Minun alueeni
Apu

Ulkomainen toimittaja ja maksuaineiston muodostus

tekijä Tiina Hiipakka

Saan ohjelmasta virheilmoitusta virheellisestä tilinumerosta, kun yritän tallentaa ulkomaisen toimittajan ostolaskua. Miksi ohjelma antaa tämän ilmoituksen, vaikka tilinumeroni on oikein syötetty?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Tiina Hiipakka
VISMA

tekijä Tiina Hiipakka (Päivitetty ‎25-01-2021 09:43 tekijä Olli Hietala VISMA )

Ostolaskunne on nyt syötetty varmaankin lajiin 01.Ostolasku. Näette lajin työkalupalkin oikeasta yläkulmasta. Ulkomaanmaksun muodostaminen vaatii WTO Toimittajakortisto -lisenssin.

Jotta Nova Ostoreskontra ei tarkistaisi tilinumeroa, ulkomaanlaskut tulee syöttää lajiin 50.Ulkomaa. Nyt ohjelma tarkistaa tilinumeron ja herjaa siksi, koska se ei ole kotimainen IBAN tilinumero.

Korjaa tilanne seuraavalla tavalla:

1. Hae ko. ostolasku Ostoreskontrassa näkyviin ja valitse Tiedosto > Vaihda laji, valitse lajiksi 50.ULKOMAA ja ota ruksi pois kohdasta ‘säilytä alkuperäinen’. Paina OK.

2. Nyt lasku löytyy oikealta laskulajilta, mutta tarkista vielä seuraavat tiedot toimittajakortistosta:

  • Onhan toimittajan Y-tunnuksen kaksi ensimmäistä merkkiä toimittajan maakoodi, eli esim. SE jos se on ruotsalainen. Toimittajan oikean Y-tunnuksen voit syöttää näiden merkkien perään
  • Jos maksut maksetaan Visma.net AutoPay palvelua käyttäen tulee maakoodi olla syötettynä pankkitilitietoihin 5.rivin BIC kenttään:

Screenshot_25.png

  • Onhan toimittajan tilitiedot näkymässä täppä kohdassa ‘ulkomainen toimittaja’. Tilitiedot ovat näkyvissä kun avaat toimittajakortiston koko näytölle.
  • Jos luotte laskut Nova Ostotilauksen pohjalta tilausnro-kenttää käyttäen kannattaa toimittajakortille valita myös oletus ostolaskulaji 50.Ulkomaa niin siten ostoreskontra osaa ehdottaa laskulajiksi valmiiksi jo ulkomaan ostolaskulajia. 

Screenshot_26.png

  • Jos teit muutoksia toimittajan tietoihin muista hakea toimittaja uudelleen ostolaskulle!

 

3. Nyt voit muodostaa maksuaineiston ulkomaan laskusta. Avaa maksuluettelo ja valitse myös siellä oikea laji, eli 4. Ulkomaan laskut.

Maksuaineiston muodostus ikkunassa valitse UNIFI ja ulkomaan laskut. Jos et aiemmin ole muodostanut ulkomaan laskuista maksuaineistoa on tiedosto polku tyhjä, tarkista pankkiohjelmasi tarjoajalta mikä polun tulisi olla. Tiedostonimen tulisi olla eri kuin kotimaanlaskuilla jotta nämä eivät vahingossa tallennu toistensa päälle.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.