om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.
om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.
De hieronder beschreven situatie komt in de plaats van de situatie die is beschreven op de Visma Raet community op 10 januari 2020 in het bericht Uitspraak ministerie: WAB en tijdelijke uitbreiding via een addendum op een vast contract. De Belastingdienst heeft het standpunt herzien dat in januari 2020 is gecommuniceerd.
De Belastingdienst heeft besloten dat bij het tijdelijk verhogen van het aantal uren van het vaste contract, geen apart dienstverband (IKV) noodzakelijk is. Dit is een tijdelijke maatregel die alleen van toepassing is voor het jaar 2020 en 2021.
Hierbij spelen feitelijk twee zaken.
Voor het tijdelijk verhoogde deel van het contract geldt namelijk voor het afdragen van de WW-premie het hoge tarief, terwijl voor het reguliere vaste contract het lage tarief geldt.
Met deze optie is het dan niet altijd noodzakelijk om een extra dienstverband aan te maken voor een parttimer die tijdelijk een verhoogd contract heeft.
Deze optie is geheel vrijwillig. Als je er de voorkeur aan geeft om wel een extra dienstverband aan te maken voor het addendum, dan is dat ook mogelijk.
Je kunt met aparte (nieuwe) grondslagen uitvoercodes laten opnemen die alleen moeten meetellen voor het addendum of alleen moeten tellen voor het vaste contract. Het alternatief voor dit soort situaties is dat je toch kiest voor een apart dienstverband voor het extra deel.
Gegeven: uitvoercodes in extra grondslag WW addendum.
Vastleggen: werkgevercode 55108:
1 = tellen
8 = niet tellen
9 = negatief tellen
Gegeven: uitvoercodes in grondslag WW vast contract
Vastleggen: werkgevercode 55109:
1 = tellen;
8 = niet tellen;
9 = negatief tellen.
De grondslag van werkgevercode 55109 telt het bedrag dat specifiek ten laste komt van het vaste contract (laag tarief). De grondslag en premie worden na de berekening samengevoegd en geboekt op uitvoercodes 02341 grondslag WW laag en 02342 afdracht WW laag. Op deze posten worden de grondslag en premie namelijk ook in de loonaangifte geboekt.
Op de volgende nieuwe uitvoercodes wordt het deel weggeschreven dat betrekking heeft op het addendum. Dit is het deel van de premie dat berekend is tegen hoog tarief, maar oneigenlijk geboekt is op uitvoercode 02342 afdracht WW laag.
Deze nieuwe uitvoercodes zijn bedoeld voor controle door de werkgever en staan standaard alleen op de individuele loonstaat en eventueel op de loonstaat herrekening
Let op: de resultaten van de codes die je hebt opgenomen in de grondslagen 55108 en/of 55109, werken alleen voor de berekening van de WW-premie en tellen standaard niet mee voor het contractloon volgens de grondslag contractloon (werkgevercode 55083). Deze grondslag wordt doorgegeven naar de loonaangifte.
Als je deze optie wilt gebruiken, geldt voor het berekenen van de WW-afdracht het volgende. Deze optie geldt specifiek voor parttimers:
Voor het berekenen van de WW-afdracht voert Payroll Gemal een gesplitste berekening uit:
Met de nieuwe grondslag 55108 kun je uitvoercodes laten tellen die uitsluitend voor het deel van het tijdelijk verhoogde contract (addendum) van toepassing zijn en dus tegen het hoge tarief moeten worden berekend.
Payroll Gemal telt het resultaat van die uitvoercodes dan niet mee in de procentuele splitsing, maar telt deze na de procentuele splitsing op bij het deel van het addendum.
Met de nieuwe grondslag 55109 heb je een vergelijkbare mogelijkheid om uitvoercodes te tellen, maar dan uitsluitend voor het vaste contract.
Let op: er wordt gerekend met de VCR-methode, maar voor de aanwas (perioderesultaat) wordt, naar verhouding van het addendum en vaste contract, bepaald wat er tegen hoog - en wat er tegen laag tarief moet worden berekend. Dit geldt met name voor de uitzonderlijke situatie waarbij het loon hoger is dan het maximum dagloon en daarbij schommelingen voorkomen. Dit is conform de richtlijnen van de Belastingdienst.
Wij zullen een automatische herrekening uitvoeren, omdat de afhandeling van invoercode 02511 gewijzigd is. Deze herrekening zorgt er voor dat de contracturen per week (uitvoercode 02139) op basis van zowel het vaste als het variabele deel in de loonaangifte worden doorgegeven. Deze herrekening herken je aan reden 02 in het mutatieverslag. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
In Specificatie Manager is het nu mogelijk om je eigen bedrijfslogo te uploaden en toe te voegen aan de standaard lay-out van de salarisspecificatie. Deze nieuwe functie is een alternatief voor het gebruik van een achtergrond met een bedrijfslogo.
Het bedrijfslogo kan worden toegepast in combinatie met de standaard Visma | Raet-achtergrond, maar ook bij je eigen achtergrond van de salarisspecificatie. Zo kun je bijvoorbeeld voor je organisatie een algemene achtergrond ontwerpen en als pdf-bestand uploaden en vervolgens per bedrijfsonderdeel een eigen logo toevoegen.
Om het bedrijfslogo zo scherp mogelijk te kunnen tonen en desgewenst ook nog naar tevredenheid te kunnen afdrukken worden er de volgende eisen gesteld aan de grootte van het logo: het moet een .gif bestand zijn en voldoen aan minimaal 942 pixels breed en minimaal 314 pixels hoog. Op de salarisspecificatie wordt dit automatisch teruggebracht tot maximaal 2 bij 2 en afhankelijk van de verhoudingen tot 2 bij 6 centimeter.
In de Quick Guide van Specificatie Manager (pdf) op de community vind je meer informatie over het toepassen van het bedrijfslogo.
Als je een mutatie opgeeft met terugwerkende kracht in het huidige jaar, doorloopt Payroll Gemal de salarisberekening opnieuw. Alle verschillen ten opzichte van de voorgaande berekening worden dan getoond op de loonstaat herrekening.
Als je een mutatie opgeeft met terugwerkende kracht in het voorgaande jaar, doorloopt Payroll Gemal de salarisberekening ook opnieuw. In dat geval wordt echter slechts een zeer beperkte selectie van uitvoercodes getoond op de loonstaat nabetaling vorig jaar. Dit leidt regelmatig tot onduidelijkheden. Veel salarisberekeningen worden uitgevoerd in meerdere stappen. Als het uitvoerresultaat van deze tussenstappen ontbreekt, dan is de berekening van het eindresultaat niet meer na te gaan. Zeker als je bij hetzelfde dienstverband meerdere wijzigingen doorvoert over het voorgaande jaar, is de berekening vaak niet meer te volgen.
