peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Visma.net käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Nyt sinulla on mahdollisuus saada ilmoitus, kun Saapunet laskut -näytölle on tullut uusi ostolasku.   Käyttöönottotoimenpiteet Käyttöönotto vaatii Financials Administrator -oikeudet. Avaa Määritykset | Räätälöinti | Ilmoitukset. Ilmoituksien listalla on nyt kolme uutta valmista ilmoitusta, mutta niitä ei ole vielä aktivoitu.  Avaa ilmoitus ja ruksaa ilmoitus aktiiviseksi. Ilmoitus lähetetään oletuksena kaikille, joilla on Financials Administrator -rooli. Mikäli haluat valita ilmoituksen vastaanottajaksi käyttäjä, valitse Lähde=Käyttäjä, jolloin vastaanottoja-kenttään avautuu käyttäjälista. Tallenna ja sulje. Tee vastaavat toimenpiteet muille kaikille Saapuneet laskut -näytön ilmoituksille.  Kun uusi ostolasku saapuu, niin sinulle tulee ilmoitus näytön oikeaan yläkulmaan.   Klikkaamalla kuvaketta saat auki listan ilmoituksista. Ilmoituksesta pääsee suoraan Saapuneet laskut -näytölle. Käyttöönottamalla ilmoitukset, säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse käydä vilkaisemassa eri näytöillä onko sinulle tullut jotain toimenpiteitä vaativia tapahtumia.   Tavoitteena on kehittää ohjelmistoa automaation ja poikkeamienhallinnan suuntaan. Ohjelmisto asetetaan toimimaan automaattisesti käyttäjän asettamien sääntöjen mukaisesti ja käyttäjän tarvitsee vain reagoida poikkeamiin.   Lue Versiosaatteista lisää muista kehityksistä.
Näytä koko artikkeli
20-01-2021 07:42
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 68 Näytöt
Asiakkaalle voi määrittää Luotonvarmennussäännöt Asiakkaat - Yleiset tiedot välilehdellä. Valittavana on Luottoraja, Päivä yli eräpäivän tai näiden yhdistelmä. Asiakkaan tilan voi myös halutessa asettaa Luottokieltoon.     Kun Luotonvarmennussäännön kriteerit täyttyvät ohjelma varoittaa myyntilausta tai laskua tehdessä. Myyntitilaus menee Luottokiellossa tilaan ja lasku Pidossa tilaan, eikä sitä pysty hyväksyä.  
Näytä koko artikkeli
08-01-2021 10:23
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 72 Näytöt
Iso-Britannian eroaminen EU:sta aiheuttaa joitakin toimenpiteitä Visma.net ERP:ssä. Tapahtumia Iso-Britannian ja Suomen välillä ei ilmoiteta 1.1.2021 alkaen Intrastatissa, Alv-ilmoituksella eikä Alv-yhteenvetoilmoituksella. Jotta tapahtumat eivät nousisi raportointiin, tulee alla kerrotut toimenpiteet. Huomioitavaa on, että osan toimenpiteistä voi tehdä vasta kun joulukuun intrastat ja alv-yhteenvetoilmoitus on annettu.    1. Muuta GB toimittajien veroalue EU - > ei EU    Avaa Ostoreskontran prosesseista ikkuna Muuta toimittajan tietoja. Rajaa riveille GB toimittajat esim. suodattamalla maatiedolla. Valitse muuta veroaluetta ja valitse veroalueeseen 03 ei EU. Tarkista, että riveillä on ainoastaan GB toimittajia, paina Käsittele kaikki. Suosittelemme, lisäksi muuttamaan toimittajien toimittajaluokan mikäli käytössänne on oletusluokat eli toimittajat on jaettu EU ja ei EU toimittajiin. Tämä tulee tehdä manuaalisesti toimittaja kerrallaan.      