avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Digital Innteksmelding - Eksempel - Omsorgs - / pleiepenger

18-01-2019 11:29 (Sist oppdatert 16-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 946 Visninger

Dette brukertipset er knyttet til artikkelen "Digital inntektsmelding" som er en utfyllende artikkel med beskrivelse av de forskjellige feltene i inntektsmeldingen. I artikkelen står det også beskrevet hvordan Visma Lønn beregner den gjennomsnittlige månedslønnen og gjennomsnittlige beløp for naturalytelser.

I dette brukertipset beskriver vi flere eksempler på hvilke faner på inntektsmeldingen du må ta for deg i de forskjellige problemstillingene vedr. foreldrepenger:

 

Eksempel 1

En ansatt har vært borte fra arbeid mer enn 10 dager på grunn av sykt barn. Arbeidsgiver betalt full lønn under fraværet og har krav til å få refundert fra den 11. dagen.

Når fraværet er registrert som beskrevet i artikkelen ovenfor så er det følgende faner som du må kontrollere:

  • Informasjon: Kontroller at beløpet i feltet "Beregnet inntekt pr. måned" er korrekt.
  • Omsorg/pleiepenger: Sett på haken for at "Arbeidsgiver har utbetalt pliktige dager". I feltet "Fraværsperiode" skal det angis datoene for fraværsperioden. Dersom den ansatte er borte f.eks. 4 timer hver dag, så må dette spesifiser under feltet "Delvis fravær". Her legges det inn dato og antall timer.
  • Naturalytelse: Kontroller at beløp(ene) er korrekt(e) og sett på haken for "Naturalytelse faller bort" dersom den ansatte ikke disponerer naturalytelsen under permisjonen.
  • Refusjon:  Dersom arbeidsgiver forskutterer frem til en dato så må denne datoen defineres i denne fanen. Feltet "Refusjonsbeløp pr. måned" skal være likt som beløpet under fanen "Informasjon".

Dersom den ansatte ikke disponerer naturalytelser så kan dere hoppe over denne fanen.

 

Selvbetjening
Aktuelt brukertips