avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Visma Business Produktlinje version 13.01

av Oliver O´Kane (Uppdaterad ‎27-09-2018 08:35 av Oliver O´Kane VISMA )

Visma har nu släppt version 13.01.0 av produktlinjen och i den finns en hel del nyheter. Här nedan kan du läsa kort information om det viktigaste. Vill du ha mer detaljer om nyheterna hittar du detta i releasenotes och i kommande inlägg här på Community.

 

Visma Business

Rensning av aktör

En ny behandling, “Ta bort kund-/leverantörsdata”, finns i tabellen aktör. Behandlingen är till stöd för den som vill ta bort en kund/leverantör/anställd, som har begärt detta.

 

Fakturamottagsdialogen

Det går nu att se och redigera mer information när en faktura tas emot för en inköpsorder. Dialogen hanterar nu även valutabelopp samt bruttobelopp och öresavrundning.

 

Prestandaförbättringar

Diverse prestandaförbättringar inom produktlinjen när man använder Visma User Directory för sin användarhantering.

 

Bekräftelse innan programmet stängs

Det finns ett nytt alternativ under anv.pref i användartabellen där man kan aktivera “Be om bekräftelse innan Visma Business stängs” för att förhindra att man av misstag stänger ner Visma Business.

 

Skapa schemalagda jobb

För att göra det enklare att skapa schemalagda jobb finns nu ett nytt behandlingssätt som heter “Skapa schemalagda jobb”. Du får då med dig information om vilket fönster och sidelementnummer schemaläggningen gäller, du behöver fortsatt göra resterande inställningar för det schemalagda jobbet.

 

Utökad funktionalitet i uppgiftsöversikten

Ett nytt alternativ för uppgiftsöversikten har lagts till, “Visa endast om inga resultat”. Detta kan vara användbart när du vill uppmärksamma att det inte hänt något i en tabell där du förväntar dig att något skall förekomma rader. T.ex. att vissa huvudbokstransaktioner inte har skapats senaste veckan, eller att det inte finns några inkommande transaktioner idag i AutoPay logg-tabellen.

 

Nytt alternativ för AutoInvoice behandling

När man skickar fakturor med AutoInvoice får man en bekräftelse på att fakturan har skickats i form av en dialogruta, man kan nu välja att enbart visa dialogrutan om sändningen misslyckas.

 

Visma Document Center

För att förbättra presentationen av fakturor i Document Center som importeras från vår E-fakturaväxel AutoInvoice konverterar vi inte längre PDF-filer till TIFF.

För att stödja visning av PDF-filer har vi uppdaterat den inbyggda dokumentvisaren och med hjälp avextern mjukvara kan vi visa PDF-Fakturor på ett bra sätt.

Läs mer i detta inlägg: