Mine områder
Hjelp

Feil ansattnummer/Endre ansattnummer på ansatt

02-06-2022 13:46 (Sist oppdatert 15-09-2023)
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 1209 Visninger

I dette brukertipset forklarer vi hva du skal gjøre dersom du har lagret en ansatt med feil ansattnummer. Merk at det IKKE er mulig å slette en ansatt eller endre på et ansattnummer når en ansatt har blitt lagret i Employees. For å få rettet dette ansattnummeret finnes det en omgåelse. 

 

Når man først har klart å lagre en ansatt med feil ansattnummer må den ansatte med dette ansattnummeret endres til fiktiv informasjon og sluttmeldes. For at man senere skal kunne opprette den ansatte med riktig informasjon må fødselsnummeret til den ansatte være unikt. Fremgangsmåte her blir da å gå inn på den feilaktig registrerte ansatte og endre "type identifikator" til Internasjonal ID.

 

 

Internasjonal ID.png

MERK! i feltet "Land" må du ikke velge Norge, dette vil gjøre at A-meldingen blir avvist.

 

Her er det viktig å velge eksisterende gyldig fradato slik at det ikke blir noe historikk på fødselsnummeret. For å sjekke at det ikkke kommer med noe historikk på fødselsnummer kan du ta på haken for "Se historikk" nede til venstre. Da vil et blått timeglass komme opp ved siden av "Type identifikator" dersom det ligger historikk.

 

 

Se historikk.png

 

Dersom det ligger noe historikk her må det fjernes slik at hele tidslinjen består av "Internasjonal ID". Dette gjør du ved å klikke på timeglasset, deretter sletter du informasjonen om fødselsnummer ved å klikke på søppelkassen.

 

 

fødselsnummer.png

 

 

Når dette er gjort vil du kunne opprette den ansatte med riktig ansattnummer ettersom det nå ikke ligger noe fødselsnummer på den ansatte med feil nummer.

 

Hvis det har vært noen registreringer av transaksjoner eller registreringer i Calendar MÅ dette slettes på den ansatte med feil ansattnummer. ALT skal slettes på denne ansatte bortsett fra ansattinformasjonen.

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"