avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Import fra Visma.net til Visma Lønn

13-11-2017 15:32
 • 0 Svar
 • 1 Liker
 • 1932 Visninger

Eksport til Visma.net av fraværskoder, fridager og ferie, og historisk fravær ligger nå i bildet "Visma.net Eksport" - du kan lese om det her.

 

Visma.net Import

 

"Visma.net Import" finner du enten ved å gå på "Rutiner / Registrering / Visma.net / Import" eller i hurtigmenyen til høyre.

VnetImport.PNG

Import fra Visma.net

 • "Lønnsår" og "Kjørenummer" må du velge om du skal importere timer eller reiseregninger.
 • "Timetransaksjoner regsistrert frem til og med" er datoen for siste dag du skal ha inn timer. Skal du f.eks. hente inn timer som er registrert frem til den 15. i måneden legger du inn det.
 • "Dersom fastlønnet, overføre timer til flg. lønnsart": Hvis en ansatt som ligger med avlønningstype "Fastlønnet" og den ansatte har registrert timer i Visma.net Calendar vil disse timene legges inn på denne lønnsarten. Dette oppsettet krever egen tilpassede lønnsarter. Ta kontakt med support for å finne beste løsning for ditt firma. Feltet skal stå blankt hvis dere ikke har opprettet egne lønnsarter.
 • Du leser inn timer ved å velge "Les inn timetransaksjoner".
 • "Reiser / Utlegg godkjent fra og med, til og med": Her velger du reiseregninger som er godjent i en periode som skal importeres til lønnskjøringen. 
 • Du leser inn reiseregninger ved å trykke på "Les inn reiser / utlegg".
 • "Les inn fravær" trykker du på for å lese inn fravær fra Visma.net Calendar. Da vil alt fraværet som er registrert og eventuelt godkjent etter siste innlesning bli lest inn. 
 • "Oversikt over fravær til NAV" er en rapport. Denne rapporten vil vise deg fravær som du ikke har sendt Inntektsskjema på til NAV. I utskriftsparameteret kan du velge å bare vise transaksjoner som har kommet fra Visma.net.
 • "Låse opp fravær" 

  Skal du endre fravær som er registrert i Absence og er overført til Visma Lønn må du låse opp fraværet i Visma Lønn før du får endret fraværet i Absence. For å låse opp fravær gjør du følgende:

  1. Du velger knappen "lås opp fravær"
  2. Søker frem ansatt som du skal du endre på (ansatt nr eller ansatt navn)
  3. Du får frem en liste med låste fraværstilfeller
  4. Velg ikonet for lås opp på den fraværstransaksjonen som du skal endre i Absence.
  5. Fraværet du har valgt vil flyttes til "Fraværstilfeller til opplåsning"(tabellen under).
  6. Velg knappen "Lås opp", og Visma Lønn låser opp fraværet i Absence
  7. Du kan nå endre fraværet som er registrert i Absence
  8. Når fraværet er endret må du "Lese inn" fraværet på nytt fra Absence til Visma Lønn. Har du endret på fravær som må godkjennes for eksempel ferie må dette godkjennes på nytt før du får lest inn fraværet til Visma Lønn. 

 

Kontroller timer og fravær

Under "Kontroll av timer og fravær" kan du kontrollere det som er registrert av timer og fravær i Visma.net mot det du har fått lest inn i Visma Lønn. Denne rutinen er laget for at du enklere kan oppdage hull.

 • "Fra dato" og "Til dato": Her velger du hvem periode du ønsker å kontrollere. Har du mange ansatte vil vi anbefale at du tar en måned om gangen slik at det ikke tar så lang tid.
 • "Kontroller og bestill manglende timer og fravær": Når du trykker på denne knappen vil Visma Lønn og Visma.net samarbeide om å finne transaksjoner som ikke finnes i Visma Lønn og det som ikke finnes i Visma Lønn vil bli sendt på nytt slik at du kan importere transaksjonene.
 • "Avstemmingsoversikt": Denne vil vise deg hva som manglet i Visma Lønn av transaksjoner som ligger i Visma.net.
  Avstemmingsoversikt.PNG
  Det som ligger under "Forespurt / mottatt" vil være transaksjonene som manglet og nå ligger klare for innlesing.
  Så fort transaksjonene er lest inn i Visma Lønn vil de bli flyttet til fanen "Behandlet".
 • Merk! For å få de manglende transaksjonene inn i Visma Lønn må du velge å importere fravær eller timer ut ifra hva du manglet. 

Oppsett i Visma.net Calendar

Du må under "Innstillinger, Selskapsinnstillinger", ha valgt under "Timetransaksjoner, Send transaksjoner" - "Via melding" for at timetransaksjoner skal komme over til Visma Lønn.

CalendarSelskapsinnstillinger.PNG

 

Relaterte brukertips

Oppsett av Visma.net Time

Integrere Visma Lønn med Visma.net

Bekreft periode

 

Selvbetjening
Aktuelt brukertips