Vanaf periode 08 hebben we besloten om op de Loonstaat nabetaling vorig jaar alle uitvoercodes te tonen waarbij enig herrekeningsverschil aanwezig is. De Loonstaat nabetaling vorig jaar wordt daarmee wat presentatie betreft vrijwel gelijk aan de Loonstaat herrekening.
Let op: een belangrijke kanttekening geldt voor de berekening van loonheffing en sociale premies:
Payroll Gemal geeft geen wijzigingen over vorig jaar door in de loonaangifte. Bij mutaties over een vorig jaar wordt daarom de loon-in systematiek gebruikt. In de periode waarin het verschil over vorig jaar wordt uitbetaald, dus in het huidige jaar, wordt het belast en worden er sociale premies over berekend. Deze systematiek is reeds lange tijd in Payroll Gemal aanwezig en blijft onveranderd. Meer informatie over dit onderwerp vindt je in de Gemal handleiding, onderwerp Nabetalingen over vorig jaar.
In de nieuwe situatie vermeldt de Loonstaat nabetaling vorig jaar óók herrekeningsverschillen in de loonheffing en sociale premies. Het kan daardoor lijken alsof er sprake is van dubbele heffing. Dat is niet het geval, omdat alleen de premies in het huidige jaar worden aangegeven. De herrekeningsverschillen in het voorgaande jaar zorgen er slechts voor dat je aansluiting in de berekening behoudt. Je hoeft deze verschillen dan ook niet handmatig door te geven in de loonaangifte.
In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat wij een fout constateren in de berekening van de loonheffing of sociale verzekeringen zelfs in het voorgaande jaar. In dat geval is er geen bruto bedrag dat wordt doorgezet naar het huidige jaar. Het is dan wél nodig om handmatig de loonaangifte te corrigeren met het verschil van de Loonstaat nabetaling vorig jaar. Als deze situatie zich voordoet, vermelden wij dat in de release notes. Het voordeel van de nieuwe manier van presenteren is, dat je ook in die situatie de bedragen niet meer zelf hoeft te berekenen, maar direct kunt overnemen van de Loonstaat nabetaling vorig jaar.
In verband met het moderniseren van het Mutatieverslag is het gewenst om een nieuw type invoercode te introduceren. Werkgevercode 57003 Type code wordt uitgebreid met de waarde D = datum. Tevens vervalt bij werkgevercode 57009 Bijzondere behandeling waarde 017 = Datum. Deze wijziging heeft geen gevolgen voor de uitvoerproducten. Dit is terug te vinden in Gemal Direct Inrichting bij:
In de berekening van het forfait van de werkkosten wordt rekening gehouden met het loon groene tabel. In het controleoverzicht werkkosten wordt voor de werkkosten een uitsplitsing gemaakt van de posten waaruit de werkkosten zijn opgebouwd. Dit zijn de uitvoercodes die ingericht zijn in de grondslag van werkgevercode 55100 Werkkosten en de bedragen opgegeven via werkgevercode 03340 Werkkosten instelling.
Bij het berekenen van het forfait van de werkkosten, wordt het totaal van het loon groene tabel (uitvoercode 01777) van de totale loonkosten getrokken, als dit meer dan 10% bedraagt van het totaal. In dit geval mag het loon groene tabel niet meegerekend worden, het forfait wordt in dit geval lager. Op het controleoverzicht wordt de berekening van het forfait in stappen gepresenteerd.
Naar aanleiding van meerdere wensen voor de proefproductie hebben we deze op een aantal punten verbeterd. Veel wensen hadden betrekking op het ter beschikking komen van een groter aantal overzichten en bestanden bij een proefproductie voor een cea-nummer of een instelling. Dit hebben we als volgt gerealiseerd.
Bij een proefproductie voor een heel cea-nummer of instelling (Werkgevercode 99236 Code selectie proefproductie waarde = 2 en 3) worden alle overzichten die ingeregeld zijn voor een salarisproductie, ook vervaardigd in de proefproductie. Het blijft mogelijk om extra overzichten af te roepen.
De volgenden bestanden worden aangemaakt als deze ingeregeld zijn in de normale salarisproductie. Het blijft mogelijk ook extra bestanden af te roepen.
De nieuwe bestanden krijgen de prefix proef in Youforce bij Zenden en Ontvangen.
In de proefproductie worden zoveel mogelijk dezelfde functies uitgevoerd als in een salarisproductie. Hierdoor komen ook de meldingen voor het aanmaken van loonaangifte, UPA en betalingen in het mutatieverslag. Daarnaast worden overzichten zoals bijvoorbeeld de signaallijst WNT en de betaalstaat aangemaakt.
In een proefproductie worden nu niet de eventueel gegenereerde mutaties in de release meegenomen. Ook worden de automatische herrekeningen niet uitgevoerd. Deze worden voortaan, als je een proefproductie afroept, nadat er een nieuwe release actief is geworden, aangemaakt c.q. uitgevoerd.
Uitgangssituatie: Op 03-08-2020 wordt release 2020-08 actief.
Proefproductie periode 08 |
Afgeroepen voor 03-08-2020 |
Afgeroepen op of na 03-08-2020 |
---|---|---|
Zonder gegenereerde mutaties en automatische herrekeningen |
Met gegenereerde mutaties en automatische herrekeningen |
Het opgeven van lijstnummer 9999 heeft verschillende functies. Omdat de werking soms onduidelijk is, wordt deze functie anders aangestuurd. Bij een proefproductie worden alle overzichten en bestanden die, voor zover van toepassing, in een salarisproductie aangemaakt (zie het vorige onderwerp in deze release notes). In een speciale productie worden de standaard jaaropgaven ook op papier aangemaakt conform de werkgevercodes/invoercodes.
Op verzoek van klanten hebben wij vanaf release 2020-08 het vastleggen van invoercode 02506 Afw.gem.BRD ziek aangepast. Tot nu toe kon je deze invoercode alleen met terugwerkende kracht over het huidige jaar vastleggen. Vanaf deze release is het ook mogelijk deze invoercode vast te leggen met terugwerkende kracht over het vorige jaar.
