Mijn Communities
Help
ElmerH
CHAMPION *

Verlof filter

door ElmerH

Hallo,

Duidelijk verhaal op de pagina: Peildatum beschikbaar in Youforce Reporting. 

Vraag: is het ook mogelijk om op verlof te filteren?

Oftewel dat je kan zien op een gekozen peildatum welke medewerkers met verlof waren.

(ik ben bezig in de tabel verlofblokkade)

mvrgr, Elmer 

3 ANTWOORDEN 3
TheoLescure
VISMA

door TheoLescure

Om deze ook te gebruiken met de slicer tussen dan moet je in de formule  'Reference dat filters'[Selected date] vervangen met Min('Reference date filters'[date]) en MAX('reference date filters'[date]) Dan krijg je dus de eerst en laatste datum van de gekozen periode. (ofwel de data die je opgeeft) 

ElmerH
CHAMPION *

door ElmerH

Hoi @TheoLescure , ik heb getracht dit werkend te krijgen maar dat is mij vooralsnog niet gelukt. Kan ik ergens zien hoe jullie de measures achter de peildata filters hebben opgebouwd? Dus bijv. hoe de verzuim (filter) is gemaakt icm de peildatum? Deze voeg je toe als filter aan de tabel en stel je in op 1. Als ik de verlof (filter) aan de praat krijg, kan ik dan hetzelfde doen (deze toevoegen aan de filter van de tabel en op 1 stellen)?

 

mvrgr, Elmer

 

Ik dacht overigens dat je dit bedoelde nav je vorige reply:

MAXX('Leave blockade', IF('Leave blockade'[EndDate]=blank() || 'Leave blockade'[EndDate]>= Min('Reference date filters'[date])  && 'Leave blockade'[StartDate]<= MAX('reference date filters'[date]),1,0))
ElmerH
CHAMPION *

door ElmerH

Door een formule van Sven (Visma) opnieuw te gebruiken heb ik een (voorlopige oplossing) :-). Het werkt alleen niet op de nieuwe manier (peildatum slicer tussen), maar wel op de oude manier jaar, maand, dag.

 

MAXX('Leave blockade', IF(('Leave blockade'[EndDate]=blank() || 'Leave blockade'[EndDate]>='Reference date filters'[Selected date]) && 'Leave blockade'[StartDate]<='Reference date filters'[Selected date], 1, 0 ))