peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Uusin päivitys

tekijä ElliToroska (Päivitetty ‎21-12-2018 15:42 tekijä ElliToroska VISMA )

Muutokset liittyen Tulorekisteriin

 

Avaa

1. Varmenteen lisääminen ohjelmaan. Uuden päivityksen myötä ohjelmaasi on tuotu kohta, jonne voit lisätä varmenteen tiedot. Varmenne-hakemuksen voin tehdä tulorekisteri.fi palvelussa vasta 2.1.2019 tulorekisteri.fi:ssä olevan huoltokatkoksen vuoksi. Lue lisää varmenteen hakemisesta ja lisää varmenteen käyttöönotosta ohjelmaan löydät täältä.

2. Palkkailmoituksen luominen on päivityksen jälkeen mahdollista ohjelman kohdasta
Palkanlaskenta->Palkkakauden tapahtumien hyväksyntä

3. Työnantajan erillisilmoituksen luot Palkanlaskennan kohdasta Aineistot -> Työnantajan erillisilmoitus

4. Valmiit ilmoitukset voidaan lähettää ja niitä voidaan tarkastella palkanlaskentaosiossa olevassa Tulorekisteriaineistot-toiminolla.
5. Henkilökortistoon on tehty tulorekisterin vaativia muutoksia kuten estoruksi mikäli henkilön palkkatietoja ei haluta lähettää tulorekisteriin,henkilön työsuhteen perustietojen muokattavuus on mahdollistettu vaikka palkkoja olisi jo maksettu,kansainväliset tilanteet-kohtia lisätty mikäli palkansaajan työsuhdetta tulee käsitellä kansainvälisenä,työsopimusmuodoissa voidaan lisätä tarvittaessa töihin kutsuttavalle "tietoa ei saatavilla" jotta osa-aikaisuuden prosenttia ei tarvitse antaa. Verokorttiuudistukseen liittyen henkilökortiston verotiedot välilehdellä on mahdollistettu vuoden 2019 ja sen jälkeisille verotiedoille valittavaksi vain yhdentulorajan mukainen verolaskenta.
6. Palkkatapahtumien kirjauksessa on huomioitu tulorekisterin kannalta tarvittavat asiat kuten korjaustositteen luonti mahdollisuus tilanteissa joissa tulee tehdä palkkatietojen korjausilmoitus tulorekisteriin. Korjaustosite tulee luoda samalle palkkakaudelle missä korjausta aiheuttavat tiedot ovat.Kertatulo-valinta,kun maksetaan kertatuloksi luonehdittavaa palkkaa kuten bonusta on mahdollistettu kertatulo-valinta palkkatapahtuman kirjauksessa rivikohtaisesti,kertatulo-tieto välittyy tulorekisteriin vaatimusten mukaisesti. Tilateissa joissa palkansaajalle on maksettu liikaa palkkaa tulee ilmoittaa perustettomasta edusta ja tehdä seuraavia palkkoja maksettaessa takaisinperintä. Palkkatapahtumien kirjaukseen on mahdollistettu takaisinperintätietojen antaminen ja korjaustositetta luodessa voidaan kirjata perusteetonta etua maksetuksi samalla palkkalajilla kun palkkaa on virheellisesti maksettu liikaa.
7. Lisätty mahdollisuus luoda tapaturmavakuutus yhtiöiden tiedot.
8. Lisätty uusi palkkalaji 10000 Vakutuuspalkka, jolla voi maksaa työntekijän vakuutuspalkan työkomennuksen aikana.

9. Palkkaennakon käsittelyyn on tehty Tulorekisterin vaatimat muutokset. Lue ohje täältä

10. Matkalaskut-osiossa voit luoda raportin, jonka avulla voit syöttää tarvittavat tiedot tulorekisteriin,löydät raportin kohdasta Raportit-Tulorekisteriraportti

 

 

Muut muutokset

 

Avaa

1. Asiakkaiden toiveesta ostolaskun kommentit näkyvät myt myös maksuaineiston luonnissa:ostolaskun kommentointi.png

 

 

2. OpusCapitan välittäjätunnus muuttuu 1.1.2019. Päivityksen mukana välittäjätunnus päivittyy automaatttisesti asiakaskorteille, joissa on OpusCapitan verkkolaskuosoite sekä yrityksen perustietoihin.

3. Kassan a4 kuitille on lisätty tulostumaan IBAN pankkitilit