Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Tilikaudet eivät näy oikein?

tekijä Olli Hietala

Nova Kirjanpidossa Tilikaudet-ikkunaan on tullut väärän pituisia tilikausia, raportit tulostuvat väärin, saldot pääkirjalla eivät pidä paikkaansa. Mistä voi johtua että tilikaudet ovat sekaisin?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎21-11-2018 09:01 tekijä Olli Hietala VISMA )

Alkusaldot-tyyppistä tositetta ei ole tai niitä on samalla kaudella useita.

 

Näet nyt perustamasi tilikaudet Nova Kirjanpidossa Asetukset > Kirjanpidon ohjaustiedot -näkymässä. Tuplaklikkaa virheellisillä päiväyksillä olevaa tilikautta ikkunan alaosassa niin se tilikausi aktivoituu. Etsi virheelliseltä tilikaudelta alkusaldot- tyyppinen tosite koska se aloittaa aina uuden tilikauden. Kun löydät alkusaldot tyyppisen tositteen tarkista sen tiedot ja muokkaa sen tyypiksi esim. normaali tosite niin tilikaudet palaavat normaaliksi.

Jokaisen tilikauden ensimmäiseltä päivältä tositenumerolla 1 tulee löytyä vain yksi Alkusaldot-tyyppinen tosite yhdestä tositelajista. Jos tositteita löytyy useampia, toisen tyyppi täytyy muuttaa tilinpäätöstyyppiseksi tositteeksi, mikäli tositteella ei haluta käsitellä arvonlisäveroa tai normaaliksi tositteeksi, jos tositteen viennit halutaan käsitellä alv-laskennassa.

Jos on kyseessä aloittava yritys eikä varsinaista avaavaa tasetta ole, syötä alkusaldot-tyyppinen tosite tyhjänä, siis ilman vientirivejä. Alkusaldot-tyyppisen tositteen puuttuminen tai se, että niitä on monta, aiheuttaa monia virheitä raporteissa ja alv-laskelmissa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.