avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Morten A Karlsen VISMA ‎22-09-2020 14:18 )
  • 7 Svar
  • 0 Liker
  • 3100 Visninger

Kostnader betalt av arbeidsgiver kan registreres i Expense.

Med riktig håndtering i lønn og regnskap (se her for overføring rett til regnskap)

 

Slik fungerer det:

1. Angi at ansatte skal kunne registrere utgifter betalt av arbeidsgiver  (Innstillinger | Typer | Annet, aktiver typen "Betalt av arbeidsgiver"

2. Feltet "Betalt av arbeidsgiver" fremkommer når ansatte registrerer sine transaksjoner

  • Firmakredittkort kan integreres med Expense, da vil hake for det normalt automatisk bli satt. Om ikke må haken angis av bruker 

3. På utleggstypene må du angi hvilken lønnsart kostnader betalt av arbeidsgiver skal overføres til  (sørger for korrekt behandling).

4. Remittering av reiser vil ta hensyn til "betalt av arbeidsgiver", enten man remitterer direkte fra Expense, eller via lønnssystemet

5. Utgifter kostnadsføres normalt på samme måte uavhengig hvem som har betalt dem

  • Beløpet overføres også til lønnsart angitt under punkt 3, slik at det ikke blir utbetalt 

 

Om noen ansatte har firmakort hvor arbeidsgiver betaler fakturaen, er det ofte tidkrevende å avstemme det. Det finnes dessverre ingen god standardiserte rutine for det. Erfaringsmessig er det derfor ofte mer effektivt med kredittkort med personlig ansvar, slik at de ansatte levere sine reiseregninger og kvitteringer innen rimelig tid. 

 

screenshot trans betalt av arb.giver.JPGbetalt av arb giv.JPG

 

Kommentarer

Hei!

Ref. punkt 2. Er lønnsart 149 i standard lønnsartregister i Visma Lønn da riktig? Denne vil ikke trekke fra noe beløp i lønnskjøringen.

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-Lonn/Lonnsart-149-Kostn-bet-av-arb-giv-Visma-Trave...

Nei, lønnsart 149 blir ikke riktig. Det ble brukt vedr den gamle løsningen Visma Travel. 

Punkt 2 i beskrivelse sier det må styres mot en trekkart.

CONTRIBUTOR *

Hei, kan ein ha fleire lønsarter her, eller kun en?

Det som øverføres til denne lønnsarten, er totalt hva som er betalt av arbeidsgiver direkte. For å sørge for at disse kostnader ikke utbetales den ansatte. Bokføring (kostnadsføringen) skjer ikke på bakgrunn av dette., så det skal ikke være behov for flere - eller hva tenkte du på? 

CONTRIBUTOR *

Me har gitt tilsette kredittkort, som blir betalt av arbeidsgiver. som dei kan bruke ved utlegg. For ikkje å gløyme å trekke i lønssystemet, lurte me på om dette kunne gjerast via annet og betalt av arbeidsgiver, men då treng me ha fleire lønsarter ( ein for kvar tilsett). Korleis kjem dette inn i lønssystemet, du skriv at bokføring ikkje skjer på bakrunn av dette? Kan me gjera dette på anna vis, har egne lønsarter for trekk i H&L, kan dei brukast i expense?

 

Det blir ulike lønnsart for hver utleggstype i Expense, bompenger, parkering osv osv. På akkurat samme måte som om den ansatte hadde lagt ut. Tilsvarende ved overføring til regnskap. Så blir totalbeløpet dekket av arbeidsgiver direkte overført til en lønnsart, som "trekker" beløpet slik at det ikke utbetales.   

CONTRIBUTOR *

Vi bruker en interimskonto for å bokføre fakturaen på ansattes kredittkort i regnskapet. Vi remitterer direkte via AutoPay fra Expense, og utlegg går ikke via lønnssystem. Når utlegg er betalt med kredittkortet, skal jeg da aktivere Betalt av arbeidsgiver og legge inn interimskontoen på kreditkonto under Lønn/Bokføring? Skal debetkonto stå blank? Vil da reisekostnaden bli bokført på debet og interimskonto (i stedet for bank) på kredit i bokføringsfilen?