Mine områder
Hjelp

Sende sammenstillingsoppgave via Payslip

30-12-2019 10:08 (Sist oppdatert 02-01-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 4443 Visninger

Du kan sende sammenstillingsoppgaven til de ansatte via Payslip. Utsendelsen skjer på samme måte som utsendelse av lønnsslipper. Når desemberlønnen er bekreftet kommer det automatisk opp en egen kjøring merket "Årsavslutning".  Denne "lønnskjøringen" er en påminnelse om at du må sende "Sammenstillingsoppgave til inntektsmottaker"

årsavslutning 2022.png

 

Her kan du sende sammenstillingsoppgaven til inntektsmottakere via Payslip. Du kan også laste ned som en PDF. Vi anbefaler at du sender denne umiddelbart etter at du er ferdig med alle lønnskjøringer for 2022.

 

Screenshot_75.png

Sammenstillingsoppgave

Sammenstillingsoppgaven skal sendes ut til inntektsmottaker og gir en oversikt over innrapporterte opplysninger fra arbeidsgiver foregående år. 
 
Sammenstillingen inneholder:
  • Summen av rapporterte inntekter (lønn, ytelser, godtgjørelser)
  • Summen av feriepengegrunnlaget
  • Summen av rapportert forskuddstrekk

Payslip

I webutgaven av Payslip vil den ligge under Lønnsoppgaver

Screenshot_77.png

 

I Appen finner du sammenstillingsoppgaven ved å klikke Lønnslipper nederst og deretter velge Vis sammendrag øverst. Velg aktuelt år under Lønnsoppgaver og oversikt over ytelser per kode vises. Klikk Vis PDF for å vise og laste med en PDF versjon av sammenstillingsoppgaven.

Screenshot_20211203-111453_Employee.jpg    Screenshot_20211203-111512_Employee.jpg   Screenshot_20211203-111521_Employee.jpg

 

Merk!

Dersom du avslutter Visma.net Payroll midt i året er det foreløpig ikke støtte for å sende sammenstillingsoppgaven via Payslip, da kjøringen Årsavslutning første kommer opp etter at desember lønn er kjørt. En mulighet kan da være å kjøre A-melding kun på arbeidsforhold for hver måned tom desember.

 

Et annet alternativ kan være å skrive ut sammenstillingsoppgaven under Rapporter | Standardrapporter og sende til de ansatte. Du må da først avslutte lønnskjøringsserien på firmaet, ved å sette sluttdato på siste kjøring.

 

Dette gjør du under Innstillinger | Firmainnstillinger | Lønnskjøring. Klikk på den siste løpende (månedlige) lønnskjøringen. Huk av feltet "Vis rekke av lønnskjøringer" og klikk Endre.

Angi Sluttdato for rekken av lønnskjøringer og klikk Lagre.

Screenshot_3.png

 

 

Fremtidige lønnskjøringer under Pågående lønnskjøring vil bli fjernet.

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"