avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny
Adam Slawek
 • 0 Svar
 • 0 gilla
 • 40 Visningar

HITTA KUNDEN

 

Du kan hitta kunder genom något av alternativen nedan:

 

 1. Gå in under Kunder i vänstra sidomenyn och välja den från kundlistan.
 2. Använda sökfältet uppe på sidan:

  För att snabbt hitta en kund i systemet kan man enkelt skriva in kundens namn i sökfältet, kunder med matchande namn visas sedan automatiskt under Kunder i denna lista. Klicka på kunden för att snabbt ta dig till kundkortet
   
  redigera kunder 1.JPG

   

   

 3. Via kundnamnet på rapporter, projket- och fakturavyer:

  När du är inne i systemet visas kundnamn i olika rapporter, projekt- och fakturavyer. Det går i regel alltid att klicka på ett kundnamn för att visa kundkortet. 

 

UPPDATERA KUNDKORTET

 

Kundkortet är uppdelad i fem sektioner. Varje sektion innehåller olika typer av kunduppgifter. Du redigerar enklast kundkortet genom att öppna en av sektionerna och uppdatera de befintliga uppgifterna.

 1. Kunduppgifter:
  Här kan du ange mer information om företaget, till exempel organisations- eller momsregistreringsnumret, om de har en företagswebbplats eller vilken bransch/industri de tillhör. De fördefinierade branscherna har definierats i systeminställningarna.
 2. Försäljning & projekt:
  På fliken Försäljning & Projekt visas alla pågående och avslutade försäljnings- och genomförandeprojekt för den aktuella kunden. Här kan du se alla försäljningsprojekt som pågår, alla projekt som har blivit beställda, alla avslutade projekt samt alla försäljningsprojekt som aldrig ledde till affär. De pågående projekten kan visas både i listform och som en gantt-vy genom att välja vy med knapparna till höger.
 3. Samarbete:
  På kundkortets flik Samarbete visas en sammanställning över alla projektaktiviteter från alla projekt som berör den aktuella kunden.
 4. Finanser:
  På kundkortets flik Finanser ser du en sammanfattning av finansiell information och prognoser om lönsamheten för den aktuella kunden baserat på kundens alla projekt och deras genomförda fakturering, rapporterade kostnader och prognosvärden. 
 5. Kundinställningar:

På kundkortets flik Kundinställningar finns ytterligare information om kunden, till exempel standardinställningar på kundnivå avseende faktureringsvillkor, kundens fakturamall och standardprislista samt information om kundens eventuella e-fakturaadress. 

 

Om du endast vill uppdatera basinformation om kunden, som kundnamn, beskrivning eller kundnummer gör du det genom att trycka på de uppgifterna uppe på kundkortet. 

 

redigera kunder 2.JPG

 

Vill du inaktivera, återaktivera eller ta bort en kund trycker du på tre prickar uppe på högra sidan av kundkortet. Tänk på att du inte kan ta bort kunder som är kopplade mot projekt. Sådana kunder kan endast inaktiveras och deras projekt ska stängas.

redigera kunder 3.JPG

 

Tänk på

 • Att möjligheten att uppdatera och radera kunder styrs av behörighetsnivåer.
Medverkande