Mine områder
Hjelp

Innlogget bruker valgt som Standard selger automatisk

24-03-2020 10:00 (Sist oppdatert 17-08-2022)
  • 0 Svar
  • 3 liker
  • 1353 Visninger

I versjon 8.20 har vi lagt til funksjonalitet på salgsordre som gjør at feltet Standard selger blir automatisk fylt ut med innlogget bruker. 

 

Her er en liten video som beskriver dette:

 

 

standard selger.png

 

Feltet Standard selger finnes under fanen Provisjoner. Selgeren som settes her, settes også som standard på ordrelinjene, og gir grunnlag for provisjon (hvis dette er satt opp).  

 

Merk: Det er allerede mulig å få Standard selger fylt ut med selgeren satt som standard på kunden. Hvis dette er registrert vil denne selgeren brukes. Hvis det derimot ikke er registrert vil man i 8.20 kunne sette opp at feltet fylles ut med innlogget bruker istedenfor å være tomt.

 

selger på kunde.png

 

Oppsett

 

For å kunne bruke denne funksjonen må det være opprettet en selger og en tilsvarende ansatt. Selgeren må også være koblet til en ansatt, som igjen er koblet til en bruker. 
 
1. Gå til Meny - Kundereskontro - Innstillinger - Selgere (AR205000) og opprett en selger (hvis dette ikke allerede er gjort)
2. Gå til Meny - Flere valg - Konfigurasjon - Organisasjon - Ansatte (EP203000) og opprett en ansatt (hvis dette ikke allerede er gjort).  
3. På skjermbildet Ansatte, i feltet Selger, velg selgeren som tilsvarer den ansatte. 
 
selger på ansatt.png

 

4. Gå til Meny - Flere valg - Brukersikkerhet - Registre - Brukere (SM201010) og velg brukeren som tilsvarer den ansatte 
5. I feltet Tilknyttet enhet, velg tilsvarende ansatt.  
 
tilknyttet enhet.png

 

Eksempel

 

Kunden Bedrift A er satt opp med Visma Nettesen som standard selger. Kunden Bedrift B har derimot ingen standard selger.  

 

Edvard Berntzen er innlogget. Brukeren er koblet til ansatt og selger Edvard Berntzen. 

 

Edvard oppretter først en salgsordre på kunden Bedrift A. Feltet Standard selger blir automatisk fylt med Visma Nettesen da dette er standard selger på kunden.

 

bedrift a.png

 

Edvard oppretter deretter en salgsordre på kunden Bedrift B. Nå blir feltet Standard selger automatisk fylt med Edvard Berntzen da denne brukeren er innlogget og det ikke ligger noen standard selger på kunden.

 

standard selger.png

 

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"