peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Maksukehotuksen laadinta

01-12-2020 10:20 (Päivitetty 01-12-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 350 Näytöt

Ennen maksukehotuksen laadintaa

Tarkistathan ennen maksukehotuksen laadintaa, että mitä sinun tulee huomioida maksukehotusta lähettäessä. Täällä kerromme yleistietoa maksukehotuksista ja viivästyskorosta.

 

Maksukehotuksen laadinta

1. Laskuhallinnan Erääntyneet näkymästä löydät helposti laskut jotka ovat erääntyneenä tällä hetkellä. Valitse lasku ja löydät toimintovalikosta Luo maksukehotus. Huomioithan että mikäli painiketta ei löydy, niin laskulla oleva asiakastyyppi voi olla merkitty Henkilöasiakkaaksi ja tällöin laskun tulee olla erääntyneenä 14 päivää ennen kuin voit luoda maksukehotuksen.

image.png

 

2. Maksukehotuksen laadintanäkymässä pääset vaihtamaan vielä maksukehotuksen päiväystä, eräpäivää, korkoprosenttia ja huomautuskulua. Tässä tarjotut arvot tulevat sinun ohjelmasi oletusasetuksista ja niitä puolestaan pääset hallinnoimaan kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset. 

 

Huom! Mikäli et halua laskea viivästyskoron mukaista lisäkulua, niin voit tässä vaiheessa vaihtaa Korko % arvon nollaksi (0), jolloin viivästyskorkoa ei lisätä. Ja huomioithan myös että jos lisäät kuluttaja-asiakkaalle huomautuskulun, niin sinun tulee antaa maksukehotukselle 14 päivää maksuaikaa.

image.png

 

3. Voit joko Tulostaa tai Lähettää sähköpostilla laatimasi maksukehotuksen. Mikäli valitset Lähetä sähköpostilla, niin avautuu lähetysikkuna johon voit kirjoittaa vielä oman vapaavalintaisen viestisi joka tulee lähetettävään sähköpostiin.

 

Huom. Maksukehotuksen laadinnasta ja sen tulostuksesta emme veloita mitään, mutta jos lähetät sen sähköpostilla sen, niin veloitamme 0,30€ per lähetetty maksukehotus.

image.png

 

Suorituksen kirjaus huomautetulle laskulle

Mikäli asiakkaasi maksaa huomautetun laskun ja suorituksessa on mukana huomautuskulu ja viivästyskoron mukainen lisäkulu, niin ohjelmamme ehdottaa sitä suoritettavaksi summaksi. Mutta sinulle voi tulla eteen myös poikkeustilanteita jos esimerkiksi asiakkaalle on lähetetty maksukehotus huomautuskuluineen, mutta asiakas maksaa vain alkuperäisen laskun mukaisen summan.

 

Tälläisessä tilanteessa voit suoritusta kirjatessa vaihtaa suoritettavaksi summaksi sen minkä olet myös saanut pankkitilillesi. Ohjelma havaitsee sen että suoritettu summa ei vastaa sitä laskun kokonaissaldoa, kun huomioidaan huomautuskulu ja viivästyskorko. Ohjelma kysyy tässä vaiheessa että haluatko jättää laskun yhä avoimeksi ja pyytää vielä tätä korkokulua jälkeenpäin asiakkaaltasi.

 

image.png

Avustajat