Minun alueeni
Apu

Uudistunut palvelu sai jo ensimmäisen päivityksensä

tekijä Elli-Maaria Jokela (Päivitetty ‎03-07-2020 10:52 tekijä Elli-Maaria Jokela VISMA )
Yhteenveto sivu on valmis
Yhteenvetosivu on nyt julkaistu. Se antaa myyneistä ja ostoista paremman käsityksen. Yhteenvetosivulle päset heti kirjautumisen jälkeen.
 
Myyntilaskut-raportti
Aiemmin julkaisimme jo Avoimet laskut raportin. Nyt on mahdollista tulostaa myös raportti myyntilaskuista. Raportti kertoo halutun aikajakson kaikki laskut ja niiden tulostushetkelliset tilat.
 
Laskujen lähetystilat laskuhallintaan
Nyt Maventa-tila on mukana laskuhallinnassa eli se kertoo onko lasku lähetetty vai ei ja onko se mahdollisesti päätynyt lähetysvaiheessa virheeseen. 
 
Laskuhallinnasta erääntyneet laskut huomioon
Erääntyneet laskut korostetaan laskuhallinnasta nyt punaisella taustavärillä jolloin ne havaitaan paremmin.
 
Ostolaskuille hyväksyntä
Ostolaskuja voi nyt merkitä myös hyväksytyksi. Aikaisemmin ne pystyi ainoastaan merkitsemään maksetuksi.
 
Suorituksen kirjaus
Suorituksia kirjatessa voi nyt valita päivämäärän, suorituksen kirjausta on  paranneltu muiltakin osin. 
 
Laskun ja eräpäivän korjaus
Eräpäivien osalta oli haasteita joka johtui aikavyöhyke -asetuksista. Eräpäivät saattoivat mennä päivää taakseppäin laskua tallentaessa. Tämä on nyt korjattu eli uusien laskujen osalta tämä toimii nyt niin kuin pitää. Vanhoihin jo olemassaoleviin laskuihin se ei valitettavasti korjaannu.
 
Toistuvaislaskun muokkaukseen korjaus
Toistuvaislaskujen muokkaus saattoi aiheuttaa virheitä. Tämä on nyt korjattu ja virhetilanteita ei enää esiinny.
 
Laskurivien poisto kopioidulta laskulta ja rivien tulostus/korjaus
Kopioidun laskun laskurivien hallinta toimi toisinaan epäloogisesti eikä laskurivin poistaminen poistanut oikeaa riviä. Toisinaan myös rivit eivät välttämättä tulostuneet oikeassa järjestyksessä. Nämä virheet on nyt korjattu.
 
Bruttokirjaus ei tuonut oikeaa hintaa
Käytettäessä bruttokirjausta laskun kirjauksessa tuotiin hinta väärin tuoterekisteristä. Tämä on nyt korjattu ja hinta tulee nyt laskulle oikein.

Mainittujen lisäksi teimme myös paljon muita pienempiä korjauksia ja lisäyksiä ohjelmaan.
6 Kommentit
Marko Korp
CONTRIBUTOR **
tekijä Marko Korp

Hei,

Hyviä parannuksia nuo. Vielä pari toivetta ainakin tässä vaiheessa. Ehkä lisää voi tulla aikaa myöten.

 

Käytämme täällä ulkoista laskunumerointia eli omia numeroita. Laskunumeromme ovat viitenumerokelpoisia eli juoksevan laskunumeron viimeinen numero on tarkistenumero. Olisi erinomaista, jos tässä ohjelmassa voisi tehdä asetuksen, jonka mukaan ulkoinen laskunumero on automaattisesti myös viitenumero.

 

Tällä hetkellä viitenumeroksi tulee automaattisesti aina joko 00 (jos laskutusasetuksiin valitsee nron 0); tai jos asetat jonkin muun viitenumeron, tulee joka laskuun jatkossa sama nro lisättynä järjestelmän antamalla tarkisteella. Aina siis täsmälleen sama. Laskujen maksuseuranta kun tällaisissa pienissä yhdistyksissä tapahtuu varmaan muillakin tiliotteen viitenumeroa käyttäen. Ainut mahdollisuus on että viitenumero on sama kuin laskunumero. Tämä on varmaan helppo toteuttaa 🙂  Jos tätä muutosta ei pystyisi/haluttaisi tehdä, tarkoittaa se sitä että joutuisimme jokaisen saapuneen maksun kanssa käyttämään paljon aikaa sen selvittämiseen, kenen maksusta on kyse.

