Minun alueeni
Apu

Visma Pay käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Miten voin palauttaa maksutapahtuman kokonaisuudessaan? 1. Kirjaudu kauppiasportaaliin osoitteessa www.vismapay.com  2. Mene "Maksut"-välilehdelle   3. Etsi hyvitettävä maksutapahtuma haluamasi hakukenttiä käyttämällä    4. Kun löydät oikean maksutapahtuman, klikkaa se auki ja tarkista oikean yläkulman välilehdeltä "Asiakkaan tiedot", että kyseessä on varmasti oikean henkilön maksu.   5. Vasemmassa alakulmassa on painike "Hyvitä maksu".   6. Visma Pay prosessoi hyvitykset yhden pankkipäivän kuluessa.   Maksutapahtuman voi siis palauttaa ostajalle kokonaisuudessaan kauppiasportaalin kautta pois lukien S-Pankin ja Ålandsbankenin kautta suoritetut maksut. Näillä maksutavoilla palauttamisesta voit sopia suoraan ostajan kanssa ja tehdä palautuksen tilisiirtona. Pankkitapahtumien hyvitys tapahtuu asiakkaan tilille muutaman pankkipäivän kuluessa, jos asiakkaalla on käytössä Osuuspankki, Nordea tai OmaSäästöpankki. Muiden pankkien maksuissa asiakkaalta pyydetään automaattisesti sähköpostitse tilinumero hyvityksen suorittamista varten. Hyvityspyynnön linkistä avautuvalla sivulla asiakas voi syöttää tilinumeronsa ja hyväksyä hyvityspyynnön.   Miten voin palauttaa maksutapahtuman osittain korttimaksujen, mobiilimaksujen ja laskun tai osamaksun osalta (ei pankkimaksuille)? Kauppiasportaali tukee osittaista palauttamista korttimaksujen, laskun ja osamaksun osalta. Voit palauttaa maksun tällaisen maksun tietyllä summalla kauppiasportaalista seuraavasti:   1. Kirjaudu kauppiasportaaliin ja siirry "Maksut"-välilehdelle.   2. Etsi hyvitettävä maksutapahtuma haluamasi hakukenttiä käyttämällä    3. Kun löydät oikean maksutapahtuman, klikkaa se auki ja tarkista oikean yläkulman välilehdeltä "Asiakkaan tiedot" että kyseessä on varmasti oikean henkilön maksu.   4. Vasemmassa alakulmassa on painike "Hyvitä maksu". 5. Avautuvasta hyvityslomakkeesta voit valita mille summalle hyvitys tehdään.    Hyvitystapahtumaa ei voi peruuttaa enää jälkikäteen, joten tarkistathan hyvitettävän summan huolellisesti. Visma Pay prosessoi tapahtuman aiemmin mainittujen toimien jälkeen.     Kuinka pitkä aikaraja maksuttomalle palautuksen tekemiselle on? Maksutapahtuman voi palauttaa maksutta vähintään 45 vuorokauden ajan. Osa maksutavoista mahdollistaa pidemmänkin palautusajan, eikä Visma Pay rajoita palautusaikaa.   Miten aktivoin kehittyneen maksupalautusten hallinnan? Kehittynyt maksupalautusten hallinta mahdollistaa kauppiaalle osa- ja kokohyvitykset kaikille maksutavoille. Kauppias voi myös halutessaan tehdä hyvityksen tuoteriveittäin, jolloin tuotetiedot välitetään tilitysrajapintaan.   Kehittyneen maksupalautusten hallinnan saat käyttöösi 10,00 € kuukausihintaan olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen helpdesk@vismapay.com. Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 09 3154 2037 arkisin klo 9-16.  
