peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Korvaava tuote

Meillä on tuote, jonka on korvannut toinen tuote. Saako jostain määriteltyä siten, että myyntitilaukseen syötettäessä vanhan koodin se tarjoaa tai vaihtaa automaattisesti korvaavan tuotteen?

 

 

1VASTAUS1
Highlighted

Korvaava tuote

Vaihtoehto 1.

Jos haluatte, että alkuperäinen tuotekoodi muutetaan uudeksi koodiksi, niin saat vaihtoehtokoodi-toiminnon avulla myös historiatiedot siirtymään uudelle koodille. Ensin pitää muuttaa vanhan tuotekoodin koodi toiminnolla Muokkaa > Muuta tuotekoodi. Mene sitten uuden koodin kohdalle ja laita vaihtoehtokoodi-kohtaan vanhan tuotteen koodi. Silloin kun syötät tilaukselle vanhan koodin niin ohjelma antaa automaattisesti uuden koodin. Tästä on lisää ohjeistusta varastokirjanpidon käsikirjan kappaleessa 3.1.3 Monikoodisuus (Nova varastokirjanpito > Ohje > Käyttäjän käsikirja). Monikoodisuuden käyttö vaatii lisenssin WMK.

Vaihtoehto 2.

Jos haluatte, että alkuperäinen tuotekoodi säilytetään ohjelmassa historiatietona, niin monikoodisuus-ominaisuutta ei voida käyttää. Silloin alkuperäiselle tuotteelle voi määritellä ABC-ryhmä-kenttään koodi E, jolloin ohjelma ilmoittaa tilauksella/laskulla että kyseinen tuote ei ole varastossa. Tämä ei kuitenkaan estä tuotteen käyttöä, joten on mahdollista, että käyttäjä voi tositteilla kuitenkin ilmoituksesta huolimatta käyttää tuota vanhentunutta koodia.