Minun alueeni
Apu

Visma Pay käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Visma Pay-kauppiastilillä on oletusasetuksena automaattinen veloitus. Tällöin maksutapahtuma veloitetaan heti maksutapahtuman yhteydessä ja tilitetään kauppiaalle seuraavan tilityksen yhteydessä.   Vaihtoinen valinta on suorittaa oston yhteydessä katevaraus. Tällöin kortilla tai lasku-/osamaksuvaihtoehdoilla (pois lukien OP Lasku) suoritetut maksut jäävät katevaraustilaan ja kauppias voi veloittaa ne manuaalisesti haluamanaan ajankohtana. Kyseinen ominaisuus on toimiva esimerkiksi tilaustuotteiden kohdalla, jolloin maksun veloitus halutaan suorittaa vasta tuotteen toimituksen yhteydessä.    "Automaattinen veloitus"-asetuksen saa pois päältä kauppiasportaalin "Asetukset"-välilehdeltä. Tällöin kortti-, lasku- tai osamaksutapahtuman yhteydessä suoritetaan vain katevaraus ja maksu tulee veloittaa erikseen joko kauppiasportaalista tai käyttämällä maksurajapintaamme.    Automaattiveloituksen saa kytkettyä pois päältä seuraavasti:   1. Kirjaudu kauppiasportaaliin osoitteessa https://www.vismapay.com/    2. "Asetukset/Settings"-välilehdellä on kohta "Maksun veloittaminen", josta voi poistaa täpän kohdasta "Automaattinen veloitus".     Jos aiheesta herää kysyttävää, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse helpdesk@vismapay.com tai puhelimitse 09 3154 2037.
Näytä koko artikkeli
30-11-2022 10:46 (Päivitetty 05-02-2024)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 670 Näytöt
Visma Pay kauppiaille on tarjolla kahta eri hintapakettia: Express on tarkoitettu pienemmälle verkkokaupalle kun taas Power palvelee myös suuremman verkkokaupan tarpeita.   Miten muutan sopimustani Expressistä Poweriksi? Voit tehdä muutoksia sopimukseesi olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen helpdesk@vismapay.com. Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta. Power-sopimus astuu voimaan heti käsittelyn jälkeen ja vahvistammekin sinulle kun muutos on tehty. Miten muutan sopimustani Powerista Expressiksi? Voit tehdä muutoksia sopimukseesi olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen helpdesk@vismapay.com. Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta. Vanha sopimus on voimassa kuluvan laskutuskauden loppuun asti, minkä jälkeen uusi Express-sopimus astuu voimaan. Vahvistamme sinulle kun olemme vastaanottaneet muutospyyntösi. Miten irtisanon sopimukseni? Visma Pay verkkomaksusopimukset ovat aina toistaiseksi voimassa olevia ja niissä on kuukauden irtisanomisaika. Irtisanominen astuu voimaan aina seuraavan kalenterikuukauden jälkeen.  Voit tehdä muutoksia sopimukseesi olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen helpdesk@vismapay.com. Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta.  Ongelmatilanteessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme myös puhelimitse numeroon 09 3154 2037 arkisin klo 9-16.
