Mina produkter
Hjälp

Kommunikation – Grundinställningar för tidrapportering

26-11-2019 12:53 (Uppdaterad 26-11-2019)
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 1653 Visningar

Under verktyg - inställningar - kommunikation hittar ni grundinställningarna för de anställdas tidrapportering, generellt gäller det för alla företag i databasen.

 

image.png 

 

image.png

 

Tillåten tidsförskjutning anger hur många minuter man tillåter att en tidrapport kan registreras framåt i tiden. Exempel: En tidrapport registreras kl. 16.30 med en inställning på 00:15 det innebär att den anställde inte får ange att arbetspasset avslutas senare än kl. 16.45

 

image.png

 

Om rutan Fordonsnummer är obligatorisk är ikryssad så måste ett fordon anges när man registrerar in en tidrapport. En varningsruta visas om man försöker spara en tidrapport utan att ha angett ett fordonsnummer.

 

image.png

 

 

För varje chaufför kan man ange hur denne ska registrera sin arbetstid.

Tänk på att ni väljer personliga inställningar för tidrapportering under varje anställd.

Efter fullgjort arbetspass, kvittera pass eller stämpelklocka då ni lägger in personal.

 

 

För de som använder stämpelklockan tillämpas dessa regler:

 

image.png

 

Maximalt tillåten längd på arbetspass anger den maximala längden som utstämpling kan ske.

 

Instämpling före arbetspassets start anger vad som skall tillämpas när arbetstagaren stämplar in före den schemalagda tiden. Om använd aktuell tid väljs kommer den instämplade tiden att sättas på tidrapporten. Annars sätts den schemalagda starttiden.

 

Utstämpling före arbetspassets slut anger vad som ska tillämpas när arbetstagaren stämplar ut före den schemalagda tiden. Om använd aktuell tid väljs tid kommer den utstämplade tiden att sättas på tidrapporten. Annars sätts den schemalagda sluttiden.

 

Utstämpling efter arbetspasset slut anger vad som skall tillämpas när arbetstagaren stämplar ut efter den schemalagda tiden. Om använd aktuell tid väljs kommer den utstämplade tiden att sättas på tidrapporten. Annars sätts den schemalagda sluttiden.

 

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här