Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Huisnummer toevoeging

door Anonymous
Status: Afgewezen

Het veld huisnummertoevoeging kent als maximumwaarde 4 karakters in de metadata. In de praktijk blijkt dit te weinig te zijn. Echter, als ik dit in de metadata probeer aan te passen, dan krijg ik de melding: "Ongeldige waarde. De maximum veldlengte/waarde moet kleiner zijn dan of gelijk zijn aan 4." Kan dit worden aangepast naar een grotere waarde, bijvoorbeeld 10?

7 Opmerkingen
Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous
Status changed to:

Hartelijk dank voor je wens.
Graag houden wij in de gaten hoeveel stemmen je wens krijgt. We zullen vervolgens op basis van het aantal stemmen in combinatie met de strategie van het product je wens al dan niet inplannen. We zullen je via deze wens op de hoogte houden.

Wil de Bruin
CHAMPION *
door Wil de Bruin

Snap niet dat hier op gestemd moet worden.

Je moet een adres toch goed kunnen vermelden.

Juist omdat adres gegevens naar andere instanties gestuurd worden.

Workaround is om bij adres spaties te geven en daar een deel van de toevoeging te zetten maar dat komt niet altijd perfect over.

door Rene van Jole
Status changed to: Status: In onderzoek
 
door Rene van Jole
Status changed to: Status: Realisatie waarschijnlijk

Dit request is op de backlog opgenomen. Het backlog nummer is 4821

door Nico_van_der_Reijden

We hebben deze wens geëvalueerd. Bij het samenstellen van adressen dient er rekening gehouden te worden met hetgeen is voorgeschreven in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG 2018). Hierin is gesteld dat de huisnummertoevoeging gelimiteerd is tot 4 posities. De BAG is ingesteld om gegevens uitwisselingen en uniformiteit te regelen tussen verschillende (overheids) registratiesystemen. Vanwege de beperking van 4 posities wordt geadviseerd om afkortingen te gebruiken.

Voor Visma.net HRM & Payroll zou het technisch mogelijk zijn om het aantal posities te verhogen, maar hierdoor ontstaan problemen bij de systemen waar wij deze gegevens mee uitwisselen, waaronder de belastingdienst, pensioenadministraties, UWV en overige systemen die ingesteld zijn op het ontvangen van de 4 posities, daarnaast zouden wij een veelvoud aan exporten en importen hiervoor moeten aanpassen en zullen er onvolledige toevoegingen worden uitgewisseld bij de systemen die niet meer dan 4 posities hanteren.

Vanwege deze reden kunnen wij uw wens helaas niet honoreren 

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Afgewezen

Zie toelichting 

WesleyW
CHAMPION *
door WesleyW

Raar dat deze melding is afgemeld. wij hebben namelijk een medewerker met een adres met 5 toevoegingen.