Näytä koko artikkeli
17-06-2021 08:41 (Päivitetty 29-12-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 944 Näytöt
Pääset kirjautumaan kauppiasportaaliin osoitteessa www.vismapay.com. Välilehdeltä "Asetukset" pääset kätevästi muokkaamaan tilisi tietoja.     Kauppiastilin Asetukset-sivulta voit muokata seuraavia tietoja: Asiakaspalvelun tiedot Yhteyshenkilön sähköpostiosoite ja puhelinnumero Sähköpostiosoitteet tilitysraporteille Sähköposti tiedotteille, kuten esimerkiksi uutiskirjeille ja häiriötiedotteille Yrityksen osoitetiedot Laskutustiedot Kauppias vastaa laskutustietojensa ajantasaisuudesta. Huomioi valittu laskutustapa ja sen laskutuslisä Maksun automaattinen veloittaminen Jos "Automaattinen veloitus"-asetus otetaan pois käytöstä, tehdään onnistuneen korttimaksun tai lasku- ja osamaksu-maksutapahtuman yhteydessä vain katevaraus ja maksu tulee veloittaa erikseen joko kauppiasportaalista tai käyttämällä maksurajapintaamme. Lisätietoja automaattisesta veloittamisesta löytyy täältä.   Maksuvahvistus Jos käytössäsi on Kehittynyt maksupalautusten hallinta, niin "Salli asiakkaan tehdä hyvitysehdotus maksuvahvistuksesta"-asetuksella voit sallia asiakkaiden pyytää hyvityksen tekemistä tilaukselleen maksuvahvistuksen sisältämän linkin avulla. "Sisällytä ostokuitin tiedot maksuvahvistukseen"-asetuksen ollessa käytössä tulostuu Visma Payn lähettämälle maksuvahvistukselle myös tilauksen tuote- sekä verotiedot. Kauppias vastaa tilauksen sisältämien tuotetietojen oikeellisuudesta.     Tilitysraportin ALV-erittely "Näytä ALV-erittely tilitysraportilla"-asetuksen ollessa käytössä tulostetaan tilitysraportille yhteenveto sen sisältämien maksutapahtumien verokannoista. ALV-erittely koostetaan rajapintaamme lähetettyjen tuotetietojen perusteella eikä tiedoille tehdä tarkistusta toimestamme. Jos erittelyssä on puutteita tai virheitä, tarkistattehan rajapintaamme lähetettyjen tuotteiden verotietojen oikeellisuuden.   Muuttaakseen muita kauppiastilin tietoja kauppiaan tulisi olla yhteydessä Visma Payn asiakaspalveluun sähköpostitse helpdesk@vismapay.com. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 9-16.
Näytä koko artikkeli
29-04-2021 10:26 (Päivitetty 29-12-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 961 Näytöt
Integraation aktivointi Huom. Netvisor rajapinnan käyttö edellyttää Netvisorista Professional tai Premium pakettia.   Netvisor: 1. Kirjaudu sisään Netvisoriin 2. Aktivoi Visma Pay integraatio päälle kohdasta Yritysvalikko > Rajapintaresurssien oikeudet 3. Etsi Valmiit integraatiot kohdasta Visma Pay ja salli integraatio klikkaamalla painiketta Integraatio estetty 4. Painike muuttuu siniseksi ja tekstiksi muuttuu Integraatio sallittu 5. Nyt rajapinta-avaimet on luotu ja löydät ne kohdasta Yritysvalikko > Ohjelmistorajapinta ja tunnisteet 6. Suosittelemme myös luomaan oman Tositelajin Visma Payn tapahtumille kirjanpidon seurannan helpottamiseksi   Visma Pay: 1. Kirjaudu Visma Pay kauppiasportaaliin ja siirry kohtaan Integraatiot 2. Syötä Netvisorista rajapinnan Käyttäjätunniste ja Avain ja tallenna yhteysasetukset 3. Integraatio Netvisoriin aktivoituu ja pääset määrittämään tiliasetuksiin tositelajin sekä kirjanpitotilit myyntitapahtumille 4. Tallenna tiliasetukset   Kirjanpitotilien asettaminen Visma Pay kauppiasportaalisssa Kirjanpitotilit ja tositelajit on hyvä katsoa läpi yhdessä kirjanpitäjän kanssa, jotta tapahtumat menevät oikeille kirjanpitotileille. Tapahtumat viedään Netvisoriin Brutto-tiliöintinä, joka tarkoittaa sitä, että Netvisor laskee verollisesta summasta ALV:n osuuden ja merkitsee sen ALV-velaksi. Netvisor oikaisee myös mahdolliset pyöristyserot automaattisesti. Integraation toimiminen edellyttää, että Visma Payn maksurajapintaan välitetään tuotetiedot, jotta Visma Pay osaa ohjata tapahtumat oikein Netvisoriin.   