peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Visma.net käyttövinkit

Lajitteluperuste:
updated by Jukka Taivassalo VISMA ‎09-01-2020 11:26
Yleistä Ohjelmassa on mahdollista kirjata pois senttieroja tai jopa kokonaisia laskuja luottotappioiksi Saldonkorjauksella.    *Alv-kirjausta tällä toiminnolla tosin ei vielä tässä vaiheessa voi tehdä, se on tällä hetkellä kehityksessä. Mahdollinen Alv-kirjaus tulee tehdä manuaalisesti Kirjanpidon Tositteet ikkunassa.     Tässä ohjeessa kirjataan koko lasku luottotappioksi, mutta se voi myös olla muutaman euron tai sentin saldon poisto.   Myyntireskontra - Rekisterit - Asiakkaat Asiakkaalle  valitaan asetus Ota saldonkorjaus käyttöön ja määritellään Saldonkorjausraja.   Myyntireskontra - Asetukset - Syykoodit Sykoodit ikkunassa on oletuksena syykodeeja. Luottotappion Käyttö tulee olla Saldon poisto ja tässä voi myös määritellä halutun kirjanpidon tilin.   Myyntireskontra - Prosessit - Saldonkorjaus. Saldonkorjaus ikkunassa valitaan Tyyppi; Saldon poisto, Asiakas ja Tositepvm. Valitaan rivi ja klikataan Suorita.     Myyntilaskulle muodostuu suoritus tyypillä Saldon poisto ja lasku menee Suljettu tilaan.      Tässä Saldon poiston kirjanpidon tosite.  
Näytä koko artikkeli
Jukka Taivassalo VISMA
Yleistä Ohjelmassa on mahdollista muokata kirjanpidon tositteita Muokkaa tilitapahtumia ominaisuuden kautta. Jos ei halua tehdä virheellisestä hyvitys tositetta voi esimerkiksi vain muokata seurantakohdetta tai tiliä tällä toiminnolla.   Muokkaa tilitapahtumia Kirjanpito - Tapahtumat - Tositteet Muokataan alkuperäisen tositeen tilitapahtumia. Muutetaan seurantakohde (tai tili) halutulle riville. Kun muutokset on tehty valitaan Suorita. Muodostuu uusi tosite Kirjanpitoon. Lopuksi tosite hyväksytään.  
Näytä koko artikkeli
Jukka Taivassalo VISMA
Yleistä Kun Ostoreskontran Käsittele maksut ikkunassa on muodostanut maksuerän ja siitä on muodostunut jokaiselle maksulle oma maksutosite. Jos näitä maksutositteita (Ostoreskontra - Tapahtumat - Maksut) haluaa poistaa tai hyväksyä manuaalisesti pitää seuraava asetus käydä hetkellisesti muuttamassa.   Maksutavat Kassa- ja pankkitilien hallinta - Asetukset - Maksutavat Valitaan oikea Maksutavan tunnus. Ostoreskontran asetukset välilehdellä valitaan asetus “Ei pakollinen”. Tämän jälkeen maksuja voi poistaa tai hyväksyä manuaalisesti kirjanpitoon. Tämä asetus pitää palauttaa “Muodosta maksuerä” kohtaan kun toimenpiteet on tehty. Muuten maksuja ei voi tällä maksutavalla lähettää AutoPayn kautta.
Näytä koko artikkeli
Jukka Taivassalo VISMA
Yleistä Ohjelmassa on oletuksena numerosarjoja eri moduuleille, tapahtuma- ja lasku tyypeille. Niitä voi halutessaan myös lisätä itse. Tässä ohjeistus kuinka oman hyvityslasku numerosarjan voi perustaa Myyntireskontraan. Oletus numerosarjoja voi myös muokata ja lisätä uuden numeroinnin esim. uudelle tilikaudelle.   Numerosarjat Määritykset - Asetukset - Numerosarjat Mennään suoraan Numerosarjat ikkunaan. Tai Myyntireskontran asetusten kautta klikkaamalla kynä ikonia. Lisätään uusi tietue (tai muokataan olemassa olevaa). Syötetään uudelle numerosarjalle tiedot ja tallennetaan. Rivejä voi lisätä enempi kuten tässä, jolloin laskut 1.1.2020 alkaen käyttävät 200000 numerosarjaa. Valitaan uusi muodostettu numerosarja Hyvityslaskuille.