2. Muuta GB asiakkaiden veroalue EU -> ei EU    Avaa Myyntireskontran prosesseista ikkuna Muuta asiakkaan tietoja. Rajaa riveille GB asiakkaat esim. suodattamalla maatiedolla. Valitse muuta tietoja kohtaan "Veroalue" ja valitse uuteen veroalueeseen 03 ei EU. Tarkista, että riveillä on ainoastaan GB asiakkaita paina Käsittele kaikki.   Suosittelemme lisäksi muuttamaan asiakkaiden asiakasluokan mikäli käytössänne on oletusluokat eli asiakkaat on jaettu EU ja ei EU asiakkaisiin.      3. Kun joulukuun alv yhteenvetoilmoitus on annettu, lisätään GB asiakkaille asetus "Ei alv-yhteenvetoilmoitukselle": Tällöin GB asiakkaiden myynnit eivät nouse tammikuun ilmoitukselle.     4. Poista Iso-Britannialta Intrastat asetus ja lisää maakodille XI kuvaus Pohjois-Irlanti    Avaa Maat/Postinumerot ikkuna. Hae maa GB ja poista Intrastat asetus kun joulukuun intrastat ilmoitus on tehty.      5. Vuonna 2020 syötetyt tilaukset   Järjestelmässä saattaa olla vuonna 2020 syötettyjä tapahtumia GB toimittajille/asiakkaille. Näille on tallentunut virheellinen veroalue mikäli tilaus laskutetaan vuoden 2021 puolella. Nämä tulee tarkistaa ja määrittää tilauksille oikea veroalue.   
Näytä koko artikkeli
08-01-2021 07:33
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 112 Näytöt
Saapuneet laskut ikkunaan voi jäädä laskuja virhe-tilaan, vaikka ne on muodostettu ostoreskontraan. Rivit saa piilotettua Saapuneiden tilasta; 'Virhe' valitsemalla rivin ja käyttämällä painiketta "Piilota virhe-tilaiset".    
Näytä koko artikkeli
17-12-2020 08:23
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 82 Näytöt
Ennen uuden kehitysidean kirjaamista, tarkista Communitystä hakutoiminnolla, onko samaa ideaa ehdotettu jo aiemmin.      Kirjoita luonnos kehitysideastasi. Kirjaathan vain yhden kehitysehdotuksen per idea. Mitä enemmän kerrot tietoa, sitä helpompi meidän on se ymmärtää ja käsitellä. Tarkista, että kuvaat vähintään seuraavat asiat:   Kuvaa ongelma, joka tulisi ratkaista. Kerro miksi kehitystä tarvitaan, mitä hyötyä ja lisäarvoa sillä tavoitellaan?  Kenelle ongelman ratkaisemisella tuotetaan hyötyä? Kuvaa ehdottamasi ratkaisu ja sen perustelut   Voit halutessasi liittää kuvaukseen esim. ruutukuvia tai luonnoksia. Huomioi, etteivät kuvat saa sisältää henkilötietoja (GDPR).   Kehitysideoita voidaan tuoda Visman toimesta äänestettäväksi, voit myös äänestämällä vaikuttaa tuotteen kehittämiseen.
Näytä koko artikkeli
02-12-2020 13:08
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 115 Näytöt
Käsittele tiliotteet ikkunaan on lisätty mahdollisuus piilottaa useampi rivi kerrallaan. Aikaisemmin rivin joutui poistamaan yksitellen mikäli piilotukselle ei ollut mahdollista tehdä automaattista sääntöä.  Piilotusta varten tarvitsee rivinäkymään ottaa uusi sarake "Piilota"-näkyviin.      Piilotettaville riveille laitetaan täppä Piilota sarakkeeseen ja painetaan Piilota valitut-painiketta, jolloin valitut rivit poistuvat näkyvistä. 
