Mijn Communities
Help
Karina Lamers-Treur
CONTRIBUTOR ***

instructie journalisering bij looncomponent

door Karina Lamers-Treur
Status: Realisatie waarschijnlijk

Bij nieuwe looncomponenten, of looncomponenten die wij voor het eerst gaan gebruiken, lopen we vaak aan tegen vragen over de wijze van journalisering. Het is nooit duidelijk hoe een lc gejournaliseerd moet gaan worden, of wellicht journalisering helemaal niet nodig is.

 

Het zou fijn zijn als er een model voor de journalisering zou komen. Zodat je bij ieder lc weet of je debet of credit of beide moet journaliseren en of dat dan op een kosten of balansrekening moet gebeuren. Het is heel onhandig dat daar geen enkele informatie over terug te vinden is. Terwijl deze informatie bij Visma natuurlijk gewoon bekend is. Het zou ook prima zijn als er bij een lc een tekst zou komen met deze informatie. Op het tabblad journalisering zou bijvoorbeeld een stukje instructie kunnen staan over de wijze van journalisering van dat lc.

5 Opmerkingen
lauraholm
VISMA
door lauraholm
Status changed to: Status: Realisatie waarschijnlijk

Beste Karina,

 

Bedankt voor je wens! Je idee heeft de status "realisatie waarschijnlijk" gekregen, daarmee hebben we het voornemen deze wens te gaan realiseren.

 

Waarschijnlijk heb je inmiddels gezien dat we nu bij nieuwe componenten aangeven of- en hoe deze gejournaliseerd moeten worden. Voor bestaande componenten is onderzoek wat de beste wijze van publiceren hiervoor is. Hou dus de release notes in de gaten. 

Karina Lamers-Treur
CONTRIBUTOR ***
door Karina Lamers-Treur

@lauraholm 

nee, ik heb niet gezien dat dat bij nieuwe componenten al gebeurd. Kun je een voorbeeld van een component noemen? Dan kan ik even zien hoe dat er dan uitziet.

lauraholm
VISMA
door lauraholm

@Karina Lamers-Treur Sinds kort wordt dit in het kopjes Actie in de release notes genoemd. De release notes kan je nu ook via de help functionaliteit oproepen door bijvoorbeeld te zoeken op het looncomponent. In release notes 203 wordt bijvoorbeeld voor de nieuwe componenten voor balansregeling GGZ in de actie de koppeling aan het grootboekrekeningnummer toegelicht: 

voorbeeld journalisering.png

Karina Lamers-Treur
CONTRIBUTOR ***
door Karina Lamers-Treur

Dat is inderdaad ook handig, maar wat nog handiger zou zijn als deze tekst dan ook bij het betreffende lc op het tabblad journalisering zou komen te staan. Dan hoef je niet eerst de RN erbij te zoeken.

lauraholm
VISMA
door lauraholm

@Karina Lamers-Treur Bedankt voor deze mooie toevoeging!