Het bleek dat bij medewerkers met een percentage deelbetrekking (invoercode 02404) > 100%, de uitkering voor aanvullend geboorteverlof ten onrechte berekend werd tegen 100% deelbetrekking. Met ingang van deze release is dit probleem verholpen.
Aanvullend geboorteverlof leg je vast in uren met invoercode 02146 AGBV uren verlof. UWV communiceert echter een dagloon. Om uiteindelijk een correct uitbetalingsbedrag te berekenen moet het dagloon vertaald worden naar een uurloon. In Gemal wordt daarvoor de volgende formule gebruikt.
uurbedrag = uitvoercode 01543 aanv geb vl dagln x 5 / (werkgevercode 03319 normuren/wk x invoercode 02404 percentage deelbetrekking)
uitkeringsbedrag = uurbedrag x werkgevercode 07103 x invoercode 02146 AGBV uren verlof
Payroll Gemal bleek bij de berekening van het uurbedrag de waarde van invoercode 02404 om technische redenen ten onrechte op 100% te stellen indien de waarde > 100% was.
Wij zullen een automatische herrekening uitvoeren om eventuele foutsituaties te herstellen. Deze herrekening herken je in het mutatieverslag aan reden 05. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De medewerker zal als gevolg van deze herrekening een 'nabetaling uitkering AGBV' (uitvoercode 00984) en indien van toepassing een 'nabetaling werkgeversbijdrage AGBV' (uitvoercode 00983) ontvangen.
In de juni release hebben we uitvoercode 01619 (generatiebeleid, uren toelage) opgenomen in de grondslag van werkgevercode 55189 Verloonde uren loonaangifte met waarde 1 (tellen) en uitvoercode 00695 (generatiebeleid, toelage) in de grondslag van werkgevercode 55053 PFZW verloonde uren met waarde 6 (tellen als factor). Zie de release notes 2020-06/12.
De reden hiervoor was dat deze uitvoercodes niet zouden meetellen in de grondslagen. Inmiddels is echter gebleken dat deze resultaten al via de programmatuur werden geteld en door de aanpassing in juni dubbel worden meegeteld. Daarom hebben we per 2020-08 de aanpassing die in juni is doorgevoerd weer teruggedraaid.
In periode 08 vindt voor de betreffende werknemers een automatische herrekening plaats. Deze mutaties worden gekenmerkt met reden 04. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
In de release notes 2020-06/17 hebben wij je geïnformeerd over een fout bij werknemers die in de mei-productie uit-dienst worden gemeld. In de juni-productie is hiervoor een automatische herrekening uitgevoerd. Naar nu is gebleken, zijn hiermee niet alle betreffende werknemers meegenomen.
Voor alle zekerheid wordt in de augustus-productie nogmaals een automatische herrekening uitgevoerd voor werknemers uit-dienst voor 1 juni 2020 (en na 1 januari 2020) waarbij een cafetaria-regeling van toepassing was. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Mogelijk is deze herrekening ten overvloede omdat het probleem bij veel voorkomende gevallen al eerder is hersteld maar we hebben er voor gekozen om liever teveel dan opnieuw te weinig situaties in de definitie voor de herrekening toe te passen. De mutaties worden in het mutatieverslag gekenmerkt met reden 09.
Per juli 2020 is het bedrag maximum uitkeringsdagloon aangepast. Deze wijziging werd bekend na het opleveren van de juli-release. Daarom hebben het bedrag per 2020-08 met terugwerkende kracht vanaf 2020-07 aangepast. Het betreft een aanpassing bij werkgevercode 07141.
Voor nieuwe functionaliteit per 1-1-2021 hebben wij een aantal voorbereidende acties uitgevoerd. Dit is te zien bij het inrichten van een nieuwe grondslag (werkgevercode 55450) en bij een aantal nieuwe uitvoercodes (02350, 02396 t/m 02410, 02412 t/m 02416). Deze grondslag en uitvoercodes hebben nog geen effect op de berekeningen in 2020 of voor begrotingen die je nu maakt voor 2021 en kun je negeren. Zodra de volledige functionaliteit is gerealiseerd, dan zullen we dit melden in een aanvullend bericht.
Sinds 2020 wordt bij het beëindigen van een contract in de loonaangifte een 'reden einde arbeidsovereenkomst' opgegeven. Je legt die reden alleen vast, als het ook echt een arbeidsovereenkomst betreft. Uit rapportage van de Belastingdienst blijkt dat dit in praktijk vaak fout gaat.
Als er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst, mag er ook geen 'reden einde arbeidsovereenkomst' worden vastgelegd. Als invoercode 02893 een andere waarde heeft dan 11, 13 of 15, is het niet toegestaan invoercode 02850 en 02846 Reden einde arbeidsovereenkomst op te geven. Als je dat wel doet, leidt dat tot foutmelding L2024. Deze melding staat in het mutatieverslag onder vermelding van het betreffende registratienummer. Als je deze melding krijgt, verwijder dan invoercode 02850 en 02846. Daarna wordt de melding niet meer getoond.
Als je geen actie op deze melding onderneemt, dan rapporteert de Belastingdienst dezelfde fout per post. Bij hoge aantallen van dezelfde meldingen, toont de Belastingdienst slechts een deel. De Belastingdienst neemt dan aan dat je ook de rest van de fouten oplost. Controleer daarom altijd het mutatieverslag om zeker te zijn dat je alle fouten hebt hersteld.
Als je in het mutatieverslag foutmelding L2024 krijgt, verwijder dan invoercode 02850 en 02846 zoals hierboven beschreven.
We constateren dat bij de medewerker die in de loop van de maand in- of uitdienst gaat en hierbij ook een verlofkorting heeft, ten onrechte aanvulling minimum VT (uitvoercode 01887) plaatsvindt waardoor ten onrechte teveel VT is uitbetaald. Andersom zijn er ook situaties waarbij bij verlof (zonder gebroken maand / ontslag) de aanvulling minimum VT niet correct werd aangevuld waardoor te weinig VT werd uitbetaald.
Met ingang van periode 08 hebben we de programmatuur aangepast voor beide situaties.
Voor de betreffende medewerkers voeren we een automatische herrekening uit. Je vindt deze herrekening terug in het mutatieverslag met als reden 03. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
U kunt desgewenst de impact ervan met een proefproductie begin van augustus constateren om geen onverwachte berekening in de salarisproductie te hebben;
De verwachting is dat er sprake kan zijn van een kleine vordering bij eerder beëindigde dienstverbanden in combinatie met verlof; bij andere dienstverbanden kan er juist sprake zijn van een VT nabetaling; beiden in het kader van aanvulling minimum vakantiegeld.