Näytä koko artikkeli
25-11-2020 06:54
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 75 Näytöt
Raporteilta halutaan usein suodattaa tietoja, esimerkiksi Ostoreskontran avoimia raportoitaessa ei haluta tulostaa mukaan ennakkomaksuja. Tällöin kannattaa hyödyntää raporteilta löytyviä Lisälajittelu ja suodattimet valikkoa.    Jos haluaa tulostaa esim. Ostoreskontran avoimet simuloiden raportin ilman ennakkomaksuja, tulee tehdä suodattimiin alla olevan kuvan mukainen rajaus.      Tehty suodatus kannattaa tallentaa malliksi, jotta rajausta ei aina tarvitse tehdä erikseen. Mallin saa tallennettua Tallenna malli-painikkeella. Mallille annetaan nimi ja mallin voi halutessaan asettaa oletukseksi ja sen voi jakaa myös toisille käyttäjille.      Ominaisuus on hyödynnettävissä myös myynnin raporteissa. Jos halutaan tulostaa esim. Tilauslista, jossa on vain tietyn myyjän tilaukset tietyltä ajalta, voi tiedon rajata alla olevan kuvan mukaisesti.   
Näytä koko artikkeli
23-11-2020 09:46 (Päivitetty 23-11-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 2 kehut
 • 94 Näytöt
Voit käyttää Kassa- ja pankkitilien hallinta - Rekisterit - Uusi odotettu kassatapahtuma, ikkunaa syöttääksesi tietoja kassatapahtumista, joita odotat lähitulevaisuudessa. Näitä tietoja käytetään vain parantamaan kassavirtaennusteita, jotka muuten perustuisivat järjestelmässä käytettävissä oleviin tositteisiin.  
Näytä koko artikkeli
20-11-2020 14:33
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 66 Näytöt
Visma.net ERP versiossa 8.26 lisättiin tuki monikielisyydelle. Tässä käyttövinkissä kerrotaan kuinka tilikarttaan saa tuotua englannin- ja ruotsinkielisen kuvauksen.    Tilien eri kielisistä nimistä tulee muodostaa excel-tiedosto, jossa jokaiselle kielelle on oma sarake. Sarakkeet kannattaa nimetä valmiiksi samalla tavalla kuin ne ovat järjestelmässä, Tilin kuvaus FI, Tilin kuvaus EN, Tilin kuvaus SV. Kannattaa myös tarkistaa, että tiedostossa on vain sellaisia tilejä, jotka löytyvät tilikartasta. Mikäli tilin kuvaus FI kentän jättää tyhjäksi, päivittää järjestelmä tyhjän tiedon tilin FI kuvaukseen.    Tiedoston sisäänluku tapahtuu Tilikartta-ikkunasta Lataa tietueet tiedostosta painikkeella.    Avautuvassa ikkunassa valitaan Choose file, haetaan excel tiedosto jossa nimet ovat, painetaan Siirrä. Yleiset asetukset-ikkunassa valitaan kuvan mukaiset arvot ja painetaan OK.        Seuraavaksi kohdistetaan excel-tiedoston (sarakkeen nimi) ja järjestelmän kentät (ominaisuuden nimi) ja painetaan OK. Mikäli kentät on nimetty samoilla nimillä kuin järjestelmän kentät, tunnistaa ohjelma ne automaattisesti. Kohdistuksen jälkeen painetaan OK ja tilikartta-ikkunan muutokset tallennetaan.        Tämän jälkeen tilien erikieliset kuvaukset näkyvät Käännökset valikossa      Huom! Pelkkä tilien kääntäminen ei riitä siihen, että kirjanpidon raportit esim. tuloslaskelma ja tase saataisiin erikielisinä. Raportit sisältävät paljon tekstikenttiä joille pitää syöttää käännökset järjestelmään rivistöissä.    