 

t. Marko Korpi-Kyyny

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei

 

Tuo laskujen muokkaus ei toimi vieläkään , eli jos olen tallentanut keskeneräisenä laskun ja haluaisin lisätä tuoterivin niin kun alan kirjoittamaan tuotteen nimeä Rak... -> Rakennustyö
niin avautuu ikkuna jossa on ensimmäiset oisko 6 tuoteriviä näkyvissä ja valikkoa ei pysty pyörittämään alaspäin... Pitää sit varmaan tyytyä laskuttamaan avrylimassoina kaikki rakennustyöt 😉

 

Lusäksi lisätieto kenttään joutuu lisäämään lapselleen käännetyssä alv:sta voisiko se tulla esim automaattisesti johonkin kenttään ja kyseisen yrityksen y-tunnuksella varustettuna kunhan pistää jonkun rastin ruutuun kun sitä tarvitsee ?

 

Kiitos 🙂

 

Mika

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Siis lisäämään lausekkeen 😉

Marko Korp
CONTRIBUTOR **
tekijä Marko Korp

Omaan aikaisempaan korjaus ja anteeksipyyntö.

 

Tämä viitenumeroon liittynyt toiveeni olikin jo huomioitu - tietenkin. Mun pitäisi lukea ensin ohjeet! Merkitsiin siis laskutusasetuksiin viitenumerokenttään kuusi kirjainta LLLLLL. Kiitos ja anteeksi. Mun kommentit voitte vaikka poistaa niin ei sekoita muita.

 

T. Marko

JessicaJolanda
CONTRIBUTOR **
tekijä JessicaJolanda

Heps!

 

Nyt ei ole kolmeen viikkoon pystynyt ohjelmasta kirjoittamaan maksumuistutuksia lainkaan? Olen jo tuesta näitä ohjeita pyytänyt, mutta en niitä saanut.

 

Verkkolaskujen vastaanotto ei myöskään toimi. Mm. Visma Passeli on lähettänyt oman laskunsa, mitä en ohjelmasta kuitenkaan saa noudettua.

Maksuehto ja huomautuskulu ei myöskään tulostu laskulle.

 

T: Satu

tekijä Tiia-Maria Hietala (Päivitetty ‎17-07-2020 10:24 tekijä Tiia-Maria Hietala VISMA )

Hei Marko! 

Hienoa että oikea asetus löytyi ja sait asetetttua viitenumeron ohjauksen oikein.

 

Hei Mika! Kiitos kommentistasi. Tuota keskeneräisen laskun nimikehaun toimimista tutkitaan parhaillaan. Vika näyttäisi liittyvän sellaisiin laskuihin, jotka on tallennettu luonnoksena ilman yhtään nimikeriviä. Lisäksi nimikevalikkoa saa selattua nuolinäppäimillä, mutta ei valitettavasti hiirellä rullaamalla. Tästä on laitettu toive kehitykselle. 

Lisätieto suoraan asiakaskortilta laskulle on myös hyvä idea. Tämä onkin jo kehityksen työlistalla. Asiakaspalaute palvelun uudistamisesta on meille tärkeää ja tulemme palvelua kehitettäessä ottamaan asiakaskokemuksen ja saamamme palautteen huomioon.

 

Hei Satu! 

Mahdollisuus maksumuistutuksiin on työn alla. Kuuntelemme aktiivisesti asiakkaiden toiveita, jotta saamme uudistuneesta palvelusta entistäkin paremman ja teidän tarpeitanne palvelevan. 

Verkkolaskut saapuvat oletuksena automaattisesti palveluun, mutta ongelmatilanteissa pystyt tekemään noudon manuaalisestikin. Eli jos huomaat että jokin ostolasku puuttuu verkkolaskut.fi tililtäsi, niin voit kokeilla toimia seuraavan ohjeen mukaan:

https://community.visma.com/t5/Kayttovinkit/Saapunut-ostolasku-ei-nay-verkkolaskut-fi-palvelussa/ta-...

Maksuehto ja huomautuskulu ovat myös tulossa laskulle. Viivästyskorko laskulla näkyy, sen saa asetettua menemällä Asetukset -> Laskutuksen asetukset -> Huomautuskulu -> viivästyskorko.

 

 

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!