Mijn Communities
Help
O Veenstra
CHAMPION ***

Taak sluiten na workflow starten om te voorkomen dat de workflow te vaak wordt gestart

door O Veenstra
Status: Ingepland

Graag de taak sluiten na workflow starten om te voorkomen dat de workflow te vaak wordt gestart. Nu blijft het scherm staan en is de knop workflow starten nog steeds aan te klikken zodat er steeds taken aangemaakt worden. Of de knop workflow starten weghalen of disabled maken.

8 Opmerkingen
door Rene van Jole
Status changed to: Status: In onderzoek

Hartelijk dank voor je wens.
Graag houden wij in de gaten hoeveel stemmen je wens krijgt. We zullen vervolgens op basis van het aantal stemmen in combinatie met de strategie van het product je wens al dan niet inplannen. We zullen je via deze wens op de hoogte houden.

Eric Braat
CONTRIBUTOR ***
door Eric Braat

Helemaal mee eens. Bij ons bijna een dagelijkse aangelegenheid om dubbel opgestarte aanvragen te verwijderen.

marijke d
CONTRIBUTOR ***
door marijke d

Het meerdere keren opstarten van een workflow komt inderdaad heel vaak voor, doordat de medewerker een extra handeling moet uitvoeren (op 'annuleren' moet klikken) om het scherm te verlaten. 
Het zou inderdaad praktisch zijn dat de  functionaliteit van de button 'workflow starten" wordt uitgebreid met 'scherm sluiten'. 

Desnoods nog een extra vraag 'Weet u zeker dat u de workflow wilt starten', en dan bij antwoord 'nee' het scherm sluiten.

 

 

 

O Veenstra
CHAMPION ***
door O Veenstra

@Marinka Eweg: Daarnaast zou het fijn zijn dat workflows die gestart zijn en de eerste stap wordt niet voltooid (blijft op wordt uitgevoerd staan), dat deze workflows automatisch gestopt worden omdat dit vaak een fout is.

Of dat er een melding komt na het afbreken van de eerst taak in de workflow of ze het hele proces willen stoppen of er later mee verder willen gaan.

Nu blijven er namelijk teveel workflows hangen bij medewerkers die 1 keer gestart zijn en doordat het onduidelijk is weer afgebroken. Vandaag heb ik bij een beginnende klant al zo'n 15 verwijdert van de afgelopen maand.

Kan dit niet, dan zou het fijn zijn als er een soort opruimactie kan worden gedaan met 1 knop door applicatiebeheer in de Procesmonitor.

Ans van Laarhoven
CHAMPION *
door Ans van Laarhoven

Wij hebben hier ook veel last van. Een workflow vanuit Mijn Talent wordt vaak 2x (of 3x) gestart, omdat het niet duidelijk is voor medewerkers. De melding 'de workflow is gestart. De taken zijn ingepland en zullen op de takenlijst van de aangewezen gebruikers verschijnen op de juiste dag', zegt medewerkers niets.
Er wordt wederom geklikt op 'workflow starten'. 
Een maatwerk-antwoord zou heel mooi zijn, zoals: 'het fietsenplan is aangevraagd', of 'je verzoek is ingediend'. Gevolgd door 'Klik op HOME' om dit scherm te verlaten. 

O Veenstra
CHAMPION ***
door O Veenstra

En vervallen status mist bij het veld Status en je kunt het proces alleen verwijderen bij de persoon en niet in het scherm op afdeling, zie hieronder. Graag die mogelijkheid het filter uitbreiden en de mogelijkheid toevoegen om te verwijderen in het afdelingscherm of met vinkjes een hele serie verwijderen.

 

Procesmonitor.jpg

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Realisatie waarschijnlijk

Ondanks dat dit idee te weinig kudo's heeft om op de backlog op te nemen willen we in 2023 verbeteringen in het WF + proces aanbrengen en daarmee dit idee in overweging nemen of we dit kunnen realiseren 

 

Dit idee is opgenomen onder nummer 5247 op de backlog 

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Ingepland