Normaal gesproken wordt tijdens een (gedeeltelijk) onbetaalde verlofvorm, een korting toegepast op het salaris via een verlofregeling. Die verlofregeling kort dan alleen op basis van de vaste/stam gegevens. Het is immers wel logisch om het vaste salaris te verlagen bij onbetaald verlof. Als er naast het vaste salaris een eenmalige betaling plaatsvindt, verwacht je meestal niet dat die betaling ook gekort wordt vanwege het verlof.
Met werkgevercode 59001 kun je vastleggen over welke mutaties een grondslag berekend moet worden. Voor verlofregeling 1 t/m 10 staat deze op algemeen niveau op waarde 4 alleen vaste gegevens. De verlofregelingen 11 t/m 15 zijn later toegevoegd. Voor de grondslagen van deze regelingen (werkgevercodes 55191 t/m 55195) is werkgevercode 59001 nooit opgegeven. Daardoor werd in deze grondslagen zowel vast als variabel geteld.
Met ingang van deze release hebben we de aansturing aangepast, zodat ook in de grondslag van verlofregeling 11 t/m 15 alleen vaste gegevens worden geteld. Hiermee is de werking consistent over alle verlofregelingen.
Als je deze wijziging wilt tegenhouden, kun je werkgevercode 59001 met volgnr 191 t/m 195 (voor grondslag 55191 t/m 55195) vastleggen met waarde 1.
Wij voeren een automatische herrekening uit om de situatie over voorgaande perioden te herstellen. Je vindt deze herrekening terug in het mutatieverslag met als reden 08. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De herrekening heeft tot gevolg dat een eventuele korting op het salaris over variabele mutaties wordt terugbetaald aan de medewerker.
Soms stonden er na het wijzigen van een grondslag. meldingen in het mutatieverslag van een niet bestaand registratienummer. Het ging om een of meer meldingen over automatische herrekeningen voor het registratienummer 120247.
De programmatuur is aangepast, zodat deze meldingen vanaf release 2020-08 niet meer voorkomen.
Het blijkt dat sinds de release van 2020-05 de 'loonstaat in csv-formaat' in een proefproductie niet meer vervaardigd wordt. Dit is in deze release opgelost.
In het kader van de WAB is het van belang dat we weten wat voor soort arbeidsovereenkomst een medewerker heeft. We presenteren de contractindicaties dan ook standaard op de salarisstrook:
Deze codes worden in één regel op de salarisspecificatie getoond als Aovk vst/schr/opr en de waarden in het format J/J/N.
De indicaties worden alleen getoond indien er sprake is van een arbeidsovereenkomst of ambtelijke aanstelling (invoercode 02893 Code soort IKV = 11, 13 of 15). Er zijn echter medewerkers die geen arbeidsovereenkomst of ambtelijke aanstelling hebben, ze zijn niet in loondienst en worden ook niet verantwoord in de Loonaangifte c.q. hebben geen SV-berekening en hebben dan ook geen arbeidsovereenkomst of aanstelling (invoercode 02893 Soort IKV = 0, bijvoorbeeld raadsleden zonder opting-in).
Om afkeuring door de Loonaangifte te voorkomen, zetten we echter in Payroll Gemal de waarde 0 van invoercode 02893 om naar 15 (Loon of salaris niet onder te brengen onder 11, 13 of 17) maar dit leidt ertoe dat ook voor degene zonder arbeidsovereenkomst we toch contractindicaties op de strook zetten. Dat is niet gewenst, daarom hebben we een aanpassing gedaan waardoor bij personeel niet in loondienst (PNIL, invoercode 02887 is vastgelegd) in het vervolg de regel met contractindicaties niet meer op de specificatie wordt afgedrukt.
Je kunt met de functionaliteit 'Flexibele bestandsuitvoer' gegevens over nabetaling vorig jaar ophalen. We constateren dat hierbij ten onrechte ook bedragen in het flex-bestand kunnen zijn opgenomen op periode 12 die niet het gevolg zijn van een nabetaling vorig jaar. Met ingang van periode 08 is de programmatuur hierop aangepast. We adviseren je, wanneer je van deze functionaliteit gebruik hebt gemaakt, nogmaals het bestand over vorig jaar af te roepen.
Dit bericht is 2 juli 2020 gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.
Het blijkt dat bij de naamswijziging van downloadbestanden [1] het journaalpostenbestand BOMAS hierbij niet is aangepast. In de release van 2020-08 gaan we het aanmaken van bestanden in de proefproductie verruimen. Hiervoor is het noodzakelijk dat ook de naam van het downloadbestand van BOMAS wordt aangepast. De bestandsnaam zullen we, gelijksoortig aan de journaalposten 1 & 2, in de loop van juli aanpassen.
[1] Release notes 2019-06/5.
Dit bericht is 10 juli 2020 gepubliceerd op de community plus een update op 23 juli. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.
Update 23 juli 2020 - toegevoegd tekst Update GGZ Nederland aan het eind van het onderdeel Je berekent geen pensioenpremie over het aanvullend geboorteverlof.
Pensioen
Vanaf 07-2020 kunnen medewerkers aanvullend geboorteverlof opnemen, als hun partner is bevallen van een kind. In de release notes van release 06-2020 en in de Gemal handleiding, Hoofdstuk Ziekte, zwangerschap kunt je uitgebreide informatie over dit onderwerp vinden.
Bij het inrichten van de functionaliteit voor aanvullend geboorteverlof, koppel je een verlofregeling voor dit verlof door bij de betreffende regeling werkgevercode 13027 Code aanvullend geboorteverlof vast te leggen met waarde 1.
Omdat wij regelmatig vragen krijgen wat te doen met de werkgevercodes die de pensioenpremie en pensioenaangifte voor deze verlofregeling aansturen, hebben wij dit hieronder uitgelegd.
ABP
Bij pensioenfonds ABP heeft deze vorm van verlof geen invloed op de pensioenopbouw. Je hoeft dus zelf niets vast te leggen.
PFZW
Zoals vermeld in de release notes van release 06-2020, is PFZW momenteel nog beleid aan het vormen over het aanvullend geboorteverlof. PFZW heeft inmiddels besloten dat zowel de uitkering tijdens het verlof als een eventuele aanvulling daarop pensioengevend zijn.
