avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Välkommen - Ställ frågor och dela smarta tips i ditt nya användarforum

av Gunilla Bengtsson (Uppdaterad ‎16-08-2018 15:17 av Gunilla Bengtsson VISMA )

Varmt välkommen till Visma TransPA användarforum. Här kan du föra en aktiv dialog med andra användare och Vismas experter inom TransPA. Dela med dig av smarta användartips, idéer och branschspaningar. Här är det du som skapar innehållet. Ställ gärna frågor kring problemlösning eller starta diskussioner om att effektivisera användningen av Visma TransPA - vår supportpersonal svarar så snart de får möjlighet och ett forum för diskussion och tips har öppnats!

 

 

Varmt välkommen önskar

Gunilla Thulin Bengtsson

Community Managers för Visma Software AB

5 SVAR 5
Caarina
CONTRIBUTOR ***

av Caarina

Om man har en chaufför som är deltidsanställd med månadslön och kör både till Tyskland och Sverige så tar transPa programmet bort  hans månadslön och ersätter denna med timlön utlandet och timlön inrikes. Varför gör den så? För min chaufför blir det förvirrat när han får lönespec eftersom hans månadslön inte står med på den.

av Oscar Mattsson

Hej.

Tack för din fråga!

I samband med att resan registreras så väljs också om Transportavtalet eller Utlandsavtalet skall tillämpas. Vid körningar till Tyskland så är det vanligast att Utlandsavtalet används, och det är också valt i ditt exempel. I Utlandsavtalet finns inte månadslön utan ersättningen är timbaserad, och hela månaden beräknas nu med timmar istället för månadslön. 

Vill du istället att månadslön skall genereras så finns en inställning för det i Verktyg->Inställningar->Löneberäkning.  image.png

Då kommer TransPA att räkna med månadslön istället. Eftersom själva resan fortfarande beräknas med timlön kommer även ett timlöneavdrag att genereras för tiden som resan pågått.

Caarina
CONTRIBUTOR ***

av Caarina

Funderat lite till om hur systemet hanterar utlandsavtalet. Om en anställd arbetar deltid, och kör utlandet , hur hanterar systemet med övertidstimmar? Räknar den från 8 timmar övertidsersättning eller från 6 timmar eftersom man lagt in på den anställda att hen är deltidsanställd. 

av Oscar Mattsson

Hej.

Bra fråga! 🙂

Så länge utlandsresan pågår genereras inte övertid, utan den anställde får ersättning för hela dygnet som resan pågår. Därför kan aldrig övertid uppstå under själva resan.

Enligt Utlandsavtalet så påverkas även den arbetstid som sker när man är "hemma". Därför beräknas resterande period i TransPA som veckoarbetstid med 40 h/vecka vid heltid. Om du har en deltidsanställd på 50% kommer det därför att utgå mertid efter 20 timmar, och övertid först efter 40 timmar/vecka.

Hoppas detta var svar på din fråga annars är du välkommen att ringa vår support på 0524-480000 så skall vi försöka reda ut det 🙂

Caarina
CONTRIBUTOR ***

av Caarina

Hej

Tack för er förklaring. Mvh Caarina