Mijn Communities
Help

Youforce - implementatie IPv6

door Léon van Berkel

Waarom Internet Protocol IPv6?

Apparaten op internet en websites gebruiken een IP-adres om elkaar te herkennen en digitaal met elkaar 'te praten'. Dat doen ze door digitale pakketjes naar elkaar te versturen. 

 

Tot nu toe gebruikten we IP versie 4, een IPv4 adres ziet er zo uit: 172.16.254.1. 

 

In de nieuwe versie van het IP-adres, IPv6, zijn er veel meer cijfercombinaties mogelijk dan in de oude versie, IPv4. IPv6 is een toekomstbestendig adressensysteem omdat het hierdoor mogelijk is om veel meer apparaten met het internet te verbinden. Zo ziet een voorbeeld van een IPv6 adres eruit: 2234:0000:0000:6904:0019:d2ff:feb3:5e4f.

Implementatie IPv6

Wij gaan diverse Youforce domeinen en onderliggende infrastructuur, ook geschikt maken voor IPv6. Voor deze Youforce domeinen gaan we deze aanpassing doorvoeren vanaf woensdag 1 februari 2023, 20:00 uur

 

Dit doen wij door de zogeheten AAAA-records te publiceren voor de Youforce end-points. Zodra deze zijn gepubliceerd, en jouw infrastructuur en lokale apparatuur (computer, laptop, smartphone, etc.) ook geschikt is voor IPv6, kan je via IPv6 verbinden met Youforce.

Jouw actie

Voor deze overgang zijn geen acties of lokale aanpassingen voor jouw organisatie noodzakelijk. Aan de huidige manier van verbinden, via IPv4, verandert niets. Natuurlijk blijven wij ook deze standaard ondersteunen. Er wordt dan ook geen nadelige impact van deze wijziging verwacht. Alles is uitgebreid getest in onze pré-productie omgevingen.