Ze zijn nog bezig om uit te werken hoe de premieberekening precies moet plaatsvinden en in de UPA moet worden verantwoord. Zodra deze informatie beschikbaar is, gaan we in Payroll Gemal de nodige aanpassingen doorvoeren. In afwachting van de nieuwe situatie heb je de volgende opties:
Je berekent pensioenpremie over het aanvullend geboorteverlof
Als je niet 100% van het loon doorbetaalt, bereken je in eerste instantie teveel pensioenpremie. Na het implementeren van de nieuwe manier van berekenen, vindt een herrekening plaats. Als je tijdens het verlof niet 100% van het loon van jouw medewerker hebt doorbetaald, vindt bij die herrekening een gedeeltelijke terugbetaling plaats van teveel ingehouden pensioenpremie.
Als je voor deze optie kiest, leg je werkgevercode 13008 Inhouding pensioenpremie vast met waarde 1 en laat je de werkgevercodes 13019 UPA verlofsoort en 13020 Verlagen uitvoercode pensioen tijdens verlof staan op de waarde die geldt voor uw CAO of op de algemene waarde.
Je berekent geen pensioenpremie over het aanvullend geboorteverlof
Je kunt er ook voor kiezen om in afwachting van het beleid van PFZW geen pensioenpremie te berekenen tijdens het aanvullend geboorteverlof. Naar verwachting zullen de uitkering en een eventuele aanvulling daarop in het uiteindelijke PFZW-beleid wel pensioengevend zijn. Dat betekent dat na het implementeren van de definitieve manier van berekenen de pensioenpremie alsnog met terugwerkende kracht toegepast zal worden.
Let op
Dit leidt tot vorderingen bij uw medewerkers, ook als die medewerkers tegen die tijd uit dienst zijn.
Als je voor deze optie kiest, leg je werkgevercode 13008 Inhouding pensioenpremie vast met waarde 4 en laat je de werkgevercodes 13019 UPA verlofsoort en 13020 Verlagen uitvoercode pensioen tijdens verlof staan op de waarde die geldt voor jouw CAO of op de algemene waarde.
Dagloon bij benadering
Bij het berekenen van het dagloon bij benadering (uitvoercode 01778) gaat Payroll Gemal uit van het SV-loon van de medewerker in de actuele maand. Het aanvullend geboorteverlof wordt vaak slechts voor 70% doorbetaald. Hoewel het dagloon bij benadering slechts een benadering is van het dagloon dat UWV vervolgens vaststelt, had dit zoveel invloed op de benadering dat we hebben besloten de benadering te corrigeren voor de korting op het salaris tijdens het aanvullend geboorteverlof.
De korting op het salaris kan doorwerken in tal van componenten, die per CAO of zelfs per bedrijf verschillend zijn. Denk hierbij aan opbouw vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, IKB of pensioenpremie. De meeste van dergelijke componenten zijn ook SV-loon en hebben dus in meer of mindere mate invloed op het berekenen van het dagloon bij benadering.
Wij hebben ervoor gekozen het dagloon bij benadering niet te corrigeren voor dergelijke doorwerkingen, omdat:
Denk eraan dat je altijd het dagloon van UWV moet gebruiken, zodra dat bekend is; er vindt dan onvermijdelijk een herrekening plaats.
Samengevat: vanwege de hiervoor genoemde redenen, zijn er altijd verschillen in de berekening van UWV en die van Payroll Gemal en gaan we de berekening van het dagloon bij benadering niet aanpassen naar aanleiding van het aanvullend geboorteverlof.
Wil je met een ander dagloon rekenen, dan kun je dat vastleggen met invoercode 02484 dagloon WAZO.
Doorwerking in grondslagen
We kregen veel vragen over de manier waarop je de uitkering en de salariskorting moet opnemen in grondslagen. In de handleiding van Payroll Gemal vind je een stappenplan voor het inrichten van de grondslagen. Zie hiervoor het hoofdstuk Verlof-/generatieregelingen 2.18 Code aanvullend geboorteverlof.
In hoofdlijnen kun je de volgende regels hanteren:
De uitkering is gebaseerd op het volledige SV-loon van de medewerker zoals bekend bij UWV
In de uitkering zijn dus alle extra arbeidsvoorwaarden in geld reeds verwerkt. Denk hierbij aan vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, individueel keuzebudget en toeslagen. Dit is géén uitputtende opsomming. Als jouw CAO of bedrijf andere arbeidsvoorwaarden in geld kent die over het salaris worden berekend, dan geldt dezelfde regel. Omdat de is berekend uitkering over het gehele SV-loon, hoef je de uitvoercode voor de uitkering (uitvoercode 00984) niet op te nemen in de grondslagen voor dergelijke regelingen.
CAO-partijen en werkgevers hebben de vrijheid om zelf vorm te geven aan eventuele aanvullingen op de uitkering
Wij kunnen daarom geen eenduidige handleiding maken voor het inrichten van dergelijke aanvullingen in grondslagen. Voor afspraken in een CAO die wij ondersteunen, plaatsen we een specifiek bericht.
De korting op het salaris tijdens het aanvullend geboorteverlof moet wél doorwerken in alle arbeidsvoorwaarden in geld
De medewerker krijgt immers al een uitkering gebaseerd op het volledige SV-loon. Daarom neem je de uitvoercode van de gekozen verlofregeling op in alle grondslagen van arbeidsvoorwaarden in geld. De meest voorkomende arbeidsvoorwaarden zijn genoemd in de handleiding van Payroll Gemal, maar deze opsomming is zoals eerder gesteld, niet uitputtend.
Je moet dus nagaan welke specifieke voorwaarden er binnen jouw CAO en/of bedrijf gelden. Ook hier kun je onbetaald verlof als leidraad gebruiken.
Je ziet nu een overzicht van alle grondslagen waarin uitvoercode 01301 is opgenomen en met welke waarde. In dezelfde grondslagen neem je de uitvoercode op van de verlofregeling die je hebt gekozen voor aanvullend geboorteverlof.
UFO-premie tijdens de uitkering
Als je UFO-premie betaalt over het loon van de medewerkers, dan geldt er bij het betalen van uitkeringen een speciale regeling. UWV betaalt de uitkering aan jou met opslag van alle sociale lasten behalve de UFO-premie. Bij het betalen van de uitkering aan de medewerker, draagt je op jouw beurt over de uitkering weer alle sociale lasten af behalve de UFO-premie.
