Mijn Communities
Help

Aankondiging Youforce inloggen medewerker - Vervangen van youforce.raet.com naar portal.youforce.com

door Léon van Berkel (Bijgewerkt ‎18-10-2022 18:00 door Léon van Berkel VISMA )

Waarom gaan we de URL aanpassen?

Als organisatie zijn wij altijd bezig om ons platform te verbeteren en de Youforce technologie te moderniseren. In het verleden hebben we voor de navigatie veiligheid van medewerkers en managers gebruik gemaakt van een eigen ingebouwde reverse proxy.

 

Een reverse proxy is een software component die alle verzoeken van gebruikers ontvangt en doorverwijst naar de juiste service, zoals HR Self Service. Deze reverse proxy dwingt de veiligheid af door de autorisatie van de gebruiker te controleren. 

 

We hebben deze oplossing geïmplementeerd met behulp van onze partner Ping Identity (marktleider in login- en software beveiligingsservices), die ons betere performance, schaalbaarheid en vooral probleemoplossingen biedt. 

 

Wat hebben wij gedaan?
Wij hebben de afgelopen tijd gewerkt aan het verwijderen van de reverse proxy in onze Youforce software. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe inlog URL voor medewerkers en managers. Deze nieuwe URL is portal.youforce.com

 

Wij adviseren jullie medewerkers en managers vanaf nu gebruik te laten maken van portal.youforce.com.

 

Hoe gaan we jullie helpen?

In twee stappen willen we de inlog URL voor medewerkers en managers gaan vervangen, van de oude URL youforce.raet.com naar de nieuwe URL portal.youforce.com.

 

Stap 1: Aanpassen URL inlogpagina Visma | Raet → Youforce Medewerkers en Managers

Als eerste vervangen wij de URL achter de blauwe knop voor Youforce medewerkers en managers Inloggen Youforce:

 

LonvanBerkel_0-1666107733402.png

 

Wanneer?
Maandag 24 oktober 2022, vanaf 16.30 uur.

Jouw actie 

  • URL portal.youforce.com toevoegen aan de Trusted Sites (waarschijnlijk door IT), indien noodzakelijk.
  • Sta pop-ups toe voor portal.youforce.com.

Indien er onvoorzien toch problemen optreden, adviseer gebruikers dan rechtstreeks in te loggen via youforce.raet.com en neem contact op met het Service Center.

 

Stap 2: Omleiden oude URL youforce.raet.com naar de nieuwe URL portal.youforce.com.

Op dit moment kunnen medewerkers en managers nog direct inloggen via de oude URL youforce.raet.com. En het kan zijn dat jullie als organisatie de URL nog ergens hebben staan op bijvoorbeeld intranet of dat medewerkers een snellink hebben bewaard als favoriet, bookmark of snellink op het bureaublad.

Wanneer?
Maandag 7 november 2022, vanaf 18.00 uur.

Vanaf dit moment zullen wij alle gebruikers die inloggen via youforce.raet.com automatisch doorlinken naar portal.youforce.com. 

 

Jouw actie

  • Wijs gebruikers van Youforce er op dat ze de oude bookmark of snellink (youforce.raet.com) gaan vervangen voor: portal.youforce.com
  • Vervang alle snelkoppelingen in browsers, op intranetpagina’s, etc. naar portal.youforce.com.

Indien er onvoorzien toch problemen optreden, adviseer gebruikers dan rechtstreeks in te loggen via portal.youforce.com en neem contact op met ons Service Center.

 

13 Opmerkingen