Mijn Communities
Help
Rob99
CHAMPION **

Invoeren nieuwe stagiaire: 'onbekende' melding over einddatum op 01-06-2023

door Rob99

Een HR medewerker krijgt de volgende melding als hij de einddatum stage = 01-06-2023 wil gebruiken.
De volgende melding verschijnt en ik heb het idee dat deze niet uit één van de workflow, formulier of controles afkomstig is. Waar komt de melding dan wel vandaan?

Melding:

'Let op! U heeft als Einddatum contract (t/m) de eerste van de maand ingegeven. Graag aanpassen voor u verder gaat! Druk op de knop: "ANNULEREN"

 

Wat is de exacte reden van deze melding dat deze moet verschijnen en waarom zou einddatu dienstverband niet de eerste mogen zijn. Welke consequenties kan dit hebben?

Navraag bij HR-medewerker heeft opgeleverd dat deze datum ingegeven is omdat de school deze datum heeft vermeld. De medewerker wilde deze datum dus gewoon overnemen. Kennelijk komen er bij stagiaires wel vaker 'afwijkende' begin- en einddatums voor maar waarom zou deze melding dan moeten verschijnen?

4 ANTWOORDEN 4
Rob99
CHAMPION **

door Rob99

Bedankt voor de reacties maar heeft iemand een idee waar deze alert en het script zouden moeten staan?
Ik heb namelijk alle gegevens van workflow, formulieren, controles, dialogen etc geexporteerd via 'inrichtingsrapport' maar kom daar de tekst van de melding niet tegen. Vraag is dan: waar is dit dan wel zo ingericht?

Jo-lean
CONTRIBUTOR ***

door Jo-lean

Dat is gek, het script zou op het formulier moeten staan waarop de melding verschijnt. Dit staat dan in een post bewerking.

Jo-lean
CONTRIBUTOR ***

door Jo-lean

Dit is idd een alert, die staat ergens op het betreffende formulier met een script. Alerts werken meer als waarschuwing en zijn geen harde controles dus je moet wel verder kunnen. De tekst van de alert kun je ook naar eigen wens aanpassen dus daar zou je nog in op kunnen nemen dat ze op verder kunnen klikken als de datum wel klopt.

Quico Staps
CONTRIBUTOR ***

door Quico Staps

dat is een controle script dat in jullie systeem is ingericht vaak worden er fouten gemaakt bij het invoeren van een uitdienstdatum. Waarbij er vaak de 1ste van de volgende maand word ingevoerd ipv de laatste dag van de maand. zo te zien is het een waarschuwingscript waarbij is aangegeven dat je op annuleren moet drukken om de datum aan te passen. maar als de datum wel correct is dan zou je op ok moeten kunnen klikken om wel verder te gaan. (deze conclusie trek uit het meldingsbericht).