Je stuurt deze regeling aan door tijdens aanvullend geboorteverlof invoercode 02492 instantiebetaling vast te leggen met waarde 2. Deze instructie vind je in de handleiding van Payroll Gemal, hoofdstuk Ziekte, zwangerschap, 3.5 Aanvullend geboorteverlof, uren.
CAO's met ongelijke verhouding week- en maanduren
Het aanvullend geboorteverlof kan je vastleggen in een werkelijk aantal uur opgenomen verlof. Dit is ook de manier waarop een medewerker het verlof opneemt. UWV berekent de uitkering echter op basis van een dagloon. De salarisbetaling in Payroll Gemal wordt weer berekend op maandbasis. In Payroll Gemal vinden omrekeningen plaats om uiteindelijk in alle situaties tot een maandbedrag te komen.
In de berekening van de uitkering speelt dus werkgevercode 03319 normuren per week een rol, bij de korting op het salaris werkgevercode 3300 normuren per maand. In de meeste CAO's zijn de waarden van deze codes in balans. Een jaar bestaat uit 52 weken en 12 maanden, daarom is in veel gevallen het aantal weekuren x 52 / 12 = maanduren.
In enkele CAO's zijn de weekuren en maanduren zodanig verschillend gedefinieerd dat de verhouding tussen deze uren zoek is. In dat geval worden de uitkering en de korting op het salaris dus niet volgens dezelfde maatstaaf berekend. De CAO partijen bepalen deze normen waardoor het voor ons niet mogelijk is deze te herzien.
In dat geval moet je zelf kiezen of de weeknorm of de maandnorm het meest representatief is voor de werkelijkheid in jouw bedrijf.
Let op! Deze werkwijze is alleen bedoeld voor de uitzonderlijke situatie dat de maand- en weekurennorm niet gelijk is.
Als de weeknorm representatief is, werkt het berekenen van de uitkering naar behoren, maar het berekenen van de korting op het salaris niet. In deze situatie kun je kiezen tussen twee mogelijkheden:
Je kunt deze regeling apart aansturen op de gebruikelijke wijze door een percentage of uren vast te leggen. De invoercodes kun je vinden in de handleiding Payroll Gemal, hoofdstuk Verlof-/generatieregelingen, 3. Werknemergegevens.
In deze situatie wordt bij het vaststellen van het dagloon bij benadering geen rekening gehouden met de betreffende verlofregeling. Als je dat wilt, kun je een afwijkend dagloon berekenen en vastleggen met invoercode 02484.
Je kunt geen gebruik maken van de mogelijkheden die de verlofregelingen bieden om een aanvulling op de uitkering automatisch te berekenen, omdat de koppeling met het aanvullend geboorteverlof ontbreekt. Wel kun je een aanvulling tot een hoger percentage van het dagloon of tot boven het maximum dagloon laten berekenen door werkgevercode 07105 of 07106 vast te leggen.
Als de maandnorm representatief is, werkt het berekenen van de korting op het salaris naar behoren, maar het berekenen van de uitkering niet. In die situatie kun je het juiste uitkeringsbedrag vastleggen met invoercode 02148.
Zoals in de laatste CAO is afgesproken, vindt in periode 2020-08 een salarisverhoging plaats van 1%. De bedragen hebben we aangepast voor de salarisregelingen Services, Proces en Services 2003 [1]. Ook de minimum vakantietoeslag gerelateerd aan de salariswijziging passen we aan [2]. De vergoedingen voor consignatiedienst zijn ook verhoogd en gewijzigd maar de consignatiedienst is niet als regeling voor de sector GEO in Payroll Gemal opgenomen.
Vanaf 4 augustus kun je de gewijzigde salarisregeling downloaden via Youforce bij Zenden en Ontvangen.
[1] Code salarisregeling = 48 (werkgevercode 03003 of invoercode 02314).
[2] Gemal Direct Inrichting bij Werkgevergegevens > Algemene regelingen > Vakantietoeslag > Div vakantietoeslag, werkgevercode 03206.
Per 2020-08 zijn de bedragen voor de salarisregeling GGZ aangepast zoals aangegeven in de CAO. Daarnaast zijn de volgende bedragen aangepast:
Je kunt de gewijzigde salarisbedragen vanaf dinsdag 4 augustus downloaden via Youforce bij Zenden en Ontvangen.
In de release notes van juli hebben wij je geïnformeerd over de overgang van werknemers van de peuterspeelzalen van de CAO sociaal werk naar de CAO kinderopvang.
De werkgeversverenigingen hebben in tegenstelling tot de eerdere berichtgeving besloten dat je niet al 08-2020 hoeft over te stappen. Je kunt op een gewenst moment vanaf 08-2020 maar uiterlijk 03-2021 de overstap uitvoeren. De communicatie over dit onderwerp is te vinden op de website van Sociaal Werk Nederland en op de website van Kinderopvang Werkt. Als je er voor kiest om later over te stappen dan 08-2020, zijn zowel de voorwaarden uit de CAO kinderopvang als hetgeen dat is afgesproken in de overgangsregeling peuterspeelzalen pas van toepassing vanaf het overstapmoment.
Voor de toeslag Compensatie en de Persoonlijke toeslag hebben we vanaf de augustusproductie op CAO-niveau (CAO kinderopvang) de bruto diversen in-/uitvoercodes 00740 en 00741 benoemd en deze opgenomen in diverse grondslagen.
We hebben de werkgeversvereniging gevraagd of de toeslag wijzigt als de werknemer na het vaststellen van de toeslagen, meer of minder gaat werken. Tot op heden hebben wij hierop nog geen reactie ontvangen.
Wij hebben er voor gekozen dat beide codes in Payroll Gemal automatisch worden omgerekend met het percentage deeltijd en de factor gewerkt via werkgevercode 57001 waarde 5.