Näytä koko artikkeli
20-11-2020 07:23
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 71 Näytöt
Yleistä Monikielisyydellä on kolme käyttökohdetta Asiakkaille saa tulostettua ja lähetettyä sähköpostilla myyntiin ja laskutukseen liittyvistä dokumenteista asiakkaiden käyttämän kielen mukaiset dokumentit Toimittajille saa tulostettua tai lähetettyä sähköpostilla ostotilauksiin liittyvistä dokumenteista toimittajien käyttämän kielen mukaiset dokumentit Yrityksen työntekijät pystyvät käyttämään ohjelmistoa ja tulostamaan dokumentteja omalla kielellään Käyttöönotto Käyttöönottoa varten sinulla täytyy olla financials administrator rooli admin-työkalussa sekä system administrator rooli ERP:n sisällä. Avaa Järjestelmä | Järjestelmän kielet | Määritä kielet. Valitse oletuskieleksi yrityksesi yleisimmin käyttämä kieli eli normaalisti suomi.   Valitse muut kielet, joita kieliä haluat käyttää. Klikkaa [Käytä]. Aktivointi kestää pari minuuttia, kun tarvittavat tiedot perustetaan. Käyttöönotto on valmis, käyttöliittymään tule eri paikkoihin näkyville klikattava maakoodi, josta avautuu mahdollisuus syöttää erikieliset kuvaukset.   Käyttökohteita esim. Tuotenimet myynnissä: Kun tehdään myyntitilaus asiakkaalle, jonka kieli ei ole suomi, ohjelma hakee myyntirivin tuotteen kuvauksen kielikäännöksistä. Tuotenimet ostossa: Kun tehdään ostotilaus toimittajalle, jonka kieli ei ole suomi, ohjelma hakee ostorivin tuotteen kuvauksen kielikäännöksistä. Maksuehdot, toimitusehdot yms. kuvaukset voi kääntää asiakkaan ja toimittajan kielelle Tilikartan tilit sekä analyyttiset raporttien (esim. tuloslaskelma ja tase) otsikot voidaan kääntää eri kielille, jolloin käyttäjä näkee oman käyttäjäasetuksen mukaiset käännökset raporteista. Ohjelmassa olevat asiakkaan muokattavissa olevat asetukset kuten tuoteluokat, asiakasluokat, hintaluokat, tilaustyypit, ominaisuudet ja kyselyt voidaan kääntää käyttäjien eri kielille. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä muutoksia raportteihin ja lomakkeisiin, mikäli niihin ei ole muokattu erillistä käytäntöä kielisyydelle esimerkiksi ominaisuuksien avulla.
Näytä koko artikkeli
10-11-2020 14:43
 • 0 Vastaukset
 • 2 kehut
 • 111 Näytöt
Visma.net ERP:ssä on mahdollista sulkea kausia osto- ja myyntireskontrassa. Toimintoa voidaan käyttää kun halutaan sulkea jakso esim. kun alv-ilmoitusta aletaan valmistelemaan. Molemmista reskontrista löytyy prosessien alta tiliöintijaksojen sulkeminen      Ikkunassa valitaan jakso/jaksot jotka halutaan sulkea ja painetaan Sulje jaksot. Mikäli suljettavilla jaksoilla on hyväksymättömiä tositteita, jakso ei sulkeudu. Hyväksymättömät tositteet pääsee tarkistamaan Hyväksymättömät tositteet -painikkeesta.      Kirjanpidon prosessien alta löytyy oma Tiliöintijaksojen sulkeminen -ikkuna, josta saa suljettua koko tiliöintijakson kaikissa moduuleissa. Tästä ikkunasta näkee myös missä moduuleissa jaksot ovat suljettu.      Kun tiliöintijaksot on suljettu kirjanpidossakin, ei ohjelma anna enää kirjata tapahtumia ko jaksoille. Mikäli korjauksille on tarvetta, tarvitsee kirjanpidon asetuksissa laittaa asetus päälle "Salli tiliöinti suljetuille kausille". Paras ajankohta sulkea koko kirjanpito on tilinpäätöksen vahvistuksen jälkeen jolloin korjauksia ei enää tehdä.             
Näytä koko artikkeli
09-11-2020 16:19
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 114 Näytöt
  Rivitietojen tuomiseen voit ladata mallin lisäämällä rivin ostolaskulle ja klikata Vie Exceliin nappia. Tuonti on oikeanpuoleinen painike. Sama ohje toimii myös myyntilaskulla.      
