Mine områder
Hjelp

Innsending av A-melding på arbeidsforhold

08-11-2023 09:03 (Sist oppdatert 17-01-2024)
  • 0 Svar
  • 8 liker
  • 3673 Visninger

Du kan enkelt sende inn a-melding på arbeidsforhold når du for eksempel har nyansatte som trenger byggekort / HMS - kort.

 

Fremgangsmåte:

Gå til Payroll|Rapporter |A-meldinger

A-melding.png

 

Her kan du enkelt generere en a-melding for neste periode. Merk at neste periode defineres basert på hvilken måned du nå er i. For eksempel hvis det er november, vil neste periode bli definert som desember (12).

 

generer.png

 

Hvis du enda ikke har sendt en a-melding for november, vil systemet generere både november og desember a-melding, slik at du ikke får perioder uten arbeidsforhold.

Har du allerede sendt inn en a-melding for november, vil kun a-melding for desember sendes inn.

 

genererte A-meldinger.png

 

Har du allerede sendt inn en a-melding for inneværende periode, men har lagt til en ny ansatt eller gjort endring av et arbeidsforhold i den perioden, kan du gå til Rapporter > A-melding > Godkjent og klikke Regenerer. Systemet vil da generere en ny a-melding med endret/nye arbeidsforhold.

 

Tips!

Har du allerede sendt inn en A-melding for inneværende periode, men har lagt til en ny ansatt eller gjort endring av et arbeidsforhold i den perioden kan du gå til Godkjent og klikke Regenerer. Systemet vil da generere en ny A-melding med endret/nye arbeidsforhold.

 

regenerer.png

 

Lønnskjøringer gjennomføres som normalt og ved en lønnskjøring vil systemet erstatte A-meldingen som allerede er innsendt med arbeidsforhold.

 

Merk!

Dette er kun ment for å innrapportere arbeidsforhold. Gjør du endring på virksomheter, lønnsarter, transaksjoner må dette innrapporteres i A-meldingen gjennom lønnskjøringer/ekstra lønnskjøringer.

Relaterte brukertips:

Sende A-melding

Registrere datasystem i Altinn

Ekstra lønnskjøring

Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"