peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
TiinaM
CONTRIBUTOR ***

Tulorekisteri-ilmoitus. Osa menee ehkä läpi, osa ei.

tekijä TiinaM

Lähetin tänään kuusi ilmoitusta Nova kautta tulorekisteriin (Visma Nova v9.8.136). Lähettäessä herjasi: "Ei voitu aktivoida ActiveMG (ja sen jälkeen pitkä rivi epämääräistä jargonia). Ilmoitukset näyttivät silti lähtevän eteenpäin, mutta tilaksi jäi "ilmoitus lähetetty. Odottaa tulorekisterin käsittelyä".
Lähettämäni ilmoitukset näkyvät Visma.netin Autoreportissa ja neljässä näistä on vihreä hyväksytty merkki. Kahdessa punainen huutomerkki, eli ilmoitus on hylätty.  Ilmoitukset lähetetty samalla koneella, samalla käyttäjällä ja samalla ohjelmalla.  Palkanlaskentaohjelmassa ilmoitukset edelleen odottavat tulorekisterin käsittelyä. Mitähän noille hylätyille pitäisi tehdä? Kokeilla lähettää uudelleenko? Ja ovatko vihreällä merkityt oikeasti menneet läpi?
Ei tämä ihan oikeasti voi mennä näin. Ohjelmamme on päivitetty ajanmukaiseksi hyvissä ajoin, eli heti kun 9.8 oli saatavilla. Palkkaohjelmaan on tehty ohjeiden mukaiset muutokset yrityksen tietoihin, palkansaajiin ja palkkalajeihin.... ja sitten kun tulee H-hetki, niin suurinpiirtein mikään ei toimi. Ei toimi, vaikka apuna on käytetty kalliita tietotekniikkaneroja.  Ja vielä... odottaako verottaja ilman sanktioita myöhästyneitä ilmoituksia, siis sen vuoksi myöhästyneitä, koska ette ole saanut ohjelmaa toimimaan.  Alkaa ihan oikeasti mennä hermot!

4 VASTAUSTA4
Juxe77
CONTRIBUTOR **

tekijä Juxe77

Sama ongelma oli meillä. Yksi tulorekisteri-ilmoitus on nyt Autoreportissa punaisella. Toista ei saada edes Novasta luotua, kun tulee "..merkkijonon ilmaisemaa arvoa ei tueta GregrorianCalendar jne."

 

Ensimmäistä ongelmaa koitin ratkaista aktivoimalla käsin ActiveMQ:ta (palvelimen levyltä OPGDiagnosisApilla)

 

Toisesta ongelmasta en oikein osaa kuin tarkistaa koneen päivämäärä- ja kellonaika-asetukset.

 

Mutta en jaksa nyt enää tapella tämän kanssa, toivottavasti saadaan kuntoon asap.

tekijä Ville Viherto

@Juxe77 Sen perusteella mitä kuvailit, kuulostaa ympäristöön liittyvältä ongelmalta. Tiedossamme ei ole että tuo kyseinen virhe olisi yleinen ongelma - avaa meille tiketti, jotta voimme tutkia asiaa tarkemmin.

minde0
CONTRIBUTOR *

tekijä minde0

Tuliko Vismalta tähän alkuperäiseen vastausta? Tuntuu että omat ongelmani tämän kanssa on sellaisia etten edes osaa niitä tähän kirjoittaa. Kirjalliset ohjeet eivät ainakaan anna ohjeita kuinka etsiä tekemiään virheitä.

 

TiinaM
CONTRIBUTOR ***

tekijä TiinaM

Osa ongelmistamme johtui "ulosmittaus" -palkkalajista, johon olin merkinnyt yksikön (tunti/jakso tms), mutta siihen ei saakaan merkita mitään. Kun deletoin yksikkö- kohdan, niin ilmoitukset alkoivat mennä läpi hyväksytysti.

Toinen hyvä neuvo oli ActiveMq:n aktivointi palvelimelta. Työpäätteeltä se ei onnistunut.  Tässä ohje ja tapa 1. toimi meillä.

https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-keskustelut/Visma-On-Premises-Gateway-asennukseen-tehtavat...