annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Nieuw in 8.36: Status per afschriftregel

door sanderdercksen

In het venster Afschriftregels verwerken is een nieuwe kolom beschikbaar gemaakt die de Status van een afschriftregel toont. Hierdoor is het direct zichtbaar wanneer een afschriftregel bijvoorbeeld nog een resterend saldo bevat of wanneer er nog geen facturen zijn gekoppeld. 

De nieuwe kolom Status kent op dit moment de volgende statussen:

  • GR: Geen relatie gekozen (wanneer de module Debiteuren of Crediteuren is geselecteerd)
  • GD: Geen documenten gekoppeld (wanneer de module Debiteuren of Crediteuren is geselecteerd)
  • GI: Geen invoersoort gekoppeld (wanneer de module Bank/Kas is geselecteerd)
  • RS: Resterend saldo (wanneer de module Debiteuren of Crediteuren is geselecteerd en er zijn facturen gekoppeld)
  • GL: Geen locatie gekozen (wanneer er een debiteur of crediteur is geselecteerd maar geen locatie)

image.png

 

Zoals eerder aangekondigd in dit bericht, zal Visma.net versie 8.36 op 9 februari beschikbaar komen en hiervoor zal geen onderbreking van de service nodig zijn. U kunt gewoon blijven werken in Visma.net en zodra de nieuwe versie beschikbaar is verschijnt hiervan een melding. 

4 Opmerkingen
door Michiel Broek - Arch-IT

Een hele mooie toevoeging qua functionaliteit! Qua uitvoering vraagt hij wel echt om icoontjes en/of kleuren i.p.v.. lettercodes. Misschien nog een idee voor in de (nabije) toekomt?

door sanderdercksen

Hoi Michiel, we hebben ook gekeken naar kleuren of icoontjes... echter denken we dat het daarmee niet veel duidelijker gaat worden. Op dit moment zijn er 5 statussen mogelijk wat al zou resulteren in 5 verschillende kleuren... Daarnaast kan het mogelijk zijn dat er meerdere statussen op 1 regel actief zijn, waardoor je meerdere kleuren op 1 regel zou moeten tonen. 

Naar de toekomst zien we ook nog uitbreiding voor aanvullende statussen, zoals "Herkenningsregel toegepast"... Kortom kleuren of icoontjes zijn alleen geschikt voor een zeer beperkt aantal statussen.

 

En niet te vergeten, je kunt veel makkelijker filters maken op een lettercode. Hierdoor kun je dus een aantal standaard filters opslaan, zodat je heel makkelijk de afschriftregels kunt tonen die aan een bepaalde status voldoen. 

 

 

door Michiel Broek - Arch-IT

Hey Sander,

 

Dat snap ik, en wat nou als je de combinatie van beide zou pakken, dus een soort label met een kleur en hierin een code, of zelfs een icoon.

 

Beetje dit idee:

 

labels.png

door Marvin - About Software

Een combi zou inderdaad wel erg fijn zijn. We zien in de praktijk dat het scherm vaak al als te smal wordt ervaren om alles te tonen dat je nodig hebt, dus een extra veld heeft dat als nadeel. Kleuren werken intuïtiever voor de minder ervaren gebruiker. Dan kun je de status altijd nog gebruiken om inderdaad filters te maken.