Näytä koko artikkeli
Jussi Salminen VISMA
Tässä lyhyt koonti vuodenvaihteen toimista. Visma.net ERPissä vuoden päätös tapahtuu automaattisesti, kun viimeinen tilikauden tilijakso suljetaan. Tämän takia tilikauden sulkeminen tulee tehdä vasta, kun yritys on valmis sulkemaan kirjapidon tilikauden. Tilikauden viimeisen jakson sulkeminen pitää tehdä muissa moduuleissa ennen kuin käyttäjä voi sulkea kirjanpidon jakson. Kaikkien moduulien yhtäaikainen sulkeminen on myös mahdollista. Tilijaksojen sulkeminen tehdään toiminnossa  Kirjanpito – Prosessit – Tilijaksojen sulkeminen.             Tilikauden sulkeminen saattaa sisältää seuraavia vaiheita - seuraavan vuoden tilijaksojen perustaminen ja ainakin yhden aktivoinnin (https://community.visma.com/t5/Visma-net-keskustelut/Uuden-tilikauden-avaaminen/m-p/191932#M96) - yrityksen oman tilikauden päätös –tehtävälistan mukaiset toimet - viimeisen tilijakson sulkeminen kirjanpidossa Tilikauden sulkeminen siirtää tilin Kuluvan tilikauden voitto/tappio saldon Edellisten tilikausien voitto/tappio tilille. Sen jälkeen Kuluvan tilikauden voitto/tappio tilin saldo nollautuu uudelle tilikaudlle. Tase-tilien saldot siirtyvät uudelle tilikaudelle, kun muiden tilien saldot nollautuvat. Kun tilikausi on päätetty, kannattaa harkita option Salli tiliöinti suljetuille kausille käyttöä.     Jos halutaan, että uuden tilikauden numeroinnit alkavat alusta, niin sen voi muuttaa kohdassa  Määritykset – Asetukset – Numerosarjat.
Näytä koko artikkeli
Jussi Salminen VISMA
Visma.net ERPin Help centren voi nykyisin avata selaimen omaan välilehteen. Tämän avulla ohjeiden lukemista ja ohjelman käyttöä on helpotettu.   Avaa ensin Help centre ja sitten Online-ohjeet.     Valitse sen jälkeen jokin ohjeiden aiheista.      Ikkunassa näkyy nyt punaisella merkitty kuvake, jota klikkaamalla selaimeen avautuu uusi välilehti.     Ohjeita pystyy selaamaan nyt riippumatta missä osiossa käyttäjä on.      
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎10-12-2019 13:04
Kysymys: Eräpäivärajauksen mukaan lasku pitäisi nousta mukaan maksatukseen Käsittele maksut-ikkunassa, mutta jostain syystä se ei ole valittavana.   Ratkaisu: Määritä Maksupäivä-suodatin samaksi päiväksi kuin Eräpäivä-suodatin. Voit myös jättää Eräpäivä-kenttä tyhjäksi ja Maksupäivä-kentässä valita päivämäärä mihin asti haluat laskut maksaa.    
Näytä koko artikkeli
Jussi Salminen VISMA
Kassa- ja pankkitilien hallinnassa voi piilottaa Käsittele tiliotteet -toiminnossa tapahtumia, jotka on käsitelty muualla. Joskus voi olla tarve palauttaa piilotettu tapahtuma käsittelyä varten.    Palauttaminen tapahtuu Kassa- ja pankkitilien hallinta - Prosessit - Tuo tiliotteet kohdassa.     Valitse seuraavaksi se tiliote, jolla tapahtuma on ollut.     Valitse sitten tapahtuma, joka on piilotettu ja klikkaa Näytä tapahtuma -painiketta.     Tapahtumalla ei ole enää tämän jälkeen Piilotettu-valintaa. Tallenna tekemäsi muutokset.   Tapahtuma on taas näkyvissä toimenpiteitä varten Käsittele tiliotteet -toiminnossa.  
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎25-11-2019 14:04
Liitteenä olevassa ohjeessa käydään läpi Hankintakulukoodien määritykset ja esimerkkejä hankintakulukoodien käytöstä.