Näytä koko artikkeli
30-12-2021 13:22 (Päivitetty 07-02-2024)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2060 Näytöt
Visma Payn palvelussa sinulla on käytössä verkkomaksujen hyvitysominaisuus, jonka avulla voit tehdä hyvityksiä kokonaan kaikille maksutavoille, pois lukien S-pankki ja Ålandsbanken. Lisäpalveluna voit myös hankkia itsellesi kehittyneen maksupalautusten hallinnan, jonka voit aktivoida ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Kehittynyt maksupalautusten hallinta helpottaa kauppiaan arkea monissa tilanteissa alla olevan taulukon mukaisesti:         Kuinka aktivoin kehittyneen maksupalautusten hallinnan? Kehittyneen maksupalautusten hallinnan saat käyttöösi 10,00 € kuukausihintaan olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen helpdesk@vismapay.com. Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 09 3154 2037 arkisin klo 9-16. Voit ottaa yhteyttä myös verkkosivuiltamme https://www.vismapay.fi/yhteystiedot  
Näytä koko artikkeli
26-04-2021 14:52 (Päivitetty 29-12-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2084 Näytöt
Kehittynyt maksupalautusten hallinta mahdollistaa kauppiaalle osa- ja kokohyvitykset kaikille maksutavoille. Kauppias voi myös halutessaan tehdä hyvityksen tuoteriveittäin, jolloin tuotetiedot välitetään tilitysrajapintaan. Ilman kehittynyttä palautusten hallintaa osa- tai kokohyvityksen voi tehdä vain summakohtaisesti korttimaksuille sekä laskuille.   Kehittyneen maksupalautusten hallinnan saat käyttöösi 10,00 € kuukausihintaan olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen helpdesk@vismapay.com. Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 09 3154 2037 arkisin klo 9-16.
Näytä koko artikkeli
17-06-2021 08:56 (Päivitetty 29-12-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 890 Näytöt
Kauppias voi palauttaa maksun tekemällä hyvityksen kauppiasportaalista seuraavasti:   1. Kirjaudu kauppiasportaaliin osoitteessa www.vismapay.com    2. Mene "Maksut"-välilehdelle   3. Etsi hyvitettävä maksutapahtuma haluamiasi hakukenttiä käyttämällä    4. Kun löydät oikean maksutapahtuman, klikkaa se auki ja tarkista oikean yläkulman välilehdeltä "Asiakkaan tiedot" että kyseessä on varmasti oikean henkilön maksu.   5. Vasemmassa alakulmassa on painike "Hyvitä maksu".   6. Avautuvasta hyvityslomakkeesta voit valita tehdäänkö hyvitys tuoterivien vai summan perusteella. Hyvityksen voi tehdä tuoterivien perusteella, mikäli tuote-erittely on toimitettu maksuvaiheessa.     7. Hyvityksen luomisen jälkeen raha palautuu asiakkaan tilille muutaman pankkipäivän kuluessa, jos asiakkaalla on käytössä Osuuspankki, Nordea tai OmaSäästöpankki. Muiden pankkien maksuissa asiakkaalta pyydetään automaattisesti sähköpostitse tilinumero hyvityksen suorittamista varten. Hyvityspyynnön linkistä avautuvalla sivulla asiakas voi syöttää tilinumeronsa ja hyväksyä hyvityspyynnön.   8. Mikäli asiakas hylkää hyvityspyynnön, näyttää hyvitystapahtuma portaalissa seuraavalta. Hyvitystapahtumassa on nähtävissä mm. hyvityksen tila ja asiakkaan antama kommentti hylkäyksen syystä.    9. Mikäli asiakas hyväksyy hyvityspyynnön, näyttää hyvitystapahtuma portaalissa seuraavalta:   10. Visma Pay prosessoi hyvitykset yhden pankkipäivän kuluessa.   Kuinka aktivoin kehittyneen maksupalautusten hallinnan?   Kehittyneen maksupalautusten hallinnan saat käyttöösi 10,00 € kuukausihintaan olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen helpdesk@vismapay.com. Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 09 3154 2037 arkisin klo 9-16.
