peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Ensimmäiset äänestyksessä olleet ideat on käsitelty

tekijä Heikki Laakkonen

Ensimmäisen äänestyskierroksen ideat on käsitelty Visma.net ERP tuotekehityksen kanssa.

 

Suuret kiitokset kaikille ideoita avanneille sekä niitä peukuttaneille. Tämä on erittäin helppo ja läpinäkyvä tapa saada tärkeää priorisoitua tietoa suoraan ohjelmiston käyttäjiltä. 👍

 

Muutamia näkökulmia avatuista ideoista ensimmäisen kierroksen jälkeen. Tavoitteena on kehittää prosessia jatkuvasti jokaisen kierroksen yhteydessä.

 

1. Osa ideoista on jo ratkaistavissa nykyisellä toiminnallisuudella

Huomasimme, että osa raportoiduista toiveista on jo mahdollista toteuttaa nykyisellä toiminnallisuudella tai samaan lopputulokseen ja tavoitteeseen päästään toisella toiminnolla. Näitä varten pyrimme avaamaan käyttövinkkejä, jotta tieto menee samalla koko käyttäjäkunnalle. Toisaalta osa tarpeista vaatii hieman lisätietoa asiakkaan puolelta. Suosittelen olemaan yhteydessä sovellustukeen ennen idean avaamista ja mikäli sovellustuen kanssa toteatte, että tarvetta ei voida ratkaista nykyisellä toiminnallisuudella, niin siitä kannattaa avata idea.

 

2. Osa ideoista liittyy meneillään oleviin kehityksiin

Olemme parhaillaan tekemässä suuria parannuksia esimerkiksi maksatukseen sekä myyntitilauksiin. Käyttöliittymät tulevat uudistumaan ja toiminnot laajentumaan. Osa ideoista oli jo käsitelty tuotekehityksen kanssa ja tarpeet ovat jo tuotekehityksen tiedossa. Tämän lisäksi saimme tällä kierroksella myös uusia tärkeitä näkökulmia, jotka veimme tuotekehityksen tiedoksi. Ideoita ei välttämättä tulla toteuttamaan täysin ehdotetulla tavalla, vaan esimerkiksi suuremmalla käyttöliittymä- ja toimintamuutoksella. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää kuvata ideassa taustalla oleva ongelma ja miten se vaikuttaa työntekoon.

 

3. Kannattaa panostaa ongelman kuvaukseen

Ohjelmiston kehityksessä yhtenä tärkeänä tavoitteena on helppokäyttöisyys. Tähän päästään, kun ohjelmiston kaikki osiot ovat yhtenäisiä perustoiminnoiltaan, ohjelmistossa on mahdollisimman vähän parametreja ja ohjelmisto ohjaa käyttäjän tekemistä. Tuloksena käyttö on tehokasta ja virheiden määrä saadaan minimoitua. Ehdotetut ratkaisuehdotukset eivät tämän vuoksi usein toteudu sellaisenaan, mutta tuotekehityksen täytyy tietää tarkasti, mitä ongelmia he yrittävät ratkaista. Esimerkkinä mitä tietoja myyjä tarvitsee pystyäkseen vahvistamaan tilauksen asiakkaalle mahdollisimman nopeasti.

 

Ennen seuraavan idean avausta kannattaa vielä lukaista läpi ohjeet. Linkki ohjeeseen löytyy ideat-sivulla Lue lisää.. linkin kautta.

 

https://community.visma.com/t5/Visma-net-kayttovinkit/Ohje-uuden-Idean-kirjaamiseen/ta-p/341705

 

Heikki Laakkonen

Visma.net ERP tuotepäällikkö