Näytä koko artikkeli
Jussi Salminen VISMA
Ohjeessa kerrotaan kuinka toimittajapalautus tehdään ostolaskulle, joka on jo maksettu. Esimerkissä näytetään toimittajapalautus, joka maksettu kokonaisuudessaan.   Ostoreskontra | Ostolaskut Valitse kyseinen ostolasku Klikkaa Viitenumeroa avataksesi laskun     Muodosta hyvityslasku Toiminnot | Tee hyvityslasku toiminnon avulla.     Hyväksy Hyvityslasku, jolloin se kirjautuu kirjanpitoon.     Ostoreskontra | Maksut Avaa uusi maksu ja valitse sille tyypiksi Toimittajapalautus     Valitse toimittaja ja lisää maksulle rivi. Tositetyypiksi valitaan Hyvityslasku. Laskunro-kentässä haetaan aiemmin tehty hyvityslasku.     Syötä summa, joka on maksettu.     Hyväksymisen jälkeen Toimittajapalautus on Suljettu-tilassa. Tapahtumahistoria-välilehdellä näkyy Saldo-sarakkeessa nolla silloin kun hyvityslasku ja toimittajapalautus ovat olleet yhtä suuret.    
Näytä koko artikkeli
Joni Wolff MODERATOR
Ongelma: Käsittele maksut-ikkunassa kun yrittää luoda maksuerän, tulee virheilmoitus: "Maakoodi annettava pankkikoodia käytettäessä"   Ratkaisu: Tarkista maksuerässä olevien toimittajien IBAN-numero. Virhe tulee siitä että t oimittajan IBAN-numerossa on ylimääräinen välilyönti, IBAN-numero täytyy olla muodossa "FI1111111111111111", eli ilman välilyöntejä.
Näytä koko artikkeli
updated by Heikki Laakkonen VISMA ‎25-09-2019 15:23
Saapuville laskuille voidaan nyt tehdä toimittajakohtaisia sääntöjä. Määritykset perustuvat tietoihin, joita saapuvien laskujen aineistosta (lähde) löytyy ja niillä voidaan vaikuttaa seuraaviin arvoihin: Kulutili Seurantakohde Sijainti Projekti ja projektin tehtävä Jaksotuskoodi Ensisijainen hyväksyjä (tosite- ja rivitaso) Saapuvien laskujen säännöt on uusi näkymä, jossa voidaan määritellä erilaisia sääntöjä saapuville ostolaskuille. Toimittaja, Lähdekenttä laskulla, Ehto ja Arvo ovat pakollisia tietoja. Käytettävissä olevat laskun lähdekentät ja ehdot ovat nähtävissä valintalistoilta. Mikäli toimittajan eri säännöillä ilmenee ristiriitaa, sovelletaan sääntöä, jolla on korkeampi prioriteetti.   Alla olevassa esimerkissä halutaan ohjata lasku, jolta löytyy arvoissa mainitut puhelinnumerot, tietylle kirjanpidon tilille ja seurantakohteelle. Vinkki: käyttämällä puolipistettä ”;” voit määritellä Arvo-kenttään useampia eri arvoja.   Määritellyt säännöt ovat nähtävissä myös Toimittajatiedoissa omalla välilehdellään. Toimittajalla voi olla useita sääntöjä.   Saapuneet laskut – näkymässä on mahdollista sekä tarkastella toimittajan olemassa olevia sääntöjä (Näytä säännöt) että esikatsella saapuneelta laskulta, kuinka sääntö toimii (Esikatsele lasku).   Säännöt ovat muokattavissa ja mahdollinen muutos vaikuttaa myös tässä näkymässä oleviin laskuihin, kunnes niille on valittu ”Suorita” eli muodostettu laskut. Säännön muokkaus ei vaikuta laskuihin, jotka ovat ko. näkymästä jo käsitelty. Mikäli sääntöä ei haluta enää käyttää, voidaan siltä ottaa pois Aktiivinen-asetus. Kun lasku on muodostettu, näkyy sillä käytetty sääntö laskun Saapuneet-välilehdellä.  
Näytä koko artikkeli
Heikki Laakkonen VISMA
Ostolaskun tositepäivä ja tiliöintijakso määräytyvät Ostolaskun syöttöruudun vasemmassa osassa näkyvän “Pvm” -kentän arvon mukaan. Tilanteisiin, joissa laskun päivämäärä ja kustannuksille haluttu tiliöintijakso ovat eri kuukaudella, on syyskuun versiossa toteutettu ostolaskun syöttöön uusi kenttä “Laskun pvm”. Kyse on ns. arvopäivästä, jonka mukaan lasketaan maksuehdon mukainen eräpäivä, mahdollinen kassa-alepäivä ja maksupäivä.    Uuden kentän saa näkyviin aktivoimalla Ostoreskontran asetuksissa valinta “ Käytä laskun päivää maksuehtojen perustana”. Mikäli valintaa ei ole aktivoitu, ohjelma toimii kuten aiemmin eikä uusi “Laskun pvm” -kenttä ole näkyvillä.   “Laskun pvm”-kentän arvo on oletuksena sama kuin “Pvm”-kentän arvo, mutta tieto on muutettavissa. Mikäli “Pvm” ja “Laskun pvm” -kentissä on eri arvot, käyttäjälle näytetään siitä huomautus. Huomautus ei estä laskun kirjaamista.  
