peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Prosentuaalinen korotus verkkolaskulle

Visma Nova Laskutuksessa käytämme paljon prosentuaalista korotusta, jonka lisäämme riveittäin Ale%-kenttään negatiivisella etumerkillä. Muodostaessa Finvoice 1.3- tai 2.01-muotoista verkkolaskua, ohjelma antaa seuraavia virheilmoituksia: ”Elementti RowDiscountPercent ei kelpaa - Arvo -xx,x on virheellinen sen tietotyyppiin percentage nähden - Pattern rajoitus epäonnistui.”

Onko olemassa jokin muu tapa tai syöttösarake, jolla saamme kirjattua verkkolaskulle rivikohtaisia prosentuaalisia korotuksia?

1VASTAUS1
Highlighted

Viite: Prosentuaalinen korotus verkkolaskulle

Finvoice-verkkolaskustandardin mukaan alennusprosentti ei saa olla negatiivinen, virhe johtuu siitä.

1) Yksi kiertotie on tehdä prosenttikorotus hinnastojen avulla. Nova Varastokirjanpidossa pystyy luomaan hinnastoja ja niihin voi tehdä prosenttikorotukset, esim. että nostetaan tuotteiden hintaa 10 %:lla. Tästä on tarkempia ohjeita Nova varastokirjanpidon käsikirjassa kappaleessa 8. Hinnoittelu.

 

2) Kun haluatte rivikohtaisesti prosenttikorotukset, niin toinen tapa on se, että jätät alennus%-kentän tyhjäksi, mutta voit käyttää tiliöintiriveillä kaavoja kun syötät hintoja. Kaavat ovat samoja, joita käytetään Excelissä.

Eli jos haluat OVH-kenttään 100 euroon 10 korotuksen, niin voit kirjoittaa OVH-sarakkeen riville 100*1,10. Silloin ohjelma laskee automaattisesti rivikohtaisesti 10 suuremman hinnan kyseiseen kenttään.