Mijn Communities
Help

Verstoringen Youforce APP

Sorteren op:
Update 13u54 We hebben de hele service opnieuw gestart en daarmee lijkt het probleem opgelost. We volgen het op de voet op en onderzoeken ondertussen ook wat de oorzaak was.   Oorspronkelijk bericht We ondervinden momenteel een probleem met de Salaris simulator. Hierdoor krijgen gebruikers in de Youforce app (maar ook via Mijn Youforce) de volgende foutmelding te zien. We onderzoeken het probleem en houden jullie op de hoogte van de voortgang.
Volledig artikel weergeven
29-01-2024 13:37 (Bijgewerkt op 29-01-2024)
 • 5 Antwoorden
 • 1 kudos
 • 249 Weergaven
Update 26-01-2024 15:00 uur Alle declaraties met status ''toewijzen mislukt'' zijn inmiddels vergelijkbaar aan het normale proces opnieuw toegewezen. Daarmee sluiten we deze verstoring af.   Zie je als beheerder alsnog declaraties op status ''toewijzen mislukt''? Bekijk dan in HR Core Beaufort of er inderdaad een actieve rol is toegewezen die de declaratie mag behandelen.    Mocht er toch iets opvallends zijn, maakt een melding aan bij het ServiceCenter inclusief de bijbehorende bijlagen.     Update 26-01-2024 12:45 uur Volgens onze gegevens werkt alles volledig zoals vóór de verstoring. Nogmaals, mocht je toch iets constateren, maak hiervoor een melding aan bij het ServiceCenter zodat wij het direct verder kunnen analyseren.   Zoals beschreven in de handleiding van 'declaraties' worden declaraties die niet konden toegewezen aan bijvoorbeeld een manager automatisch na 96 uur opnieuw toegewezen. Dit proces gaan we eerder uitvoeren. Dit betekent dat als je als beheerder op dit moment een declaratie ziet met de status ''toewijzen mislukt'' je niets hoeft te doen. Wij gaan zorgen dat het systeem opnieuw de declaratie probeert toe te wijzen.   Update 25-01-2024 12:43 uur Mede op basis van reacties onder dit artikel hebben we nog enkele situaties bij circa 22 organisaties ontdekt die nog niet werken zoals het hoort. Deze worden zo snel mogelijk opgelost en dan wordt dit bericht voorzien van een update.   Heeft een manager of andere gebruiker op dit moment toch nog last van het probleem? Maak vooral een melding aan bij het ServiceCenter met het voorbeeld van een manager (inclusief zijn/haar persoonsnummer). Dat helpt ons in de analyse.    Origineel bericht We hebben ontdekt dat in sommige situaties een manager (of andere rol met toegang tot 'ziekte registeren') géén medewerkers kon selecteren in ziek-melden.   Iets vergelijkbaars kon spelen bij het indienen van een declaratie. Een medewerker kon altijd een declaratie indienen, maar de manager (of degene met rechten om goed te keuren) zag deze declaratie mogelijk niet.   Beide onderdelen van de Youforce app maken gebruik van een onderdeel wat we intern ''Organizational Data Management'' noemen. Dit onderdeel bepaald vanuit de organisatiestructuur en roltoewijzing van HR Core Beaufort welke medewerkers een manager (of andere rol) ziet.   We hebben gezien dat is opgetreden tussen 23-01-2023 11:54 uur - 25-01-2024 02:00 uur voor 38 organisaties die gebruik maken van de app (en ook 'declaraties' en 'ziekte' in Mijn Youforce).   Vandaag zullen we aanvullende analyses doen en daarna deze verstoring afsluiten.
Volledig artikel weergeven
25-01-2024 10:45 (Bijgewerkt op 26-01-2024)
 • 11 Antwoorden
 • 3 kudos
 • 390 Weergaven
Update 08:30 De Declaratie-module (en Gewerkte dagen) zijn weer beschikbaar.   Melding 06:45 We zien een probleem met betrekking tot de authenticatie van Declaratie-module (en Gewerkte dagen). De module is zijn geheel niet bereikbaar, zowel via de Youforce app als Mijn Youforce. Gebruikers krijgen mogelijk een pagina zoals deze te zien:  
Volledig artikel weergeven
30-10-2023 09:12
 • 0 Antwoorden
 • 1 kudos
 • 126 Weergaven
Update 12:11 Het onderliggende probleem bij Microsoft is ook opgelost dus de workaround is weer ongedaan gemaakt. Ziekteverzuim via de Youforce app werkt ook weer zoals normaal.   Update 11:12 De oorzaak van het probleem ligt bij Microsoft. We hebben een tijdelijke workaround ingezet om dit probleem te omzeilen. De Youforce app werkt nu weer naar behoren. Zodra het probleem bij Microsoft opgelost is de tijdelijke workaround terug verwijderen.   Origineel bericht We ondervinden momenteel een probleem waardoor voor alle gebruikers ziekteverzuim via de Youforce app niet werkt. De desktop versie via Mijn Youforce is gewoon wel bereikbaar en werkt naar behoren. We onderzoeken het probleem aan houden jullie via deze post op de hoogte.   Gebruikers krijgen mogelijk een pagina zoals deze te zien wanneer ze ziekteverzuim opstarten.
