peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Yleistä maksukehotuksista

01-12-2020 10:19 (Päivitetty 01-12-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 137 Näytöt

Yleistä maksukehotuksista

Asiakastyyppi vaikuttaa siihen, milloin voit luoda ja lähettää maksukehotuksen asiakkaallesi verkkolaskut.fi palvelussa. Mikäli asiakkaasi on henkilöasiakas, niin laskun tulee olla erääntyneenä 14 päivää ennen kuin voit laatia maksukehotuksen kuluttaja-asiakkaalle. Jos puolestaan asiakkaasi on yritys, niin silloin voit luoda maksukehotuksen heti erääntymisen jälkeen.

Maksumuistutus kuluttajalle

Perintälaki säätelee kuluttajasaatavien perintää jo muistutusvaiheesta alkaen. Jos asiakkaasi on kuluttaja, sinulla on kaksi erilaista toimintamallia. Mikäli haluat lisätä maksumuistutukseen 5 euron muistutuskulun, laskussasi tulee olla 14 päivän maksuehto. Lisäksi sinun tulee odottaa 14 päivää laskun erääntymisen ennen kuin lähetät sellaisen maksumuistutuksen, jossa on mukana muistutuskulu.

Maksumuistutus yritykselle

Yritykselle huomautuskirjeen saa lähettää pian laskun erääntymisen jälkeen. Me suosittelemme maksumuistutuksen lähettämistä, kun eräpäivästä on kulunut esimerkiksi seitsemän päivää. Tällöin voi olla varma siitä, että laskua ei ole maksettu eräpäivänä.

Maksukehotuksen asetukset

Maksukehotukselle voit lisätä huomautuskulun ja voit laskea viivästyskoron mukaan kuluja myöhästyneelle laskulle. Viivästyskoron suurruutta sääntelee korkolaki, joten huomioithan että viivästyskorko tulee olla korkolain mukainen.

 

Huomautuskulun suuruuden, viivästyskorkoprosentin ja laskun maksuajan voit säätää aina maksukehotusta tehdessä, mutta suosittelemme määrittämään oletusasetukset ohjelman Asetukset - Laskutuksen asetukset kohdassa, jolloin ohjelma ehdoittaa täällä määritettyjä arvoja huomautusta tehdessä.

 

Suomen Pankki määrittelee puolivuosittain sallitut viivästyskorot, joten tarkistathan aina että viivästyskorkoprosentti vastaa korkolain mukaista sallittua korkoa.

 

image.png

Maksukehotuksen laadinta

Katso täältä, miten voit luoda maksukehotuksen Verkkolaskut.fi palvelusta.

Avustajat