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎26-08-2019 14:56
Ongelma: Käytössä on EUR-pankkitili, josta maksetaan valuuttalaskuja, esim. USD, GBP. Pankin käyttämä valuuttakurssi ja maksama summa euroissa ei täsmää Visma.net ERP:ssa olevan maksun valuuttakurssiin ja eurosummaan. Ratkaisu: Syy siihen ettei valuuttamaksujen valuuttakurssit päivity maksuille, johtuu siitä että pankista tulee "positiivisia status raportteja" (pain.002) kun maksu on suoritettu pankissa. Pain.002 status raportissa ei tule valuuttakurssia, joten se aiheuttaa ongelmia, koska maksun tila muuttuu tuolloin Maksetuksi ja siitä lähtee ilmoitus Visma.net ERP:iin, mutta kurssi ei päivity.  Kannattaa sopia pankin kanssa että tilaraportteja maksujen suorittamista ei muodostettaisi pankissa.  Mutta vain luopua "positiivista palautteista" (positive feedback), eli kun maksu suoritetaan pankissa, edelleen muut pain.002 palautteet (perusvalikoima) pitää muodostua (vastaanotettu pankissa, hyväksytty, hylätty). Maksun tila päivittyy tämän jälkeen  tiliotteelta  ja sieltä tulee pankin käyttämä kurssi maksulle. Koska tiedot tulevat, ja maksut päivittyvät, tiliotteelta, suosituksemme on että pankki lähettäisi tiliotteet päivittäin tai viikottain.
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎19-08-2019 12:03
Visma.net ERP:ssa voit käyttää varastonkiertolajit ryhmittelemään varastotuotteet niiden varastonkiertonopeuden mukaan, esim. nopeakiertoiset tuotteet, normaalikiertoiset tuotteet ja hidaskiertoiset tuotteet. Varastonkiertolajit voidaan myös hyödyntää juoksevassa inventoinnissa.   Liitteenä ohje missä käydään läpi varastokiertolajien määrittäminen ja käyttö.
Näytä koko artikkeli
Joni Wolff MODERATOR
Ohjeessa kerrotaan miten asiakkaan alisuoritettu lasku voidaan kuitata pois reskontrasta saldokorjauksella, esim. jos asiakas on maksanut 0,01 liian vähän.   Myyntireskontra | Asetukset | Syykoodit Luo tarvittaessa uusi syykoodi(vit myös halutessasi käyttää olemassa oleva syykoodi) Anna koodi ja kuvaus Valitse Käyttö-kenttään: Luottotappio Valitse halutessasi mistä seurantakohde haetaan("R" oletuksella seurantakohde haetaan syykoodista) Valitse haluttu tili Määritä tarvittaessa seurantakohteen Myyntireskontra | Prosessit | Saldokorjaukset Valitse Tyyppi: Luottotappio Määritä haluttu päivämäärä korjaukselle Tositepvm-kentässä Valitse Syykoodi Valitse lasku ja klikkaa Suorita HUOM. jos asiakkaan lasku ei nouse mukaan Saldokorjaukset-ikkunaan, määritä Raja-kentän arvo korkeammaksi. Tarkista myös seuraavaa: Avaa Myyntirskontra | Rekisterit | Asiakkaat ja valitse ko. asiakas. Yleiset tiedot-välilehdellä, tarkista että 'Saldokorjausten kirjaus käyttöön' on valittu. Saldokorjaus-ajo muodostaa uuden tapahtuman Luottotappio-tyypillä(ja lasku menee Suljettu-tilaan) ikkunassa Myyntireskontra - Tapahtumat - Myyntilaskujen suoritukset. Saldokorjauksen kirjanpidon tosite tiliöityy seuraavasti: Myyntisaamiset-tili kredit Tili syykoodista debet
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎14-08-2019 10:06