Volledig artikel weergeven
20-10-2023 10:45 (Bijgewerkt op 20-10-2023)
 • 0 Antwoorden
 • 2 kudos
 • 128 Weergaven
Update 15-5-2023 Na het technisch onderhoud dit weekend (zie dit bericht) lijken de problemen opgelost. We blijven de situatie in de gaten houden, maar alles wijst erop dat het probleem hiermee definitief opgelost is.   Origineel bericht Op dit moment kan het voorkomen dat data in de Youforce app niet actueel is. Het probleem zit ergens in de synchronisatie van de data uit HR Core Online naar de Youforce app. Deze werkt soms niet of werkt vertraagd waardoor de data in de Youforce app niet overeenkomt met die in HR Core Online.   Mogelijk is er impact op de volgende zaken: Ziekteregistratie Persoonsgegevens  Declaraties Gewerkte dagen Een tweetal voorbeelden van wat er mogelijk kan gebeuren:   Voorbeeld 1 Je herstelt handmatig een ziektegeval in HR Core De herstelmelding kan nu niet of vertraagd doorkomen in de Youforce app De medewerker lijkt hierdoor in de Youforce app nog steeds ziek terwijl deze in HR Core al hersteld is Voorbeeld 2 Je verplaatst een medewerker van afdeling (nieuwe manager) Deze wijziging kan nu niet of vertraagd doorkomen in de Youforce app De declaratie van de medewerker word nu ter controle toegewezen aan de oude manager Belangrijk: We willen benadrukken dat het niet een algemeen probleem is wat voor iedere klant en alle gegevens speelt, maar dat er mogelijk een probleem kan optreden.   Het team dat aan de oplossing werkt zal iedereen via hun community op de hoogte houden: community Youforce HR Core Beaufort   Ps: Het probleem heeft ook impact op de Youforce API's. Bekijk dit bericht voor meer informatie daarover.
Volledig artikel weergeven
11-05-2023 16:48 (Bijgewerkt op 05-10-2023)
 • 2 Antwoorden
 • 1 kudos
 • 521 Weergaven
Update 12:48: Zoals te lezen is op de verstoringsmelding op het Youforce portaal is het probleem opgelost. De Youforce app is ook weer gewoon bereikbaar.   Informatie over het probleem zal hier geplaatst worden: Verstoring Youforce portaal    Er is momenteel een algemeen probleem waardoor verschillende applicaties niet goed werken. Om te voorkomen dat gebruikers hierdoor uitgelogd worden hebben we tijdelijk de "Server onderhoud" pagina geactiveerd.     Gebruikers krijgen nu deze pagina te zien zodra ze de Youforce app opstarten. Zodra het probleem verholpen is halen we deze pagina weer weg en kan de gebruiker weer gewoon in de app (zonder opnieuw te moeten inloggen).
Volledig artikel weergeven
27-06-2023 09:19 (Bijgewerkt op 05-10-2023)
 • 0 Antwoorden
 • 4 kudos
 • 664 Weergaven
Update 13:46 Het probleem is opgelost. Mijn dossier in de Youforce app werkt weer zoals het hoort.   Origineel bericht 10:57 Als medewerkers in de Youforce app naar 'Mijn dossier' gaan zal dit langzamer laden dan je gewend bent. Wil een medewerker zijn/haar salarisspecificatie raadplegen of een document bekijken dan duurt dit langer.   Goed om te weten, de vertraging treedt niet op in 'Mijn dossier' op de laptop/desktop.   We onderzoeken de oorzaak en zullen dit bericht updaten zodra we meer weten.