Näytä koko artikkeli
13-10-2020 12:53
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 116 Näytöt
Visma.net ERP versioon 8.25 on lisätty Saldokorjaus-toiminto, jolla voidaan kuitata avoimia summia pois ostolaskuilta. Toimintoa voi käyttää esim. tilanteissa joissa kassa-alennuksellinen ostolasku on maksettu kassa-alennus eräpäivän jälkeen, mutta kassa-alennus on kuitenkin käytetty ja järjestelmä ei kuittaa laskuja suljetuksi Muodosta alv-hyvityslaskut –prosessissa. Toimintoa varten järjestelmä tarvitsee syykoodeja, joilta kirjaus saa vastatilin sekä seurantakohteen. Syykoodeja voi perustaa Myyntireskontran asetuksissa Syykoodit ikkunassa                         Lisäksi Ostoreskontran asetuksissa määritellään raja minkä alle jäävät avoimet saldot voi kirjata suoritetuiksi tällä toiminnolla. Asetuksissa määritellään myös oletussyykoodi, mutta kirjauksessa voi käyttää myös muita syykoodeja, esim. jos haluaa kirjata valuuttakurssierot tällä toiminnolla.     Ostolaskun toimintovalikkoon lisätty Saldokorjaus-toiminto. Toiminto on aktiivinen, mikäli ostolaskun avoinna oleva saldo on pienempi kuin mitä on asetuksiin määritelty saldokorjausrajaksi.           Valitsemalla Saldokorjauksen, aukeaa ostoreskontran maksut ruutu mihin annetaan saldokorjauksen tiedot eli syykoodi ja maksettu summa ja hyväksytään tapahtuma kirjanpitoon Hyväksy-painikkeella     
Näytä koko artikkeli
21-09-2020 17:15 (Päivitetty 21-09-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 206 Näytöt
Visma.net ERP versioon 8.25 on lisätty toimittajien IBAN tilinumeroiden validointi. Validointi tarkistaa, että syötetty IBAN tilinumero on muodollisesti oikein. Mikäli käyttäjä yrittää tallentaa toimittajalle virheellistä tilinumeroa, antaa järjestelmä alla olevan virheilmoituksen.              Järjestelmä antaa tallentaa tilinumeron, mutta maksatus virheelliselle tilille ei onnistu.      HUOM! Jo olemassa olevien toimittajien tilinumerot tulee validoida päivityksen jälkeen. Jollei tätä toimintoa suoriteta, Käsittele maksut näkymässä ei aktivoidu Muodosta maksut-painike.   Visma.net ERP:iin on lisätty uusi ikkuna (Ostoreskontra – Prosessit – Validoi toimittajan maksutiedot) missä tämän toiminnon voi suorittaa massana kaikille toimittajille.  Kyseiseen ikkunaan tulee listattuna kaikki toimittajat, joiden tilinumeroille järjestelmä ei ole vielä tehnyt validointia. Validointi aloitetaan painamalla Validoi kaikki -painiketta. Ensimmäisellä kerralla validointi saattaa kestää hetken. Validointi saattaa kestää hetken mikäli toimittajia on paljon.     Näkymään tullaan lisäämään myös Työntekijöiden IBAN tilin validointi.        
Näytä koko artikkeli
16-09-2020 06:39 (Päivitetty 21-09-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 2 kehut
 • 270 Näytöt
Geneeriseen kyselyn alapalkkiin on tehty mahdollisuus laskea esimerkiksi halutun kentän summa.   Esimerkki summan lisäämisestä Avaa kysely, johon haluat lisätä summan laskennan Lisää Tulostaulukko-välilehdelle sarake Alapalkkilaskenta Valitse kenttä/rivi, jota haluat käyttää laskennassa Valitse Alapalkkilaskentaan mitä haluat laskea esim. Summa ja tallenna   Kyselyn alapalkissa näkyy nyt valitun kentän summaus.    
Näytä koko artikkeli
16-09-2020 06:51
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 155 Näytöt
Visma.net ERP versioon 8.25 on lisätty tilaustyypeille kaksi uutta optiota, joiden avulla saadaan myyntitilaukselle kirjoitetut huomautukset kopioitumaan toimitukselle ja/tai laskulle.                                  Optio laitetaan päälle Tilaustyypit näkymässä. Kun asetuksen laittaa päälle, myyntitilaukselle kirjoitettu huomautus kopioituu toimitukselle. Tämä auttaa välittämään tietoa varastolle liittyen esim. tavarantoimitukseen.          Toimituksen huomautuksen saa avattua myös Käsittele toimituksia-ikkunasta, painamalla rivin alussa olevaa huomautus-kenttää.         