De uitvoercodes zijn opgenomen in de volgende grondslagen:
Uitvoercode |
Grondslag en waarde |
00740 en 00741 |
55051 - Uitvoercodes in jaargrondslag PFZW - waarde 1 |
00740 en 00741 |
55053 - Uitvoercodes in grondslag verloonde uren PFZW - waarde 6 |
00740 |
55090 - Uitvoercodes in grondslag uurloon salaris - waarde 1 |
00740 |
55117 - Uitvoercodes in grondslag levensloopverlof - waarde 1 |
00740 |
55118 - Uitvoercodes in grondslag ouderschapsverlof - waarde 1 |
00740 |
55119 - Uitvoercodes in grondslag seniorenregeling - waarde 1 |
00740 |
55125 - Uitvoercodes in grondslag onbetaald verlof - waarde 1 |
00740 |
55127 - Uitvoercodes in grondslag langdurig ziek - waarde 1 |
00740 |
55128 - Uitvoercodes in grondslag levensloopregeling 1 - waarde 1 |
00740 |
55129 - Uitvoercodes in korting wachtgelder ABP - waarde 1 |
00740 |
55131 - Uitvoercodes in grondslag levensloopregeling 2 - waarde 1 |
00740 |
55133 - Uitvoercodes in grondslag levensloopregeling 3 - waarde 1 |
00740 |
55134 - Uitvoercodes in grondslag inleg levensloop - waarde 1 |
00740 |
55135 - Uitvoercodes in grondslag eindejaarsuitkeringsregeling 1 - waarde 1 |
00740 |
55170 - Uitvoercodes in grondslag ziekengeld vast salaris - waarde 1 |
00740 |
55182 - Uitvoercodes in grondslag zorgverlof-kort - waarde 1 |
00740 |
55183 - Uitvoercodes in grondslag zorgverlof-lang - waarde 1 |
00740 |
55184 - Uitvoercodes in grondslag calamiteitenverlof - waarde 1 |
00740 |
55390 - Uitvoercodes in grondslag transitievergoeding salaris - waarde 1 |
00740 |
55391 - Uitvoercodes in grondslag transitievergoeding vast - waarde 1 |
00740 en 00741 |
56001 - Uitvoercodes in grondslag vakantietoeslag - waarde 1 (vanaf 2020-08-01) |
In juli is de eenmalige uitkering uitbetaald op basis van de rato van de maand juli, zoals je kon lezen in ons bericht van 30 juni. Naar nu blijkt moet het berekenen van deze uitkering plaatsvinden op basis van de factor zoals deze op 1 juli van toepassing was.
Is een fulltime medewerker op 1 juli uit dienst gegaan, dan wordt er 1/31 van de uitkering berekend. De MBO-raad geeft echter aan dat in dit geval de volledige uitkering van toepassing is. We gaan dit in augustus herstellen en verwachten dat hierdoor nabetalingen ontstaan.
Daartoe zal de benodigde Werktijdfactor op peildatum (invoercode 02853) voor de berekening van de uitkering door HR Core Education doorgegeven worden aan Payroll Gemal. Zie ook de release notes van HR Core Education voor periode 08. De reden hiervoor is dat Payroll Gemal wel een percentage deelbetrekking op maandbasis kan bepalen, maar niet op basis van de dag (peildatum = 1 juli).
Wij zullen in periode 08 een automatische herrekening uitvoeren voor alle werknemers. Deze herrekening kan nabetalingen tot gevolg hebben. Deze herrekening herken je aan reden 07 in het mutatieverslag. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
Let op: sommige administratiekantoren hebben vanwege de vakanties, in de maand juli zowel de productie van juli als augustus afgeroepen. Hierdoor vindt er dus geen automatische herrekening plaats in augustus. Om deze toch te laten uitvoeren, kun je dit aansturen in periode 09, door het opgeven van de Werkgevercode 99221 Af te roepen beginperiode herrekening met de waarde 08.
Voor de CAO MBO is de eindejaarsuitkeringsregeling-7 per periode 08 geschoond uit Gemal Direct Inrichting.
Dit bericht is 30 juni 2020 gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.
Partijen hebben een nieuwe CAO MBO [1] afgesloten met een looptijd van 1 juli 2020 tot 15 mei 2021. In de CAO is naast de salariswijziging per 1 juli 2020 ook een eenmalige uitkering in juli opgenomen.
De salaristabel 61 is per 2 juli in Payroll Gemal aangepast (verhoogd met 3,35%). De minimum vakantietoeslag en de uitlooptoeslag is aangepast per 1 juli.
In periode 07 wordt een eenmalige uitkering MBO toegekend van € 825,00. We hebben de aansturing van de uitkering voor uw CAO ingeregeld als (eindejaars)uitkeringsregeling 7, zie Gemal Direct Inrichting bij Werkgevergegevens > Eindejaarsuitkeringen > Definitie uitkeringen, bij Definitie uitkering 7. De inrichting van de uitkering kun je daar terugzien en eventueel wijzigen.
[1] Code CAO = 36 (werkgevercode 03002 of invoercode 02317).
Dit bericht is 15 juli 2020 gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.
In juli wordt de éénmalige uitkering MBO uitbetaald op basis van de rato van de maand juli, zoals je kon lezen in ons bericht van 30 juni. Naar nu blijkt moet het berekenen van deze uitkering plaatsvinden op basis van de factor zoals deze op 1 juli van toepassing was.
Is een fulltime medewerker op 1 juli uit dienst gegaan, dan wordt er 1/31 van de uitkering berekend. De MBO-raad geeft echter aan dat in dit geval de volledige uitkering van toepassing is. We gaan dit in augustus herstellen en verwachten dat hierdoor nabetalingen ontstaan.
We realiseren ons dat sommige administratiekantoren in verband met de vakanties, deze maand zowel de productie van juli als augustus draaien waardoor het herstel niet in deze augustus productie plaatsvindt. Informatie over de manier waarop in deze situatie herstel zal plaatsvinden, volgt later.
Dit bericht is 30 juni 2020 gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.
De nieuwe salaristabel 61 (MBO) is vandaag 30 juni nog niet beschikbaar. Per 2 juli zullen de nieuwe salarisbedragen in Payroll Gemal worden opgenomen.
Voor de CAO HBO is de eindejaarsuitkeringsregeling-4 per periode 08 geschoond uit Gemal Direct Inrichting.
In salarisregeling 64 is schaal 12 ingekort van 16 naar 12 treden, conform de instructies van de VO-raad. Ook zijn de inpasnummers aangepast.
Het aantal treden van schaal 12 wordt per 1 augustus 2020 teruggebracht van 16 naar 12. Daartoe wordt eerst een periodiek toegekend per 1 augustus 2020 en daarna wordt het salaris ingeschaald in de naast hogere trede van de ingekorte schaal 12.
