin normaalit rahapalkat ja ilmoittaa ne Tulorekisteriin määritettyjen aikamääreiden mukaisesti. Lisää ennakkopalkan käsittelystä löydät täältä:
Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!