Mina produkter
Hjälp

Skapa egna Nyckeltal (KPI:er) för analys

07-05-2019 16:55 (Uppdaterad 07-06-2021)
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1211 Visningar

För att utöka era möjligheter att följa upp verksamheten utifrån de begrepp och nyckeltal som är viktiga i er verksamhet kan ni skapa egna nyckeltal i Visma.net Project Management. Dessa kan sedan användas i rapporter och översikter. 

 

Om du har versionen Premium eller Enterprise kan du skapa egna nyckeltal från menyn Verktyg > Inställningar > Nyckeltal (KPI:er) > Skapa KPIer 

 

Nyckeltalen delas in i tre områden:

  • Projekt-KPI: Nyckeltal som visas i projektrapporter och projektöversikten
  • Faktura-KPI: Nyckeltal som visas i faktura och fakturarapporter
  • Användar-KPI - Nyckeltal som visas i tid- och användarrapporter

Klicka på knappen Lägg till nyckeltal överst i vyn och välj vilken typ du vill skapa. 

Ange ett namn för nyckeltalet och klicka i fältet Formel för att börja bygga upp nyckeltalet, om du har skapat några Anpassade fält för projekt har du möjlighet att inkludera dessa i formeln om du väljer Projekt-KPI. Läs mer om Anpassade fält.

 

Fältet Enhet kan lämnas tomt eller ange den enhet som ska visas i rapporter.

 

kpi.PNG

 

Efter att du har valt innehåll klickar du på pennan för att göra ytterligare urval för vad som ska inkluderas i formeln, t.ex. vilka källor som ska räknas med i begreppet Fakturering.

 

kpiigen.PNG

 

I avsnittet Användning av KPI kan du även välja vilka KPIer om ska vara synliga i de olika översikterna för att snabbt kunna få en överblick. 

 

Har du skapat egna KPIer av typen Projekt-KPI kan du även välja att visa dessa i fliken Finanser på projektet. Klicka på Välj värden och lägg till önskade värden, dessa är sedan direkt tillgängliga. 

 projektkpi.PNGflik.PNG

 

 

När du skapar en rapport kan du välja att lägga till dina egendefinierade KPIer från Värden under sektionen Anpassade KPIs i listan över möjliga rapportvärden.

 

KPI i rapporter.JPG

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här