Mine områder
Hjelp

Bankavstemming innstillinger

27-03-2018 16:46 (Sist oppdatert 14-06-2018)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 3083 Visninger

 

Trykk her for å gå til oversiktsartikkel om bankavstemming.

 

En rekke innstillinger som har betydning for bankavstemming:

 • Innstilling for om kontoutdrag kommer inn i Financials gitt at din bank har støtte for det. Dette valget henger direkte sammen med om vi ønsker å avstemme med eller uten elektronisk kontoutdrag inne i Financials. 
 • Ønsker vi en egen nummer serie for hver betalingskonto som skal avstemmes? 
 • Innstilling for matching - både hovedinnstilling  og hvordan hovedinnstillingen kan overstyres for en spesifikk avstemming.

INNSTILLINGER BETALINGSKONTO

Før en setter i gang med bankavstemming så må en sette opp hvilke betalingskontoer en ønsker å ha bankavstemming på. Forutsetter at at Autopay allerede er satt opp mot bank.

 

 1. For å koble en en betalingskonto mot Autopay så må det ligge IBAN på betalingskonto.
 2. Videre vil teksten "Autopay aktivert" ligge på verktøylinje.
 3. Gitt at en betalingskonto skal avstemmes må en huke av for "Krever avstemming". Det er denne som indikerer at du skal benytte avstemming for denne kontoen. Gitt at en ikke har huket av for "Krever avstemming" vil det ikke være mulig å velge denne ved bankavstemming.
 4. Gitt at det er huket av for "Match banktransaksjoner med samlebetalinger" vil en matche på bunt nivå og ikke enkeltbetalings nivå (inn- og utbetalinger). For mer informasjon vedrørende dette klikk her
 5. I det øyeblikket en huker av for "Krever avstemming" så kreves det en nummerserie for avstemming. Det er allerede lagt opp en nummerserie for bankavstemming i systemet.  Bankavstemming heter den. En kan opprette nummerserier for hver betalingskonto, noe vi anbefaler. 
 6. I feltet "Standard behandling kontoutdrag" (for de som får elektronisk kontoutdrag inn i Financials) kan vi velge enten : importer fra Autopay eller import fra Autopay og match.  

INNSTILLINGER KONFIGURASJON

Under Konfigurasjon > Innstillinger > Bankinnstillinger, fane "Innstillinger for matching"  og overskriften "Verdier for relevanssøk" ligger innstillingene relevante innstillinger for bankavstemming.

 

Det ligger tre valg for relevanssøk her:

 1. Referansenummer/bilagsnummer og bilagsverdi
 2. Dokumentdatoverdi
 3. Kundeverdi/leverandørverdi

Her kan det enten ligge 100 prosent på 1, eller 50 prosent på 2 og 3. Derimot må summen for alle de tre felt til enhver tid bli 100 prosent. 

 

INNSTILLINGER I AUTOPAY

Forutsetter at Autopay benyttes. Før du setter i gang med bankavstemming må Autopay settes opp mot Financials. Det er spesielt et valg her som er relevant for bankavstemming i Financials. Gitt at din bank støtter elektronisk kontoutskrift så kan en styre om dette skal importeres inn til Financials eller ikke. 

 

TSeg 1.pngBilde 1 - Logg deg først inn i Autopay ved på trykke på Visma.net Autopay slik punkt 1 viser. Klikk på "Administrasjon" i Autopay - punkt 2.  Videre, klikk på blyant for å se detaljer på avtale - punkt 3.  

 

steg 2.pngBilde 2 - Trykk på "Forrige" slik at du kommer til fane "Velg tjenester". Her kan du velge om "Elektronisk kontoutskrift" skal importeres inn til Financials eller ikke.  Når boks ikke er krysset av så vil ikke kontoutdrag importeres inn til Financials.  Er derimot boks krysset av så vil kontoutdraget bli import inn i Financials. 

 

NB! Sjekk denne posten her vedrørende hvilke banker som støtter dette.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"