Näytä koko artikkeli
16-09-2020 06:37 (Päivitetty 16-09-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 136 Näytöt
Uusimmassa versiossa 8.24 on mahdollista aktivoida myyntilaskuille Arvopäivä kenttä, josta lasketaan eräpäivä. Vanha Pvm kenttä toimii tällöin tositepäivämääränä myyntilaskulle, joka määrittää tiliöintijakson, jolle liikevaihto kirjataan.   Uusi kenttä aktivoidaan Myyntireskontran asetukset näkymässä.      Tällöin Myyntilaskut näkymään ilmestyy uusi Arvopäivä kenttä        Huom! Raportoinnissa käytetään vanhaa pvm kenttää. Myös alv- ja EU yhteenvetoilmoitus käyttää samaa kenttää. Asiakkaille lähtevissä laskuissa käytetään uutta Arvopäivä kenttää mikäli asetus on aktivoitu.  Visma.net rajapinnasta uusi kenttä löytyy nimellä OrigInvoiceDate.  
Näytä koko artikkeli
25-06-2020 09:49
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 216 Näytöt
Ilmoitukset (Notifications) toiminnallisuutta laajennettiin eilen tiistaina 24.6.2020 julkaistussa versiossa. Nyt voit valita ilmoituksen vastaanottajaksi käyttäjän ja roolin lisäksi asiakirjan kuten esimerkiksi myyntitilauksen vastuuhenkilön.   Käyttövinkki 1 - Aktivoi järjestelmäilmoitus "Toimittajan maksutiedot poistettu" Avaa Määritykset | Ilmoitukset näyttö (vaatii administrator-roolin) Ilmoituksista löytyy oletuksena ns. järjestelmäilmoitukset Avaa haluamasi ilmoitus tuplaklikkaamalla riviä Virkistä vastaanottajalista rivien virkistä-painikkeesta Lisää vastaanottajiin haluamasi käyttäjät tai roolit Aktivoi ilmoitus Aktiivinen-valinnasta Kun tämä järjestelmäilmoitus on aktivoitu ja joku poistaa toimittajan pankkitilin, lähtee siitä ilmoitus valituille käyttäjille tai rooleille. Ilmoitus näkyy punaisena pallon ylävalikossa. Pääset toimittajan tietoihin klikkaamalla riviä. Kokeile myös aktivoida toimittajan pankkitilin muutoksen ilmoitus sekä muut hyödylliset järjestelmäilmoitukset.   Käyttövinkki 2 - Oma ilmoitus "Myyntitilaukseen liittyvä ostotilaus vastaanotettu" Olen myyjänä tehnyt myyntitilausrivistä suoraan ostotilauksen ja haluan ilmoituksen, kun ostotilaus on vastaanotettu. Avaa uusi ilmoitus + painikkeesta Valitse näytöksi Ostotilaukset Syötä ilmoitustunnus sekä nimi, josta tunnistat ilmoituksesi Syötä viesti, joka näkyy ilmoituksessa. Suurennuslasi-painikkeen alta löydät kaavaditorin, jolla voi hakea viestiin tietoja datasta Valitse Ehdot välilehdelle, että ilmoitus liipaistaan kun ostotilauksen tilaksi tulee lukittu Valitse vastaanottajat-välilehdelle vastaanottajan kohteeksi Tosite ja vastaanottajan haku myyntitilauksen tekijän sähköposti. Ostotilaus pitää siis tehdä suoraan myyntitilauksesta, jotta ostotilauksella on linkki myyntitilaukseen. Kun myyntitilauksesta on tehty ostotilaus ja ostotilaus vastaanotetaan, saa myyntitilauksen vastuuhenkilö ilmoituksen. Huomaa, että tässä vaiheessa liipaisu toimii vielä otsikkotasolla eli koko ostotilauksen tila pitää muuttua.   Kehitämme ilmoitukset-toiminnallisuutta ja otamme mielellään vastaan esimerkkejä ilmoituksista, jotka tehostavat työtänne. Voit lisätä ehdotuksen kommenttina tähän viestiin.  
