Mijn Communities
Help

Betalingen rechtstreeks vanuit Payroll Business

door Levin Lenaerts (Bijgewerkt ‎05-12-2023 15:36 door Léon van Berkel VISMA )
Update dinsdag 5 december 2023:

Vanaf maandag 4 december 2023 kunnen ook de Worldline/Equens klanten gebruik maken van de nieuwe manier van betalen in Payroll Business.

 

Let op: zorg eerst dat het service agent nummer is aangepast bij je bank (zie voorbeeld brief als bijlage). 

 

Indien dit gebeurd is, kun je inloggen in de gebruikersgroep --> menu instellingen --> interfaces. 

Hier kun je dan per peildatum 4 december 2023 SEPA (nieuw) aanzetten en SEPA (oud) uitzetten.

 

Let op: vanaf 1 januari 2024 kun je alleen nog betalen via deze nieuwe manier. De oude Betaalmanager is dan niet meer beschikbaar.

 
Update vrijdag 3 november 2023:
Afgelopen maandag 30 oktober 2023 hebben we een kennissessie gehad over de nieuwe manier van betalingen in Payroll Business. Deze sessie kan je terug kijken via deze link: Opname sessie maandag 30 oktober
 
Als bijlage hebben we de presentatie als pdf toegevoegd.
 
Hierbij ook een kleine update:
In de maand oktober 2023 zijn we succesvol "Live" gegaan met 4 pilot klanten.
 
Woensdag 1 november 2023 zijn de klanten die gebruik maken van salarisdossier en of gedeelde rapporten "live" gegaan. Meer dan 20 klanten hebben de afgelopen dagen ook al succesvol Payroll verwerkt met de nieuwe manier van betalen in Payroll Business
 
De Worldline/Equens-klanten gaan vanaf maandag 4 december 2023 "live".
In de delivery update van maandag 4 december 2023 gaan we hier extra aandacht aan besteden.
Neem je hier nog niet aan deel dan kan je jezelf en je collega aanmelden via deze link: Delivery update 4 december
 
Update donderdag 19 oktober 2023:

Binnenkort verandert de manier van salarisbetalingen in Payroll Business. Dit vervangt de tegel betaalmanager. Extra informatie vind je in onze Release notes nieuwe betalingen Payroll Business van november 2023 en in dit bericht. 

Aanpassingen in de verwerking van betalingen

Als je betalingen verwerkt, kan dit op 2 manieren:

1. Betalingen via Salarisdossier, Zenden/Ontvangen of Gedeelde rapporten

Op woensdag 1 november 2023 krijgen jij en je collega's toegang tot een nieuw menu waarmee je de betalingen voortaan regelt. Alle betalingen worden vanaf dat moment ook via een nieuwe interface verwerkt. Er zijn geen extra acties vanuit jouw organisatie nodig. Je moet alleen de nieuwe gebruikersgroep en schermen  gaan gebruiken. In de release notes  staat meer informatie over de werking van deze nieuwe functionaliteit.

2. Betalingen via Worldline CPS (voorheen Equens)

 • Als je de betalingen verwerkt via Worldline CPS  (voorheen Equens), dan kunnen wij de overstap niet automatisch voor je uitvoeren. Dit heeft te maken met de overgang van Visma| Raet (oude manier van betalen via de betaalmanager) naar Visma| YouServe (nieuwe manier van betalen).
 • Op woensdag 1 november 2023 krijgt jouw organisatie  toegang tot het nieuwe menu waarmee je de betalingen voortaan regelt. 
 • De nieuwe manier van betalen kan pas gebruikt worden nadat je met je bank hebt afgestemd dat Visma | YouServe de nieuwe service agent (SA000054) is.
 • In dit geval worden de betalingen verwerkt via Worldline CPS. Dit betekent dat je een actie richting je bank moet uitzetten.
 • Vanaf maandag 4 december 2023 kun je dan op de nieuwe manier gaan betalen.
 • Let op: regel dit vóór 1 januari 2024! Vanaf dat moment zal de oude Betaalmanager route niet meer actief zijn.

Nieuwe betaalmethode inrichten voor betalingen via Worldline CPS (voorheen Equens)

 • Informeer de bank dat de betalingen voortaan niet meer door Visma|Raet zullen worden aangeleverd aan Worldline, maar door Visma|YouServe. 
 • De bank heeft een aantal kenmerken nodig om de overstap in te regelen:
  • Het "service agent nummer” Visma|YouServe (SA000054)
  • De datum waarop je de overstap wilt maken. 
 • In de bijlage staat een tekst die je kunt gebruiken in een brief of e-mail. Vul de tekst aan met de gegevens van jouw organisatie.
 • Pas als de nieuwe afspraken zijn bevestigd weet je zeker vanaf welk moment jouw bank de betalingen vanuit de nieuwe interface zal accepteren.
 • Zet vanaf die datum de nieuwe interface aan, en de oude uit. Kies als ingangsdatum de eerste dag van de salarisperiode die op dat moment nog moet worden afgesloten.
 • Let op: gebruik daarom als ingangsdatum 1 december 2023, zolang je nog verwerkingen voor periode 12 doet! (4 december 2023 bij vierwekenverloning).
 • Dit kan een normale verwerking zijn, maar het is ook mogelijk de overstap te doen op het moment dat je een aanvullende salarisberekening afsluit.

Vragen?

Heb je vragen, neem dan contact op met het klantcontactcenter (servicecenter) of geef een reactie op dit bericht.

 

Voorbeeld brief wijziging service agent t.b.v. Worldline CPS

Zie hiervoor de bijlagen in PDF- en Word formaat onderaan dit bericht.

 

Update 25 september 2023:
Op maandag 2 oktober 2023 starten we met de eerste betalingen door onze pilotklanten voor salarisdossier en  gedeelde rapporten. In november 2023 gaan we live met alle  klanten die op deze manier betalen.
 
Om maandag 30 oktober 2023 geven we een demo van deze nieuwe functionaliteit in onze Delivery update voor klanten. Via onderstaande link kan je je hiervoor aanmelden: Delivery update klanten
 
Daarnaast delen we de (voorlopige) release notes, zie hiervoor de PDF bijlage onderaan dit bericht.
 
Update donderdag 7 september 2023:
De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het inrichten van betalingen rechtstreeks in Payroll Business. We hebben jullie hiervan op de hoogte gehouden via onze release sessie voor klanten.
 
Neem je hier nog niet aan deel, kan je jezelf en je collega aanmelden via onderstaande link:
 
De definitieve planning van de uitrol is van betalingen rechtstreeks in Payroll Business is nu bekend en willen we graag met jullie delen:
LevinLenaerts_1-1694077245100.png
In deze planning zien jullie dat we eerst live gaan met klanten die het betaalbestand ophalen uit Salaris dossier of gedeelde rapporten.
 
De komende weken houden we jullie hierover via deze community verder op de hoogte  wat dit voor jullie als klant betekent. Daarnaast willen we jullie adviseren om onze klant sessies over de release uitrol bij te wonen. Daarin bespreken we deze uitrol en is ook voldoende ruimte voor jullie om hierover vragen te stellen.
 
Zie voor meer informatie onderstaande link: Releasenotes