Minun alueeni
Apu

Maksumuistutuksen laadinta

01-12-2020 10:20 (Päivitetty 31-01-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 2007 Näytöt

 

Ennen maksumuistutuksen laadintaa

Tarkistathan ennen maksumuistutuksen laadintaa, että mitä sinun tulee huomioida maksumuistutusta lähettäessä. Täällä kerromme yleistietoa maksumuistutuksista ja viivästyskorosta.

 

Maksumuistutuksen laadinta

1. Laskuhallinnan Erääntyneet näkymästä löydät helposti laskut jotka ovat erääntyneenä tällä hetkellä. Valitse lasku ja löydät toimintovalikosta Luo maksumuistutus. Huomioithan että mikäli painiketta ei löydy, niin laskulla oleva asiakastyyppi voi olla merkitty Henkilöasiakkaaksi ja tällöin laskun tulee olla erääntyneenä 14 päivää ennen kuin voit luoda maksumuistutuksen.

2022-10-27_14-14-08.png

 

2. Maksumuistutuksen laadintanäkymässä pääset vaihtamaan vielä maksumuistutuksen päiväystä, eräpäivää, korkoprosenttia ja muistutuskulua. Tässä tarjotut arvot tulevat sinun ohjelmasi oletusasetuksista ja niitä puolestaan pääset hallinnoimaan kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset. 

 

Huom! Mikäli et halua laskea viivästyskoron mukaista lisäkulua, niin voit tässä vaiheessa vaihtaa Korko % arvon nollaksi (0), jolloin viivästyskorkoa ei lisätä. Ja huomioithan myös, että jos lisäät kuluttaja-asiakkaalle muistutuskulun, niin sinun tulee antaa maksumuistutukselle 14 päivää maksuaikaa.

2022-10-27_14-15-05.png

 

3. Voit joko Tulostaa tai Lähettää sähköpostilla laatimasi maksumuistutuksen. Mikäli valitset Lähetä sähköpostilla, niin avautuu lähetysikkuna johon voit kirjoittaa vielä oman vapaavalintaisen viestisi, joka tulee lähetettävään sähköpostiin.

 

Huom. Maksumuistutuksen laadinnasta ja sen tulostuksesta emme veloita mitään, mutta jos lähetät sen sähköpostilla, niin veloitamme siitä hinnaston mukaisesti.

2022-10-27_15-33-45.png

Luotujen maksumuistutusten tarkastelu

Näet luodut maksumuistutukset laskuhallinnasta. Klikkaa laskuriviä esimerkiksi asiakkaan nimen kohdalta, niin saat esiin laskun tarkemmat tiedot ja lisää vaihtoehtoja. Maksumuistutukset-välilehdellä näet luodut maksumuistutukset. Kirje-ikonista muistutus on mahdollista lähettää sähköpostilla, ja tulostin-ikonista saat tulostettua maksumuistutuksen.

2022-10-27_14-24-12.png

Suorituksen kirjaus muistutetulle laskulle

Mikäli asiakkaasi maksaa muistutetun laskun ja suorituksessa on mukana muistutuskulu ja viivästyskoron mukainen lisäkulu, niin ohjelmamme ehdottaa sitä suoritettavaksi summaksi. Mutta sinulle voi tulla eteen myös poikkeustilanteita jos esimerkiksi asiakkaalle on lähetetty maksumuistutus muistutuskuluineen, mutta asiakas maksaa vain alkuperäisen laskun mukaisen summan.

 

Tallaisessa tilanteessa voit suoritusta kirjatessa vaihtaa suoritettavaksi summaksi sen, minkä olet myös saanut pankkitilillesi. Ohjelma havaitsee sen, että suoritettu summa ei vastaa sitä laskun kokonaissaldoa, kun huomioidaan muistutuskulu ja viivästyskorko. Ohjelma kysyy tässä vaiheessa, että haluatko jättää laskun yhä avoimeksi, ja pyytää vielä tätä korkokulua jälkeenpäin asiakkaaltasi.

 

2022-10-27_14-28-48.png

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!