Näytä koko artikkeli
24-06-2020 08:40
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 284 Näytöt
Nyt on mahdollista kopioida lomake eli esimerkiksi ostotilaus uudeksi ja lisätä se tulostettavaksi Ostotilaukset-näytölle. Kopiointi vaatii käyttäjällä System administrator oikeudet.   1. Tarkista, että sinulla on System administrator oikeudet Käyttäjät-näytöltä.   2. Mene Lomakkeet-työalueeseen ja klikkaa Näytä kaikki raportit. Lomakkeet-työalue löytyy Lisävalinnat-linkin kautta.   3. Valitse kopioitava lomake tai raportti. Oikean koodin löydät tulostamalla olemassa olevan lomakkeen ja katsomalla koodin selaimen linkistä. Klikkaa Kopioi raportti.   4. Kopioitu raportti saa uuden RE-alkuisen koodin. Anna raportille uusi nimi ja Tallenna. Kopioidut raportit löytyvät Custom reports -välilehdellä (käännös tulossa).   5. Seuraavaksi kopioitu raportti lisätään näytölle Määritykset | Add report to screen (käännös tulossa)   6. Raportti lisäyksessä valitaan ensin näyttö, johon lomake lisätään sekä tyyppi ja vaihe, milloin lomake on näkyvissä. Muiden tyyppien ja tilojen osalta raportti näkyy harmaana. Tällä tavalla voitte tehdä erilaisia lomakkeita eri tarkoituksiin. Tämän käyttövinkin liitteenä on listaus tyyppikoodeista sekä tiloista. Listaus auttaa valitsemaan oikeat tyypit ja tilat. Tässä esimerkissä on valittu NL On Hold, joka tarkoittaa normaalia pidossa-tilassa olevaa ostotilausta.   7. Lisää alaosaan rivi, anna lomakkeelle nimi ja valitse kopioitu RE-alkuinen lomake. Rivin lisäys täytyy tehdä kaikille tiloille, joissa haluaa uuden lomakkeen olevan tulostettavana.   8. Normaali-tyyppistä Pidossa-tilassa tilassa olevalla ostotilauksella näkyy nyt uusi lomake. Tulosta lomake ja pääset tekemään muokkauksia.   Voit tulostaa uuden lomakkeen ja lähteä muokkaamaan siitä haluamanlaista versiota. Lomakkeen voi liittää myös toimittajaan, jotta sähköpostin lähetys osaa poimia oikein lomakkeen.   Samalla periaatteella voit myös kopioida minkä tahansa lomakkeen tai raportin, tehdä siitä oman version ja sijoittaa sen mihin tahansa työalueeseen.
Näytä koko artikkeli
10-06-2020 12:04
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 313 Näytöt
Tässä ohjeessa kerrotaan miten maksu poistetaan / mitätöidään.   Kassa- ja pankkitilien hallinta - Asetukset - Maksutavat. Valitse kyseinen maksutapa ja mene Ostoreskontran asetukset välilehdelle. Muuta Muodosta maksuerä optio Ei pakollinen valintaan ja ota pois asetus Yksilöivä maksun viite pakollinen siksi aikaa kun maksua mitätöidään Sen jälkeen Mitätöi ja Poista -painikkeet vapautuu Maksut ikkunassa. Voit poistaa maksun, joka ei ole kirjautunut kirjanpitoon asti, jos se on kirjautunut niin maksu pitää mitätöidä.   Kun maksu on poistettu tai mitätöity, niin muista käydä muuttamassa optio Muodosta maksuerä takaisin maksutavalle, jotta maksuerän muodostaminen on taas päällä. Tämän jälkeen voit muodostaa uuden maksun ostolaskusta.  
Näytä koko artikkeli
08-06-2020 14:39
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 260 Näytöt