Mijn Communities
Help

Deactiveren papieren salarisstrook doe je zo

door Ingeborg Brandsma (Bijgewerkt ‎31-08-2022 17:50 door Léon van Berkel VISMA )

Visma | YouServe biedt de loonstrook voor medewerkers in diverse vormen aan. De papieren loonstrook is er hier een van, waarbij Visma | YouServe het printen en versturen van de loonstrook naar je medewerkers verzorgt.

 

Als organisatie nemen wij de verantwoordelijkheid om onze ecologische footprint te verkleinen. Zo willen wij onder andere het gebruik van papier zoveel mogelijk terugdringen en investeren in groene doelen. Daarnaast stijgen al enige tijd de bedrijfskosten voor het printen en versturen van de loonstrook door onder meer de prijsverhogingen van energie en papier. Hierdoor is deze service niet meer kostendekkend voor ons en is de prijs van een papieren salarisstrook in enveloppe vanaf 1 juni verhoogt naar 55 cent exclusief portokosten. Voor de pakketverzending zelf rekenen we vanaf dat moment 20 euro. Het afnemen van de papieren loonstrook blijft nog steeds mogelijk. 

 

Het kan zijn dat je organisatie voldoende heeft aan de digitale loonstrook in onze HR-software. In dat geval is het interessant om de papieren versie te deactiveren. Een makkelijke manier om te besparen én je ecologische footprint te verkleinen.

Deactiveren papieren salarisstrook

  1. Doe je zelf het beheer op de HR-systemen zelf, volg dan de stappen die staan beschreven in de instructie voor het deactiveren van de papieren salarisstrook en jaaropgave. Zie bijgevoegd document.
  2. Heb je het beheer bij ons uitbesteed, dien dan een ticket in. Wij zorgen vervolgens dat de papieren salarisstrook en jaaropgave gedeactiveerd wordt.