peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Näkymän muokkausoikeuden rajaaminen

tekijä Sanna Heinonen

Miten käyttäjältä poistetaan näkymän muokkausoikeus?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Sanna Heinonen
VISMA

tekijä Sanna Heinonen

Oikeus muokata ja tallentaa näkymiä määritellään käyttöoikeusryhmien avulla. Käyttäjä voi kuulua yhteen käyttöoikeusryhmään ja yhteen käyttöoikeusryhmään voi kuulua useita käyttäjiä.

 

Käyttäjän käyttöoikeusryhmä määritellään käyttäjälle Käyttäjä-taulun Käyttöoikeusryhmän nro -kentässä, Ohjaustiedot – Käyttäjät/Oikeudet – Käyttäjät-näkymä – Käyttäjät-välilehti

 

Käyttöoikeusryhmien oikeudet määritellään Käyttöoikeusryhmä-taulun Käsittely-valikon toiminnoilla, Ohjaustiedot – Käyttäjät/Oikeudet – Käyttäjät -näkymä – Käyttöoikeusryhmät-välilehti

 

Näkymien tallennus ja muokkaus estetään seuraavilla valinnoilla:
- Valitaan käyttöoikeusryhmä, jonka oikeuksia halutaan rajata
- Valitaan Käsittely-valikosta Toimintojen käyttö -toiminto

 

Haluttu toiminto estetään valitulta käyttöoikeusryhmältä valitsemalla ks. toiminto ja klikkaamalla Käyttöoik.-painiketta, jolloin toiminnon eteen tulee $-merkki. Estettävät toiminnot, jotta näkymää ei pysty muokkaamaan ja tallentamaan.

 

Yleiset komennot – Tiedosto – Uusi näkymä = Ei pysty muodostamaan uutta tyhjää näkymää

Yleiset komennot – Tiedosto – Näkymien selain = Ei pysty avaamaan Näkymien selainta

Suunnittelutila = Käyttäjä ei pysty siirtymään suunnittelutilaan

Tallenna ikkunan asetukset = Käyttäjä ei pysty tallentamaan näkymää

Tallenna työtilanalue = Käyttäjä ei pysty tallentamaan työtilan aluetta