Minun alueeni
Apu

Yleistä maksumuistutuksista

01-12-2020 10:19 (Päivitetty 28-10-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1406 Näytöt

Yleistä maksumuistutuksista

Asiakastyyppi vaikuttaa siihen, milloin voit luoda ja lähettää maksumuistutuksen asiakkaallesi verkkolaskut.fi palvelussa. Mikäli asiakkaasi on henkilöasiakas, niin laskun tulee olla erääntyneenä 14 päivää ennen kuin voit laatia maksumuistutuksen kuluttaja-asiakkaalle. Jos puolestaan asiakkaasi on yritys, niin silloin voit luoda maksumuistutuksen heti erääntymisen jälkeen.

Maksumuistutus kuluttajalle

Perintälaki säätelee kuluttajasaatavien perintää jo muistutusvaiheesta alkaen. Jos asiakkaasi on kuluttaja, sinulla on kaksi erilaista toimintamallia. Mikäli haluat lisätä maksumuistutukseen 5 euron muistutuskulun, laskussasi tulee olla 14 päivän maksuehto. Lisäksi sinun tulee odottaa 14 päivää laskun erääntymisen ennen kuin lähetät sellaisen maksumuistutuksen, jossa on mukana muistutuskulu.

Maksumuistutus yritykselle

Yritykselle muistutuskirjeen saa lähettää pian laskun erääntymisen jälkeen. Me suosittelemme maksumuistutuksen lähettämistä, kun eräpäivästä on kulunut esimerkiksi seitsemän päivää. Tällöin voi olla varma siitä, että laskua ei ole maksettu eräpäivänä.

Maksumuistutuksen asetukset

Maksumuistutukselle voit lisätä muistutuskulun ja voit laskea viivästyskoron mukaan kuluja myöhästyneelle laskulle. Viivästyskoron suuruutta sääntelee korkolaki, joten huomioithan että viivästyskorko tulee olla korkolain mukainen.

 

Muistutuskulun suuruuden, viivästyskorkoprosentin ja laskun maksuajan voit säätää aina maksumuistutusta tehdessä, mutta suosittelemme määrittämään oletusasetukset ohjelman Asetukset - Laskutuksen asetukset kohdassa, jolloin ohjelma ehdottaa täällä määritettyjä arvoja muistutusta tehdessä.

 

Suomen Pankki määrittelee puolivuosittain sallitut viivästyskorot, joten tarkistathan aina että viivästyskorkoprosentti vastaa korkolain mukaista sallittua korkoa.

 

2022-10-28_8-38-33.png

Maksumuistutuksen laadinta

Katso täältä, miten voit luoda maksumuistutuksen Verkkolaskut.fi palvelusta.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!