Maksupalautukset viedään omina kirjanpitotositteina Netvisoriin. Mikäli maksupalautuksessa hyvitetään tuote, niin se ohjataan tuotteelle määritetyn verokannan mukaisesti. Mikäli maksupalautuksessa palautetaan summa ilman tuotetietoja, niin maksupalautus kohdistuu verottomalle myyntitilille.   Asetusten selitteet: Tositelaji Tositelaji, jolle tosite muodostetaan. Suositellaan luomaan Netvisorissa oma tositelaji Visma Pay maksuille, jotta kirjanpidon tapahtumien seuranta on vaivattomampaa. Myynnit 24% * Alv 24% myynnit ohjataan tälle tilille. Myynnit 14% * Alv 14% myynnit ohjataan tälle tilille. Myynnit 10% * Alv 10% myynnit ohjataan tälle tilille. Verottomat * myynnit Verottomat myynnit ohjataan tälle tilille. Mikäli maksutapahtuman tiedoissa ei ole verokantaa määritetty, niin käytetään tätä tiliä. Visma Pay provisiot Tilitysajojen yhteydessä lasketaan maksutapahtuman kulut ja ohjataan tälle kirjanpidon tilille. Verkkomaksujen saamiset Myyntitapahtumien saamistili Visma Payn kautta maksetuille myyntitapahtumille. * Sama kirjanpidon tili voi olla kaikissa eri myyntitapahtumissa (24%, 14%, 10%, veroton). Netvisor erottelee tapahtumat alv:n mukaisesti omille riveilleen.
Näytä koko artikkeli
24-11-2022 11:10 (Päivitetty 20-01-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1401 Näytöt
  Integraatio Netvisoriin Kun aktivoit integraation, niin Visma Payn kautta tulleet maksutapahtumat siirretään automaattisesti myyntitositteiksi Netvisoriin. Integraatio niputtaa aina päivän myynnit yhteen ja muodostaa päivämyynneistä tositteen seuraavana yönä. Näin yritykselläsi on aina Visma Payn kautta maksetut myyntitapahtumat tositteina Netvisorissa.   Visma Payn tilitysajon yhteydessä, integraatio muodostaa komissioiden osuudesta tositteen kirjanpitoosi ja näin ollen verkkokauppa-saamiset saadaan täsmäytettyä.   Huom. Netvisor rajapinnan käyttö edellyttää Netvisorista Professional tai Premium pakettia. Miten integraatio toimii? Kun integraatio aktivoidaan, niin Visma Pay noutaa Netvisorista tilikartan ja tositelajit. Voit määritellä siis haluamasi tositelajin, johon Visma Payn kautta tulleet tositteet muodostetaan. Pääset myös valitsemaan kirjanpitotilit, joihin tapahtumat ohjataan. Nämä on hyvä katsoa yhdessä kirjanpitäjäsi kanssa.   Laajempi käyttöönotto-ohjeistus löytyy täältä >>> Miten integraatio aktivoidaan? Netvisor: Kirjaudu sisään Netvisoriin Aktivoi Visma Pay integraatio päälle kohdasta Yritysvalikko > Rajapintaresurssien oikeudet Etsi Valmiit integraatiot kohdasta Visma Pay ja salli integraatio klikkaamalla painiketta Integraatio estetty Painike muuttuu siniseksi ja tekstiksi muuttuu Integraatio sallittu Nyt rajapinta-avaimet on luotu ja löydät ne kohdasta Yritysvalikko > Ohjelmistorajapinta ja tunnisteet Suosittelemme myös luomaan oman Tositelajin Visma Payn tapahtumille kirjanpidon seurannan helpottamiseksi Visma Pay: Kirjaudu Visma Pay kauppiasportaaliin ja siirry kohtaan Integraatiot Syötä Netvisorista rajapinnan Käyttäjätunniste ja Avain ja tallenna yhteysasetukset Integraatio Netvisoriin aktivoituu ja pääset määrittämään tiliasetuksiin tositelajin sekä kirjanpitotilit myyntitapahtumille Tallenna tiliasetukset
Näytä koko artikkeli
24-11-2022 11:10 (Päivitetty 20-01-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 854 Näytöt