Ohjeessa kerrotaan miten asiakkaan ylisuoritus voidaan kuitata pois reskontrasta saldokorjauksella, esim. jos asiakas on maksanut 0,01 liikaa.   Myyntireskontra | Asetukset | Syykoodit Luo tarvittaessa uusi syykoodi(voit myös halutessasi käyttää olemassa oleva syykoodi) Anna koodi ja kuvaus Valitse Käyttö-kenttään: Saldon korjaus Valitse mistä seurantakohde haetaan("R" oletuksella seurantakohde haetaan syykoodista) Valitse haluttu tili Määritä tarvittaessa seurantakohteen Klikkaa Tallenna   Myyntireskontra | Prosessit | Saldokorjaukset Valitse Tyyppi: Saldokorjaus Määritä haluttu päivämäärä korjaukselle Tositepvm-kenttään Valitse Syykoodi Valitse maksu ja klikkaa Suorita HUOM: jos asiakkaan maksu ei nouse mukaan Saldokorjaukset-ikkunaan, määritä Raja-kentän arvo korkeammaksi. Tarkista myös seuraavaa: Avaa Myyntirskontra | Rekisterit | Asiakkaat ja valitse ko. asiakas. Yleiset tiedot-välilehdellä, tarkista että 'Saldokorjausten kirjaus käyttöön' on valittu.   Saldokorjaus-ajo muodostaa uuden tapahtuman Saldokorjaus-tyypillä(ja maksu menee Suljettu-tilaan) ikkunassa Myyntireskontra | Tapahtumat | Myyntilaskut. Saldokorjauksen kirjanpidon tosite tiliöityy seuraavasti: Myyntisaamiset-tili debet Tili syykoodista kredit    
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎14-08-2019 09:41
Ostotilauksella valitaan Toiminnot - Tee vastaanotto, jonka jälkeen tulee virheilmoitus: "Ostotilausrivien lisäys epäonnistui"   Tässä tilanteessa kannattaa katsoa läpi tilauksella olevat tuotteet. Virheilmoitus tulee siitä että riveilllä on tuote/tuotteita joiden Tila on 'Ei ostoja', 'Passiivinen' tai 'Merkitty poistettavaksi'.     Muuta tuotteiden tilaksi 'Aktiivinen', jonka jälkeen vastaanoton luominen onnistuu.  
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎25-06-2019 15:17
Kun käytössä on maksutapa, jolla luodaan maksueriä jotka lähetetään maksettavaksi AutoPayhin, normaalisti ohjelma hyväksyy maksut automaattisesti sen mukaan kun AutoPay kuittaa maksut maksetuksi. Joskus voi tapahtua virheitä, missä maksu ei päivity AutoPayn tilaan mukaan(maksun tila AutoPayssa on 'Maksettu', mutta reskontrassa maksun tila on vielä 'Tulostettu').   Näissä tapauksissa voidaan tarvittaessa manuaalisesti hyväksyä maksut seuraavasti:   1. Avaa maksu ja tarkistaa mikä on maksun maksutapa 2. Avaa Valikko - Kassa- ja pankkitilien hallinta - Asetukset - Maksutavat. Valitse ko. maksun maksutapa 3. Avaa Ostoreskontran asetukset-välilehti, valitse optio 'Ei pakollinen' ja tallenna 4. Avaa maksu uudelleen ja voit nyt hyväksyä maksun. Kirjanpidon tosite muodostuu ja ostolasku ja maksun tila päivittyy. 5. Avaa maksutapa uudelleen ja Ostoreskontran asetukset-välilehdellä, valitse optio 'Muodosta maksuerä..' takaisin ja tallenna  
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎20-06-2019 10:25
Tässä käyttövinkissä käydään läpi miten lähetetään yksittäisiä tilauksia(osto-/myyntitilauksia) tai laskuja heti sen jälkeen kun sähköposti on muodostettu.   Esimerkissä lähetämme myyntitilauksen asiakkaalle. Nämä samat vaiheet pätee myös ostotilauksille ja laskuille.   Sähköpostitili-asetukset on määritetty järjestelmään ja olemme luoneet myyntitilauksen, jonka haluamme lähettää sähköpostitse. Valitse Toiminnot – Lähetä sähköpostilla, jolloin myyntitilauksen sähköposti muodostuu. Sähköposti näkyy kohdassa ’Toimenpiteet’(mutta se ei ole vielä lähtenyt asiakkaalle)   Napauta ’Toimenpiteet’ kohdasta, jolloin avautuu ikkuna, missä näkyy muodostettu sähköposti. Tuplaklikkaa ko. rivin kohdalla.   Ohjelma avaa sähköpostin. Tässä ikkunassa voidaan tarkistaa viestiä ja tarvittaessa valita Toiminnot – Peru lähetys, jolloin ohjelma poistaa sähköpostin. Valitse Toiminnot – Suorita, jolloin ohjelma lähettää sähköpostin asiakkaalle
Näytä koko artikkeli