peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Näkymän muokkausoikeuden rajaaminen

Miten käyttäjältä poistetaan näkymän muokkausoikeus?

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Näkymän muokkausoikeuden rajaaminen

Oikeus muokata ja tallentaa näkymiä määritellään käyttöoikeusryhmien avulla. Käyttäjä voi kuulua yhteen käyttöoikeusryhmään ja yhteen käyttöoikeusryhmään voi kuulua useita käyttäjiä.

 

Käyttäjän käyttöoikeusryhmä määritellään käyttäjälle Käyttäjä-taulun Käyttöoikeusryhmän nro -kentässä, Ohjaustiedot – Käyttäjät/Oikeudet – Käyttäjät-näkymä – Käyttäjät-välilehti

 

Käyttöoikeusryhmien oikeudet määritellään Käyttöoikeusryhmä-taulun Käsittely-valikon toiminnoilla, Ohjaustiedot – Käyttäjät/Oikeudet – Käyttäjät -näkymä – Käyttöoikeusryhmät-välilehti

 

Näkymien tallennus ja muokkaus estetään seuraavilla valinnoilla:
- Valitaan käyttöoikeusryhmä, jonka oikeuksia halutaan rajata
- Valitaan Käsittely-valikosta Toimintojen käyttö -toiminto

 

Haluttu toiminto estetään valitulta käyttöoikeusryhmältä valitsemalla ks. toiminto ja klikkaamalla Käyttöoik.-painiketta, jolloin toiminnon eteen tulee $-merkki. Estettävät toiminnot, jotta näkymää ei pysty muokkaamaan ja tallentamaan.

 

Yleiset komennot – Tiedosto – Uusi näkymä = Ei pysty muodostamaan uutta tyhjää näkymää

Yleiset komennot – Tiedosto – Näkymien selain = Ei pysty avaamaan Näkymien selainta

Suunnittelutila = Käyttäjä ei pysty siirtymään suunnittelutilaan

Tallenna ikkunan asetukset = Käyttäjä ei pysty tallentamaan näkymää

Tallenna työtilanalue = Käyttäjä ei pysty tallentamaan työtilan aluetta