Näytä koko artikkeli
30-12-2021 13:31 (Päivitetty 29-12-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1203 Näytöt
Mikäli havaitset virheen luodussa hyvityspyynnössä esimerkiksi tuotteiden, summan tai asiakkaan sähköpostin osalta, voit perua hyvityspyynnön valitsemalla Maksun yksityiskohdat -sivulta löytyvästä hyvityslistauksesta “Näytä hyvitys”. Valitse hyvitystapahtuman sivulta “Peru hyvityspyyntö”.   Asiakas saa sähköpostiinsa ilmoituksen hyvityspyynnön perumisesta. Aiemmin lähetetystä hyvityspyyntöviestin linkistä ei perumisen jälkeen enää pysty hyväksymään hyvityspyyntöä.
Näytä koko artikkeli
30-12-2021 13:40 (Päivitetty 24-05-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 463 Näytöt
Osassa hyvitystapahtumia lähtee asiakkaalle hyvityspyyntösähköposti. Tarvittaessa voit lähettää tämän sähköpostin uudelleen klikkaamalla kauppiasportaalista “Lähetä hyvityspyyntösähköposti uudelleen” ja syöttämällä asiakkaan sähköpostin.   Vaihtoehtoisesti voit suoraan lähettää hyvitystapahtuman yhteydessä näkyvän hyvityslinkin asiakkaalle. Voit myös hyväksyä hyvityksen klikkaamalla hyvityslinkkiä ja syöttämällä asiakkaan nimen ja asiakkaan IBAN -tilinumeron lomakkeelle.
Näytä koko artikkeli
30-12-2021 13:53 (Päivitetty 24-02-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 493 Näytöt
Maksutapahtuman voi palauttaa maksutta vähintään 45 vuorokauden ajan. Osa maksutavoista mahdollistaa pidemmänkin palautusajan, eikä Visma Pay rajoita palautusaikaa.
Näytä koko artikkeli
13-01-2022 10:35
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 555 Näytöt
Asiakas (tilauksen maksaja) voi pyytää kauppiaalta hyvitystä helposti suoraan Visma Pay -palvelun kautta, mikäli kauppiaalla on käytössä kehittynyt maksupalautusten hallinta ja kauppias on ottanut käyttöön "Salli asiakkaan tehdä hyvitysehdotus maksuvahvistuksesta"-asetuksen. Asetuksen ollessa käytössä asiakas saa sähköpostiinsa maksuvahvistuksen yhteydessä linkin, jonka kautta asiakas voi pyytää hyvitystä tilaukselleen kunnes tilauksen koko summa on palautettu. Asiakas avaa maksuvahvistuksen linkin, jolloin seuraavanlainen näkymä avautuu. Näkymässä on nähtävissä mm. kauppiaan yhteystiedot sekä tilauserittely.    Asiakas valitsee pyytääkö hyvityksen tuotteiden vai summan mukaan. Tuotteiden mukaan hyvittäessä asiakas näkee hyvityksen summan heti lisättyään tuotteita hyvitettäväksi.   Summan mukaan hyvitettäessä näkymä on seuraavanlainen:   Valittuaan hyvityksen tuotteet tai summan asiakas syöttää hyvitysmaksun saajan nimen ja tilinumeron IBAN-muodossa. Asiakas voi halutessaan täyttää lisätietokenttään tietoja hyvityksestä, tilauksesta tai palautuksen syystä.   Asiakkaan lähetettyä hyvityspyynnön, kauppiaan asiakaspalvelun sähköpostiin lähetetään viesti uudesta hyvityspyynnöstä. Sähköpostin lisäksi kauppias näkee ilmoituksen hyvityspyynnöstä kauppiasportaalin etusivulla.   Hyvitykset-sivu näyttää kaikki hyvitystapahtumat ja listaa sekä kauppiaan että asiakkaiden hyväksyntää odottavat hyvityspyynnöt.   Hyvityksen avaamalla kauppias näkee pyynnön yksityiskohdat, kuten asiakkaan pyyntöön liittämän viestin sekä tuoterivit. Hyvitys hyväksytään valitsemalla “Hyväksy hyvityspyyntö” ja evätään valitsemalla “Peru hyvityspyyntö”.    Asiakas saa sähköpostiinsa tiedon hyvityspyynnön hyväksymisestä tai eväämisestä.  
Näytä koko artikkeli
30-12-2021 13:51
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 659 Näytöt