Minun alueeni
Apu

Palkkaennakon -ja vähennyksen käsittely Passelissa

30-08-2018 09:58 (Päivitetty 06-08-2019)
  • 0 Vastaukset
  • 1 kehut
  • 1929 Näytöt

2019 vuoden vaihteesta Palkkaennakon ja vähennyksen käsittely muuttuu tulorekisterin tullessa käyttöön. Palkkaennakosta tulee tilastoida ja maksaa tavanomaiset työantaja ja työntekijä kulut. Palkkaennakkoa ja sen vähennystä tullaan käsittelemään kuten normaalia rahapalkkaa.

 

Kaikkien Passeliin perustettavien uusien yritysten osalta palkkalajit on jo muutettu uuden ilmoitustavan vaatimusten mukaisesti.

 

 

Ohessa ohje tulorekisterin mukainen Palkkaennakon – ja vähennyksen mukainen käsittely vuodesta 2019:

Ennakkopalkan maksuun ja vähennykseen käytettävät palkkalajit tulee tarkastaa ja tarvittaessa muuttaa verottajan ja tulorekisterin linjauksen mukaiseksi vuoden 2019 alusta eli Palkkaennakkoa – ja vähennystä tulee käsitellä kuin normaalia rahapalkkaa ja se tulee tilastoitua ja siitä tulee maksaa työnantajan ja työntekijän kulut.

 

Tuntipalkkalaisten ennakkopalkan maksuun käytetään palkkalajia 119 tai uusissa perustetuissa yrityksissä palkkalaji 118 ja tyypiksi määritellään rahapalkka ja tilastoidaan laskureilla 1 ja 2 rahapalkaksi ja ennakonpidätyksen alaiseksi palkaksi. Kuukausipalkkalaisten ennakkopalkan maksuun käytetään palkkalajia 1019 ja tilastointi laskureilla 1 rahapalkaksi ja laskurilla 2 ennakonpidätyksen alaiseksi palkaksi.

Aseta siis palkkalajeillesi nuolen osoittamat tiedot:

 

palkkaen1.png

 palkkaen2.png

 

Palkkaennakon vähennyskin jatkossa käsitellään rahapalkkana ja tällöin maksamisen yhteydessä palkkaennakon vähennys annetaan negatiivisena lukuna kun se aiemmin on ollut automaattisesti vähentävä palkkalaji.

 

Aseta siis palkkalajeillesi nuolen osoittamat tiedot:

 

palkkaen3.png

 

Ohessa käsittely esimerkkicase ennakkopalkan käsittelystä :

 

Asiakkaan kysymys:

Nyt kun jatkossa palkkaennakoita varten pitää tehdä erillinen palkka-ajo, niin miten veropäivät pitää laittaa siihen? Meillä on normaali palkanmaksupäivä 31.pv ja mahdollisia palkkaennakoita maksetaan 15.pv, mutta se ei ole kuitenkaan puolen kuun palkka, vaan vapaavalintainen summa mikä aina maksetaan. Vai onko veropäivillä enää merkitystä uuden verotuksen myötä, kun kaikilla on yksi vuosituloraja verokorteissa?

 

Vastaus:

Tällöin voi tehdä 2 päivän mittaisen palkkakauden halutuille päiville ja maksupäivän kuten sovittu ja antaa työpäiviin 0 ja veropäiviin 0.Ja tehdä ennakkopalkan käsittely haluttujen summien mukaisesti palkkalaskelmalla ja normaalisti verojen ja vähennysten laskennan. Normaalisti maksettavalla palkkakaudella annetaan oikea palkanlaskentajakso sekä veropäivät että työpäivät kuten kuuluu ja kirjataan palkkalaskelma jossa huomioidaan maksettu ennakkopalkka.

 

Kirjausesimerkit alla :

1.Ennakkopalkalle tehtävä palkkakausi ja palkan kirjaus:

 

palkkaen8.png

Palkkatietoilmoitus ennakkopalkasta:

 

paenakko.png

 

2. Normaalin Palkkakauden luonti ja palkkalaskelman kirjaus jossa huomioidaan palkkaennakon vähennys:

palkkaen9.png

 Palkkatietoilmoitus normaalista palkkakaudesta jossa on huomioitu ennakkopalkan vähennys:

 

pakausi.png

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!