avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Datostyring, dette må du vite

21-05-2019 15:45 (Sist oppdatert 19-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 741 Visninger

Visma.net Payroll er datostyrt og her skal vi gå gjennom hva dette betyr. 

 

Transaksjoner

For at transaksjoner skal beregnes fra en gitt dato må det være huket av for datostyring på lønnsarten. Lønnsarter som har hake for datostyring er lønnsarter som må legges inn som faste transaksjoner under Employees / Oversikt / Den ansatte / Transaksjoner / Faste. Når du velger å legge inn en lønnsart som er datostyrt må du tenke på hvilken fra dato du velger slik at transaksjonen beregner riktig beløp. F.eks. hvis vi legger inn en transaksjon for kantinetrekk med fra dato 01.05.2018:

1.PNG

Payroll vil da beregne kantinetrekket for hele måneden slik at det i dette tilfelle vil bli trekt 400 kr på den ansatte:

2.png

 

Hvis du legger inn en dato midt i en måned så vil Payroll beregne hvor mye den ansatte skal trekkes fra denne dagen. I dette eksempelet legger vi inn at kantinetrekket gjelder fra 15.05.2018. Summen som blir trekt i lønnskjøringen blir dermed 219,35:

4.png

 

Det er derfor viktig å være klar over hvilke datoer du legger inn på en transaksjon slik at den ansatte får riktig lønn. 

 

Merk.jpg
Merk! Datostyringen på transaksjoner gjelder kun lønnsarten som ligger under Employees / Oversikt / Den ansatt / Transaksjoner / Faste, og som har hake for datostyring på selve lønnsarten. Dette gjelder ikke variable transaksjoner. 

 

Datostyring på innstillinger

Også når du endrer på noen innstillinger i Visma.net så vil du få spørsmål om hvilken dato denne endringen skal gjelde fra. Her er det også viktig å ta ett valg når denne endringen skal gjelde fra. F.eks. hvis vi endrer antall timer pr uke til 35 og velger at denne endringen skal gjelde fra 11.05.18, da vil timelønnen til den ansatte bli høyere fra 11.05.18. La oss si at en ansatt har en timelønn på 307,69 når du benytter 37,5 timer pr uke.

6.png

 

Hvis vi da endrer til 35 timer pr uke på employees / innstillinger / selskapsinnnstillinger / diverese f.o.m. 11.05.18.

8.png

 

Da blir timelønnen til den ansatte endret til 329,67. 

9.png

 

Når den ansatte da registrerer timelønn så vil den ansatte få 307,69 kr timer t.o.m. den 10.05.18 og 329,67 kr timen f.o.m. den 11.05.18.

10.png

 

Det er også datostyring på de innstillingene du kan gjøre i Calender. F.eks. hvis du skal endre ferieavtale på den ansatte så må du velge om det skal gjelde fra nåværende versjon eller en valgt dato. 

11.PNG

Hvis du her velger å endre fra "nåværende versjon" så vil endringen gjelde fra sist gang du gjorde en endring her. Har du ikke endret noe her enda så vil endringen gjelde fra da du tok i bruk Visma.net. Velger du i "ny versjon fra" så må du legge inn den datoen du vil at endringen skal gjelde fra. Hvis du sier at du skal endre ferieavtalen fra 12% til 10,2% så er det viktig å velge riktig dato slik at endringen kommer på riktig år. Hvis du skal endre fra 2018 så velger du en dato i 2018 slik at feriepengene og trekket for ferien ikke blir endret for tidligere år. 

 

 

 

 

Aktuelt brukertips