Mina produkter
Hjälp

Vilka lönebelopp uppdateras av TransPA när nya avtal träffas?

02-12-2020 11:55 (Uppdaterad 07-02-2024)
  • 0 Svar
  • 2 gilla
  • 3886 Visningar

Vi på TransPA har som strävan att göra det så enkelt som möjligt i er lönehantering och dit hör naturligtvis att tillhandahålla avtalsenliga belopp och hålla dessa uppdaterade i så stor utsträckning som möjligt. 

 

I samband att avtalsparterna omförhandlar avtal så tar vi ansvar för att de avtalsmässiga lönegrupperna som TransPA levereras med uppdateras så snart som möjligt efter träffat avtal. Detta sker så snart som möjligt efter att de nya beloppen blir kända, men vi väljer att uppdatera tills innevarande månads slutvecka infaller (typiskt 26:e tills sista dagen i månaden) för att inte störa pågående lönearbete.

 

OBS, notera

Ni har också fria händer att skapa egna lönegrupper och där ange valfria belopp och koppla dessa till era anställda. Observera att de ni själva skapat behöver ni också själva ansvara för att uppdatera.

 

Uppdatering av traktamentesbelopp, även skatteverkets

Ert specifika avtals traktamentesbelopp kan komma att uppdateras årligen, och sker då ofta vid årsskiftet och därmed utanför den sedvanliga avtalsrörelsen. TransPA uppdaterar traktamentesbelopp i stor utsträckning för samtliga här nedan nämnda avtal, både utifrån avtalsområde och när skatteverket uppdaterar sina skattefria delar. Ni kan behöva göra egna uppdateringar då nya belopp kommer. Ni hittar mer information om ert specifika avtal med detaljer nedan.

Lönegrupper som uppdateras av TransPA, Transportavtalet och utlandsavtalet

TransPA levereras idag med följande lönegrupper tillhörande Transportavtalet. I lönegrupperna ligger även belopp som avser utlandsavtalet. Samtliga dessa uppdateras av TransPA efter omförhandling: under förutsättningar att Grundlön/månad och ob-ersättning är samma belopp som föregående avtalsperiod.

 
OlofFrom_2-1682668088244.png

 


Lönegrupper som uppdateras av TransPA, Bussbranschavtalet

TransPA levereras idag med följande lönegrupper tillhörande Bussbranschavtalet. Samtliga dessa uppdateras av TransPA efter omförhandling: under förutsättningar att Grundlön/månad och ob-ersättning är samma belopp som föregående avtalsperiod.

 

Lönegrupper bussavtalet.png

Traktamentesbelopp, Bussbranschavtalet

Beloppen för traktamenten vid abonnemangskörning ligger i era lönegrupper och uppdateras härifrån. Bilden nedan visar de nya beloppen fr o m 2024-01-01 och det är endast "beställningstrafik p 3 övernattning", det markerade beloppet på 912kr här nedan som vi uppdaterar åt er. 

OBS! Om ni väljer att gå ifrån dessa avtalsmässiga belopp för halvdygn eller logi till annat ni önskar så behöver ni själva ta ansvar för att korrigera dessa efter TransPAs automatiska årliga uppdatering.

OlofFrom_0-1707300705789.png

 

Om ni berörs av de övriga tre här ovan som rör resetillägget utan övernattning så finns de uppskapade, var och en, som arbetsuppgifter i ert TransPA. För dessa behöver ni ta ett eget ansvar och uppdatera själva. Detta sker i register > arbetsuppgifter.

 

Lönegrupper som uppdateras av TransPA, Miljöavtalet

 

Vi uppdaterar också Miljöavtalet under förutsättning att namnet börjar med nedanstående och grundlön/månad, grundlön/timlön och ob-ersättningar är samma belopp som tidigare avtalsperiod.

 

A1. Miljö Begynnelselön

A2. Miljö 2 år i yrket

A3. Miljö 4 år i yrket

A4. Miljö 6 år i yrket

AB. Miljö B Förare

AD. Miljö under 18 år

 

Lönegrupper för miljöavtalet är inte standard i systemet, vill ni börja tillämpa miljöavtalet hör av er till support.transpa@visma.com så hjälper vi er med lönegrupperna. 

 

Avtalsmässiga belopp som ej uppdateras av TransPA

Viktigt att tänka på är att det finns andra avtalsmässiga belopp som inte ryms i TransPAs lönegrupper, utan istället är de angivna som arbetsuppgifter eller lönetillägg i programmet. Dessa uppdateras inte av TransPA utan här behöver ni själva ta ansvar för att de uppdateras med rätt belopp och vid rätt tillfälle.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här