peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
MinnaV
CONTRIBUTOR ***

Visma Nova ohjaustietojen muutos (asiakaskortisto asiakasryhmien nron muuttaminen)

tekijä MinnaV

Hei

Ohjaustiedot-> ehdot- ja ryhmät->09. asiakasryhmät.

Pystynkö muuttamaan jo olemassa olevan asiakasryhmän numeroa? Jos näin pystyy tekemään, niin päivittyykö tämä muutettu tieto automaattisesti asiakaskortistoon asiakkaan tietoihin vai pitääkö muutos tehdä manuaalisesti asiakaskortistoon?

 

 

 

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Sami Soinila
VISMA

tekijä Sami Soinila (Päivitetty ‎06-03-2018 13:33 tekijä Sami Soinila VISMA )

Hei Minna,

Kyllä numeron pystyy muuttamaan mutta se ei päivity asiakaskortistoon niille asiakkaille joille on valittuna se vanha vaan se pitää käsin käydä muuttamassa. Suosittelen kuitenkin mieluummin tekemään uuden koska sillä vanhalla numerolla voi vielä etsiä ne asiakkaat jotka kuuluu siihen ryhmään mutta jos numero muutetaan niin sitten ei voi vanhalla numerolla enää etsiä.

Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

Ja sitten epävirallinen ohjeistus - en tiedä saako tällaisia tänne laittaa mutta ylläpito poistaa jos poistaa: Asiakasryhmänumeron muuttaminen asiakaskortistoon on erittäin helppo tehdä suoraan tietokantaan.

update asiakas

set ryhma = <UUSINUMERO>

where ryhma = <VANHANUMERO>

Kun on huolellinen ja tietää mitä tekee niin paljon pystyy tekemään kätevämmin suoraan tietokantaan. Ja testaa vaikka testikannassa.

Sami Soinila
VISMA

Moi,

Kun suoraan kantaan tekee päivityksiä on todellakin tiedettävä mitä tekee ja mahdollisten aiheutuneiden ongelmien korjaaminen tapahtuu omalla kustannuksella ja vastuulla.  Ongelmatilanteissa voi ainut korjauskeino olla varmuuskopion palautus.