annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Jaarverwerking in Visma eAccounting

06-01-2021 12:02 (Bijgewerkt op 09-06-2021)
  • 0 Antwoorden
  • 2 kudos
  • 739 Weergaven

Op deze pagina treft u een overzicht aan van de meest gestelde vragen welke naar voren kunnen komen bij het afsluiten van een boekjaar in Visma eAccounting

 

Jaarafsluiting

 

De jaarafsluiting in Visma eAccounting bestaat uit twee stappen: het aanmaken van een nieuw boekjaar (1) en het overboeken van het resultaat uit het oude boekjaar (2). Stap 2 hoeft niet direct na stap 1 te worden uitgevoerd.

Meer informatie over de jaarafsluiting vindt u in het Help Center van Visma eAccounting

 

Bent u Visma eAccounting gestart met een eigen rekeningschema vanuit een Auditfile-import, en gaat u voor het eerst een jaarafsluiting uitvoeren? Bekijk dan deze video over het boeken van het resultaat.

 

Btw privé

 

Gebruikt u goederen of diensten van uw bedrijf ook privé, bijvoorbeeld voor uzelf of uw personeel? Dan mag u soms voor dat privégebruik geen btw aftrekken. In andere gevallen trekt u de btw wel af, maar betaalt u ook btw voor het privégebruik. In dit artikel leest u hoe u dat kunt boeken in Visma eAccounting.

Meer informatie aangaande het btw privégebruik vindt u op de site van de Belastingdienst.

 

Suppletieaangifte

 

Wanneer u een btw-aangifte aanmaakt, kan het voorkomen dat er bovenaan de pagina een bericht verschijnt waarin staat dat er datumafwijkingen zijn aangetroffen. Dat gebeurt wanneer u nieuwe boekstukken heeft geregistreerd in een periode nadat de btw-aangifte over die periode al is voltooid en geboekt. Als u op de link in het bericht klikt, dan kunt u een suppletieaangifte voor die specifieke periode aanmaken en van daaruit de afwijkingen direct corrigeren. Meer informatie over de suppletieaangifte vindt u in dit artikel en in deze video.