Volledig artikel weergeven
20-01-2023 10:57 (Bijgewerkt op 12-09-2023)
 • 0 Antwoorden
 • 0 kudos
 • 213 Weergaven
Update 10:15 Het probleem is opgelost. Het kan zijn dat het probleem nog voorkomt op je mobiele telefoon. Dit heeft dan te maken met de cache op je telefoon. Door de cache op te schonen werkt de herstelmelding weer zoals normaal.   Origineel bericht 9:50 We hebben ontdekt dat herstel momenteel niet goed werkt via de Youforce app. Als workaround kun je herstel wel gewoon gebruiken via de desktop applicatie.   Als een gebruiker een herstelmelding probeert te doen via de Youforce app krijgt de gebruiker de onderstaande melding te zien.     We onderzoeken het probleem en zullen hier een update plaatsen zodra we meer weten.
Volledig artikel weergeven
03-04-2023 09:50 (Bijgewerkt op 03-04-2023)
 • 0 Antwoorden
 • 0 kudos
 • 237 Weergaven
Update - 9 februari 2023 Er is een nieuwe versie van de Youforce app beschikbaar sinds vandaag voor iOS & Android (versie 1.10.0). In deze versie is het onderstaande probleem opgelost. Met deze versie is ook meteen de nieuwe huisstijl van de Youforce app beschikbaar.   We hebben momenteel een technisch probleem waardoor sommige gebruikers ervaren dat de knoppen niet goed geladen worden zoals je in het voorbeeld hieronder kunt zien. Het probleem is alleen aanwezig in versie 1.9.0 van de Youforce app.   We werken momenteel aan een structurele oplossing voor het probleem en zullen dit zo snel mogelijk opleveren. In de tussentijd kunnen gebruikers als “work around” de Youforce app geforceerd sluiten (aan het eind van dit bericht vind je informatie over hoe je dit kunt doen afhankelijk van of je een iOS of Android telefoon hebt. Na het geforceerd sluiten werkt de Youforce app weer normaal.   We waarderen jullie begrip en geduld en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot dit probleem via de community.   Hoe moet ik de Youforce app geforceerd sluiten? Het geforceerd sluiten van een app op je telefoon zorgt ervoor dat de Youforce app netjes opnieuw kan opstarten. Hieronder vind je links naar de support pagina van Apple & Google over hoe je dit doet: iPhone’s - https://support.apple.com/nl-nl/HT201330 Android telefoons -  https://support.google.com/android/answer/9079646?hl=nl
Volledig artikel weergeven
07-02-2023 09:59 (Bijgewerkt op 03-04-2023)
 • 0 Antwoorden
 • 1 kudos
 • 274 Weergaven
Update 11:30 We zien dat de wijziging die we hebben doorgevoerd het probleem heeft opgelost. Het onderliggende probleem hadden we niet eerder waargenomen omdat de load vandaag hoger lijkt dan voorheen. Update 10:15 - De oorzaak lijkt een component te zijn die verkeer blokkeert boven een ingestelde grens. We hebben een wijziging doorgevoerd die het probleem zou moeten verhelpen. Het kan even duren (vanwege cache in browsers en de Youforce app) voordat deze wijziging actief is. Origineel bericht 09:00 Rond 09:00 zagen we dat gebruikers foutmeldingen kregen op Declaraties en Gewerkte dagen. We hebben het probleem in onderzoek en zullen in beide modules ook offline halen om verder onderzoek en/of aanpassingen te doen.
Volledig artikel weergeven
01-02-2023 09:42 (Bijgewerkt op 01-02-2023)
 • 0 Antwoorden
 • 5 kudos
 • 263 Weergaven
Update 9:46 Het onderliggende netwerk probleem is opgelost door onze partner. De Youforce app & desktop software werken weer zoals normaal. Gebruikers die tijdens dit probleem probeerde in te loggen in de Youforce app zullen helaas weer opnieuw moeten inloggen.   Origineel bericht 06:30 Er lijkt een algemene storing te zijn die impact heeft op het inloggen. Ook de Youforce app & desktop software hebben hier last van en zijn daardoor momenteel niet goed te bereiken.   Op de algemene community staat ook een bericht met betrekking tot deze storing: https://community.visma.com/t5/Nieuws-Visma-Raet/Storing-inloggen-Youforce-en-Youforce-App/ba-p/508767   In de Youforce app kunnen gebruikers door dit probleem uitgelogd worden. Nadien zien ze dit scherm als ze weer proberen in te loggen:   Wanneer een gebruiker de desktop software probeert te bereiken zal een foutmeling zoals de onderstaande zichtbaar zijn:   Je kunt updates over de storing altijd vinden op: https://status.visma.com/