Zie ook de tabel hieronder.
schaal 12 oud |
schaal 12 nieuw |
||||
---|---|---|---|---|---|
trede |
inpasnr |
bedrag |
trede |
inpasnr |
bedrag |
1 |
9034 |
3659 |
1 |
9126 |
2851 |
2 |
9036 |
3795 |
2 |
9127 |
3019 |
3 |
9038 |
3916 |
3 |
9128 |
3214 |
4 |
9040 |
4041 |
4 |
9129 |
3410 |
5 |
9042 |
4162 |
5 |
9130 |
3605 |
6 |
9044 |
4301 |
6 |
9131 |
3826 |
7 |
9048 |
4569 |
7 |
9132 |
4072 |
8 |
9050 |
4694 |
8 |
9133 |
4346 |
9 |
9052 |
4823 |
9 |
9134 |
4644 |
10 |
9054 |
4947 |
10 |
9135 |
4970 |
11 |
9056 |
5078 |
11 |
9136 |
5321 |
12 |
9058 |
5206 |
12 |
9137 |
5699 |
13 |
9060 |
5331 |
- | - | - |
14 |
9062 |
5458 |
- | - | - |
15 |
9064 |
5618 |
- | - | - |
16 |
9065 |
5699 |
- | - | - |
Elke werknemer in schaal 12 zal opnieuw ingeschaald moeten worden. Daartoe wordt eerst een periodiek toegekend per 1 augustus 2020 en daarna wordt het salaris ingeschaald in de naast hogere trede van de ingekorte schaal 12. Zie ook de conversietabel hieronder. Gebruik je HR Core Education, dan dien je alleen de periodieken uit te voeren.
Wij gaan in augustus de conversie uitvoeren, zie het bericht op de community Vooraankondiging conversie cao VO salarisregeling 64.
trede |
schaal 12 oud |
schaal 12 nieuw |
trede |
---|---|---|---|
- | - |
2851 |
1 |
- | - |
3019 |
2 |
- | - |
3214 |
3 |
- | - |
3410 |
4 |
- | - |
3605 |
5 |
1 |
3659 |
3826 |
6 |
2 |
3795 |
3826 |
6 |
3 |
3916 |
4072 |
7 |
4 |
4041 |
4072 |
7 |
5 |
4162 |
4346 |
8 |
6 |
4301 |
4346 |
8 |
7 |
4569 |
4644 |
9 |
8 |
4694 |
4970 |
10 |
9 |
4823 |
4970 |
10 |
10 |
4947 |
4970 |
10 |
11 |
5078 |
5321 |
11 |
12 |
5206 |
5321 |
11 |
13 |
5331 |
5699 |
12 |
14 |
5458 |
5699 |
12 |
15 |
5618 |
5699 |
12 |
16 |
5699 |
5699 |
12 |
Deze update is 15 juli 2020 gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.
De VO-Raad heeft een kleine wijziging doorgevoerd in de werkinstructie voor de eenmalige uitkering van 750 euro in juni 2020 [1]. We zijn helaas vergeten deze mededeling op te nemen in de release notes van juli en publiceren het daarom als bericht.
Als er sprake is van een hogere deeltijdfactor dan 100%, moet de uitkering naar rato worden berekend en niet worden gemaximeerd op 100%.
In de release notes van juni [1] hadden wij, na eerder overleg met de VO-Raad hierover, expliciet geschreven dat er wel sprake moest zijn van maximering. Omdat dit niet in de werkinstructie was opgenomen, heeft de VO-Raad uiteindelijk de werkinstructie aangepast ten gunste van de medewerkers. Dat betekent dat bij een deeltijdfactor van 125% de uitkering 937,50 euro wordt.
Dit hebben we in de juli-release aangepast met een automatische herrekening die mogelijk resulteert in een kleine nabetaling. Deze automatische herrekening vind je in het mutatieverslag van juli met reden 09. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
Per 2020-08 zijn de bedragen voor de salarisregeling UMC aangepast zoals aangegeven in de CAO. Daarnaast zijn de volgende bedragen aangepast:
minimum Vakantietoeslag - werkgevercode 03206,
minimum eindejaarsuitkering - werkgevercode 25412 en de
TVO toelage - werkgevercode 08136.
Je kunt de gewijzigde salarisbedragen vanaf dinsdag 4 augustus downloaden via Youforce bij Zenden en Ontvangen.
Dit bericht is eerder gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.
Update 30 juni - Naar aanleiding van de foutsituatie waarbij de factor pensioen ten onrechte werd aangepast, hebben we een aanpassing gedaan. Voor de betreffende medewerkers (deelnemer ABP en parttimer onder 100% en met een zelf bepaald bedrag korting vastgelegd) zullen we in periode 07 een automatische herrekening aansturen. Je vindt deze herrekening terug in het mutatieverslag als reden 10. Aan deze herrekening zijn geen kosten verbonden.
Let op: deze herrekening zal veelal vorderingen tot gevolg hebben.
24 juni 2020 - We hebben in periode 06 een aanpassing gedaan voor het aansturen van verlofkorting bij opgegeven bedragen [1]. De aanpassing leidt soms tot het onterecht corrigeren van pensioenpremies en het terugboeken van premie-inhouding en -afdracht. Dit doet zich voor wanneer een medewerker ABP-deelnemer is, een parttimer is en voor wie een zelf bepaald bedrag verlofkorting bijvoorbeeld in kader van levensloop, zorgverlof etc. is vastgelegd.
We zijn deze situatie aan het onderzoeken en komen hier later op terug.
[1] Zie release notes 2020-06/5 Aanpassing aansturing verlofkorting bij opgegeven bedragen.
reden | omschrijving |
---|---|
02 |
Addendum bij vast contract |
03 | Gebroken maand, aanvulling minimum VT en verlof |
04 |
Nogmaals Toelage generatiebeleid in verloonde uren Loonaangifte en UPA |
05 | Aanvullend geboorteverlof bij deelbetrekking > 100% |
06 | Niet van toepassing |
07 |
CAO MBO - Eenmalige uitkering 2020-07 Volledige uitkering toepassen bij uit dienst in juli |
08 |
Variabele gegevens gekort in verlofregeling 11 t/m 15 (change 2176725) |
09 (periode 07) |
CAO VO - Eenmalige uitkering juni |
09 (periode 08) | Nogmaals: Aflossing in periode 05 na uit-dienst |
invoercode
|
omschrijving
|
---|---|
- | - |
uitvoercode
|
omschrijving
|
---|---|
02346 | grondslag WW addendum |
02347 | premie WW addendum |
werkgevercode | omschrijving |
---|---|
55108 | uitvoercodes in extra grondslag WW addendum |
55109 | uitvoercodes in grondslag WW vast contract |
Publishing Date : 7/28/2020
Copyright 2019 Visma Community. All right reserved.