Volledig artikel weergeven
12-07-2022 06:31 (Bijgewerkt op 12-07-2022)
 • 0 Antwoorden
 • 0 kudos
 • 1014 Weergaven
Afgelopen zaterdag 2 juli hebben we korte tijd last gehad van een storing waardoor de Youforce app niet voor alle gebruikers goed werkte. Gezien het tijdstip verwachten we niet dat veel gebruikers er last van gehad hebben, maar willen jullie toch de details meegeven in het geval jullie hier vragen over krijgen van medewerkers.   Door de storing was het niet altijd mogelijk om de autorisaties van een gebruiker op te halen. Hierdoor kon de gebruiker de Youforce app niet gebruiken en in het slechtste geval zou de gebruiker zelfs uitgelogd kunnen worden. De storing had alleen betrekking op de nieuwe autorisatie module (Policy Management) en dus geen impact op andere producten zoals bijvoorbeeld Self Service. De storing begon rond 10:45 en was definitief verholpen om 20:30. We weten dat ongeveer 20% van de autorisatie aanvragen gedurende die periode niet werkte.   Gebruikers kregen door de storing mogelijk één van de volgende schermen te zien.           Uiteraard willen we hier van leren en verbeteringen doorvoeren mocht een soortgelijke situatie zich weer voordoen. We zullen een extra laag inbouwen die de gebruiker een algemene foutmelding zal tonen in geval van soortgelijke problemen. Hierdoor is het duidelijk dat er een storing is en kan kan de gebruiker het later opnieuw proberen.   Als jullie vragen uit de organisatie krijgen die mogelijk gerelateerd zijn aan deze storing laat het dan zeker weten.
Volledig artikel weergeven
04-07-2022 14:30
 • 0 Antwoorden
 • 0 kudos
 • 267 Weergaven
Vanochtend is een probleem ontdekt waardoor leidinggevende die meer dan 25 medewerkers onder zich hebben geen ziekteregistratie of herstelmeldingen meer konden doen. Het probleem situeert zich ergens in de zoekfunctionaliteit die nu gebruikt moet worden om de juiste medewerker op te zoeken.   Als tijdelijke oplossing is de zoekfunctie uitgeschakeld indien er minder dan 70 medewerkers aan de leidinggevende rapporteren. Dit levert (vooral in de app) een iets minder gebruiksvriendelijke ervaring omdat de lijst van medewerkers nu vrij lang kan zijn.   Een permanente oplossing ligt in het goed laten werken van de zoekfunctie.   Meer updates kun je vinden op https://status.visma.com/
Volledig artikel weergeven
20-06-2022 14:15 (Bijgewerkt op 04-07-2022)
 • 0 Antwoorden
 • 0 kudos
 • 324 Weergaven
Vanaf vrijdagavond 11 maart om 22.00 uur tot en met zaterdagmiddag waren bepaalde onderdelen van de Youforce app niet bruikbaar. Een medewerker kon bjivoorbeeld géén declaraties indienen, een manager geen ziekmelding registreren of een medewerker kon zijn woon-adres niet wijzigen.   Zaterdagmiddag 12 maart vanaf 13.00 uur was declareren en ziek-melden weer mogelijk. En vanaf 18:00 konden medewerkers ook weer hun woon-adres wijzigen.   We weten wat de oorzaak is van deze verstoring en zullen maatregelen nemen om dit in het vervolg te voorkomen.
Volledig artikel weergeven
14-03-2022 09:31
 • 0 Antwoorden
 • 0 kudos
 • 274 Weergaven
Op de Community van het Youforce Portaal is vandaag onderstaande bericht geplaatst over een storing met inloggen /  2 factor authenticatie.   Dit betekent dat gebruikers van de Youforce app op hetzelfde moment niet konden inloggen op de Youforce app. Inmiddels is het probleem opgelost.   In sommige gevallen kan een gebruiker van de Youforce app hierdoor opnieuw moeten inloggen. Een gebruiker ervaart dan dat het inloggen met pincode/vingerafdruk niet lukt. De gebruiker zal opnieuw moeten inloggen met Single Sign On / 2 factor authenticatie. Op basis van de storing van vandaag bekijken we de mogelijkheden om dit te verbeteren.   31-01-2022 13:00 - De verstoring is opgelost. 31-01-2022- 12:35 - Het inloggen in Youforce met behulp van Ping is niet altijd mogelijk. Wij werken aan een oplossing en houden je op de hoogte van de voortgang.  
Volledig artikel weergeven
31-01-2022 15:40 (Bijgewerkt op 31-01-2022)
 • 0 Antwoorden
 • 2 kudos
 • 354 Weergaven
Labels
 • Afgehandeld 15